Televisie blog Review

Jan Smit zegt ‘Sorry Voor Alles’ in het nieuwe Avrotros programma

Jan Smit presenteert het Avrotros programma Sorry Voor Alles
Bron: Avrotros

Presentator en zanger Jan Smit was de afgelopen weken op de zaterdag avond te zien met het programma Sorry Voor Alles. Een nieuw Avrotros programma dat vrij recent in prijzen viel. Daarvoor won het programma ook prijzen, maar tijdens de afgelopen Emmy Award gala won het in de categorie Non-scripted Reality. Niet niks natuurlijk, en daarom ook niet raar dat de Avrotros het programma naar Nederland wilde halen.

Sinds 2016 is Sorry Voor Alles te zien bij de Vlaamse zender Één. Sinds 11 november 2017 is het programma op NPO1 te zien. Na een aantal afleveringen te hebben gezien begin ik het programma te waarderen. Wat er gebeurd is aan het begin van iedere aflevering wordt een persoon overvallen. Hij of zij is al een maand door verborgen camera’s gevolgd in de meest absurde situaties. Het leuke eraan is dat vrienden en familie mee helpt om de persoon in kwestie in de spotlight te zetten.

Wanneer de overvallen persoon wat gekalmeerd is, wordt het tijd om het spel te spelen. Aan de hand van verschillende rondes moeten er vragen worden beantwoord. Bij ieder goed antwoord win je één of meerdere punten. Er is een prijzen meter waarop allerlei verschillende prijzen op staan. Van een leren tas tot een aan vliegreis naar een heel ver land. De prijzen zijn gebaseerd op de interesses van de persoon die tijdens de Sorry Voor Alles aflevering centraal staat.

De rondes van Sorry Voor Alles

In de vijf verschillende rondes krijgt de persoon in kwestie steeds meer door wat er de afgelopen maand gebeurd is. Er zijn een aantal situaties gecreëerd waar de meest absurde en achteraf grappige dingen gebeuren. Tijdens de ronde ‘Gezegd is Gezegd’ wordt er tijdens een casting video vragen gesteld met waar iemand bang voor is of nooit zou doen. Daarna komt diegene in een situatie waarbij er gekeken wordt of dat klopt. Als diegene zich eraan gehouden heeft, dan worden er punten verdiend.

Tijdens de tweede ronde ‘Kan Je Weten’ wordt er gekeken of de hoofdpersoon een aantal feiten heeft onthouden. In de loop van de verschillende situaties wordt er door andere personen feiten verteld. Maar is het blijven hangen? Als dat zo is, worden er punten verdiend. In de derde ronde moeten de vrienden of familie leden schatten hoe de ander zou reageren. Als er goed gegokt is wordt er wederom punten gescoord.

Er komt ook een kant van de familieleden of vrienden naar boven die de hoofdpersoon van de Sorry Voor Alles aflevering niet bij de ander had verwacht. Aan het hand van drie keuzes moet de ander raden in welke gekke situatie de ander is beland. Bijvoorbeeld In welke situatie is je vader beland: Heeft gezeten in de gevangenis, heeft een museum beklad of was het naakt model bij een schilderclub?

Tijdens de quiz moet de overvallen persoon goed op de details letten. Tijdens de finale rond van Sorry Voor Alles krijgt hij/zij zestig seconden om vragen te beantwoorden. Daarmee kan je tot boven aan de prijzenmeter komen.

Latest Reviews

Ook interessant
This made my day music
DJ Earworm – Summermash ’16