Je kan stemmen voor de Gouden Televizier-Ring

Je kan weer stemmen in de verschillende categorieën, maar het draait natuurlijk om de Gouden Televizier-Ring

Je kan weer stemmen in de verschillende categorieën, maar het draait natuurlijk om de Gouden Televizier-Ring
Bron: Televizier | De Gouden Televizier-Ring

Dat je kon gaan stemmen voor de Gouden Televizier-Ring, werd al snel bekend toen Gordon er op de sociale media over los ging. Hij was niet genomineerd en volgens de presentator moest zijn zoektocht naar de ware een wildcard krijgen. Dat was niet het geval, want de jury vond dat de climax van het programma tegen viel. Daar waren mensen op de sociale media het zeker mee eens.

Je kan stemmen op je favoriete programma, presentator, presentatrice, kinderprogramma, acteur/actrice, Talent Award en Digital Impact Award. Dat zijn een hele hoop categorieën waar je op kan stemmen. Hieronder zal ik de genomineerden met je delen, waarvan ik denk dat zij de grootste kans maken om te winnen. Of in sommige gevallen het meest waarderen. Want welk programma vindt niet dat zij zelf de Gouden Televizier-Ring verdienen?

Gouden Televizier-Ring

De Gouden Televizier-Ring - Je kan weer stemmen in de verschillende categorieën, maar het draait natuurlijk om de Gouden Televizier-Ring
Bron: NPO 3 | De Luizenmoeder

In deze categorie kan je stemmen op je favoriete programma. Voor sommige mensen die stemmen speelt de vraag. Waarom bepaalde programma’s in deze lijst staan? In de afgelopen maanden kon er al gestemd worden om zo de lijst met genomineerden bij elkaar te vinden. Zoals het programma ‘Vamos met de familie Pos’ heeft het op televisie niet al te best gedaan. Toch wisten de fans het programma tussen de genomineerden van de ‘Gouden Televizier-Ring’ te krijgen.

De nieuwe titels waarvan ik denk dat zij het meeste kans maken op de ‘Gouden Televizier-Ring’ zijn: ‘De Luizenmoeder’, ‘Oh, Wat Een Jaar!’, ‘Het Geheime Dagboek Van Hendrik Groen’, en ‘Beau Five Days Inside’. Deze programma’s werden veel besproken, maar ieders om een andere reden. ‘De Luizenmoeder‘ om de humor, ‘Beau Five Days Inside’ om de integere blik van de makers, Het Geheime Dagboek Van Hendrik Groen’ om de humor maar ook het onderwerp, en als laatste ‘Oh, Wat Een Jaar!‘ om het nostalgie gevoel. Toch enk ik dat ‘De Luizenmoeder’ van alle titels de meeste kans maakt.

Dan de programma’s die al een aantal jaar op de buis zijn te zien, maar nog steeds hopen op een nominatie en mogelijk de ‘Gouden Televizier-Ring’. Voorgaande jaren grepen ‘Expeditie Robinson’, ‘Over Mijn Lijk‘, ‘Penoza‘ en ‘Heel Holland Bakt‘ naast de overwinning. Ik vind dat ‘Expeditie Robinson‘ het verdiend om de prijs na al die jaren mee naar huis te nemen. Het RTL 5 programma blijft populair en weet zich steeds vernieuwen om interessant te blijven.

Zilveren Televizier-Ster Man

Zilveren Televizier-Ster Man - Je kan weer stemmen in de verschillende categorieën, maar het draait natuurlijk om de Gouden Televizier-Ring
Bron: Televizier | Beau van Erven Dorens

Mijn top 3 van presentatoren die mogelijk een kans maken op de ‘Zilveren Televizier-Ster Man’ zijn: Tim Hofman, Beau van Erven Dorens en Humbero Tan. Ik zal mijn keuzes uitleggen: Om te beginnen bij Tim Hofman. De afgelopen jaren maakt hij veel verschillende programma’s waarmee hij een grote en vooral jongere doelgroep weet te bereiken. Met zijn online Youtube programma ‘Boos’ weet hij veel aandacht te trekken om voor oplossingen te zorgen.

