Jan Versteegh maakt de overstap naar Talpa

Jan Versteegh neemt afscheid van BNNVARA en gaat vanaf 2019 naar Talpa

Jan Versteegh neemt afscheid van BNNVARA en gaat vanaf 2019 naar Talpa
Bron: Samona | Jan Versteegh

Voordat de verschillende televisiezenders op de zomerprogrammering gingen, bleef het in de ‘wandel gangen’ van de televisieland het gerucht hangen dat Jan Versteegh druk in gesprek was met verschillende zenders. Zijn contract bij BNNVARA zou binnenkort aflopen en zijn wilde haren is hij verloren. Waardoor hij op zoek moest naar een nieuwe werkgever.

Nu probeert RTL Boulevard het voor elkaar te krijgen om de het verhaal als eerste binnen te halen. Dat kregen zij niet, want Jan Versteegh maakte via Instagram bekend een contract te hebben getekend bij Talpa. Vanaf 1 januari 2019 gaat hij aan de slag bij de zenders van John de Mol.

Eerder gingen Johnny de Mol, Gordon, het VI-trio hem al voor naar Talpa. Maar daar blijft het niet bij, want niemand minder dan Albert Verlinde zal Jan Versteegh gaan vergezellen bij één van de programma’s. Naast de grote studio shows, die trouwens aan bijna alle presentatoren worden beloofd, gaat Jan ook een dagelijks programma presenteren.

Toen John de Mol met Talpa en later met Tien kwam, was er een programma als RTL Boulevard, namelijk NSE. Dit programma maakt een comeback, terwijl het vanaf de eerste uitzending niet al te best scoorde. Het wordt een RTL Boulevard 2.0 waar Jan Versteegh de presentatie op zich neemt en Albert zal zijn functie als deskundige weer gaan oppakken.

Het Talpa programma NSE keert terug met Jan Versteegh als presentator en Albert Verlinde als deskundige

Een aantal jaar geleden scoorde het niet, maar dit kan wel eens de concurrentie van RTL Boulevard worden. Een aantal maanden geleden gaf Beau van Erven Dorens een interview. Daarin liet hij los dat het dagelijkse entertainment programma is ingedut. Dat klopt ook, het is nu een praat programma geworden, waarbij de ‘deskundigen’ met elkaar zitten te kletsen.

Er zijn geen verhalen of onthullingen die andere programma’s hebben. Daar was Albert voor, en als dat bij SBS6 er in gebracht kan worden. Dan mag RTL de borst nat gaan maken. De presentator Jan Versteegh had ook een frisse wind in zijn carrière nodig. Want de programma’s die hij bij BNNVARA presenteerde waren interessant maar niet bijzonder. Ik hoop dat hij voor zichzelf en bij Talpa verjonging kan toevoegen.

Latest Reviews

Ook interessant
Is Praat Nederlands Met Me een kijkcijfer hit?