Dan Beau van Erven Dorens, met zijn programma ‘Beau Five Days Inside‘ neemt hij zijn eigen persoonlijkheid mee om de kijker te laten zien hoe het er aan toe gaat in de zorg. In iedere aflevering krijg je een kijkje achter de schermen bij een andere zorginstelling. Van de gehandicaptenzorg tot en met de verslavingszorg, Beau blijft Beau en wist daar heel Nederland mee te ontroeren. Hij is puur en eerlijk en gaat naar binnen zonder mensen te veroordelen.

Als laatste Humberto Tan, het afgelopen half jaar was niet makkelijk voor hem. Vanaf het moment dat hij wist dat ‘RTL Late Night‘ zonder hem verder zou gaan moest hij zich staande houden tegen alle negatieve feedback. Iedereen had een mening over wat er niet goed was, toch weet hij het nu goed op te pakken met ‘Dance Dance Dance‘, maar er komt meer. Tijd voor wat positiviteit in het leven van de presentator.

Zilveren Televizier-Ster Vrouw

Zilveren Televizier-ster Vrouw - Je kan weer stemmen in de verschillende categorieën, maar het draait natuurlijk om de Gouden Televizier-Ring
Bron: Viva | Marlijn Weerdenburg

Bij de presentatrices is het lastiger om een top 3 te vinden. Toch is het mij gelukt en volgens mij maken: Chantal Janzen, Marlijn Weerdenburg en Eva Jinek de meeste kans om de prijs in ontvangst te nemen. Bij RTL 4 krijgt Chantal een lading aan programma’s. Van ‘Chantal Blijft Slapen’ tot en met ‘Dance Dance Dance’. Zij is in vele programma’s te zien en als je vaak op televisie bent gunnen mensen je makkelijker een prijs zoals deze. Daarbij komt dat vele Nederlanders haar mogen.

Dan Marlijn Weerdenburg, zij heeft zichzelf het afgelopen bewezen met de diversiteit aan programma bij de publieke omroep. Van het koppelen van ouderen vrijgezellen in ‘Hotel Romantiek’, de waarheid over eten vertellen in ‘Broodje Gezond’ tot en met het vinden van de ‘Nieuwe Lekkerbek‘ zij presenteert het op haar eigen manier. Dat is heel fris en op een leuke manier.

Presentatrice Eva Jinek heeft met haar eigen talkshow ook bewezen dat mensen naar haar willen kijken. De kijkcijfers zijn goed en zij weet waar zij het over heeft. Verwacht niet dat Eva met zich laat sollen als je bij haar aan tafel zit. Want zij verteld je heel duidelijk hoe het zit. Dat is de manier waarop je een goede talkshow host kan zijn. Je verteld de waarheid zonder dat je het op een lompe of grove manier moet verkondigen.

Zilveren Televizier-Ster Acteur/Actrice

Zilveren Televizier-Ster Acteur/Actrice - Je kan weer stemmen in de verschillende categorieën, maar het draait natuurlijk om de Gouden Televizier-Ring
Bon: Lindanieuws | Ilse Warringa

Deze categorie is puur wat je smaak is. De Nederlandse series zijn in de afgelopen jaren flink toegenomen en daarmee zien ook steeds meer mensen de acteurs en actrices op het televisie scherm. Wie er het afgelopen jaar een groot verschil of een hele goede rol hebben neergezet. Zijn volgens mij: Angela Schijf, Ilse Warringa en Diederik Ebbinge.

Je kent Angela Schijf al jaren van de bekende politieserie ‘Flikken Maastricht’, alleen kreeg zij een andere rol bij RTL en Videoland. In ‘Meisje van Plezier’ kreeg je een andere kant van de actrice te zien. Een kant die niet werd benut bij de politieserie. Daarmee liet zij zien meer in haar mars te hebben dan dat je tot nu toe had gezien.

Over Ilse Warringa hoef ik eigenlijk weinig te zeggen. Samen met acteur Diederik Ebbinge zijn zij de grote kracht achter het script van de serie ‘De Luizenmoeder’. Het was mateloos populair en wist te laten zien dat je met humor meer kan zeggen, dan men de afgelopen jaren durfde te zeggen. Het zocht de grenzen op maar wist ook een serieus verhaal te vertellen. Daarvoor moet Ilse of Diederik in het zonnetje worden gezet.

Televizier Talent Award

Televizier Talent Award - Je kan weer stemmen in de verschillende categorieën, maar het draait natuurlijk om de Gouden Televizier-Ring
Bron: De Wereld Draait Door & BNNVARA | Ryanne van Dorst

Voordat je met een programma kans maakt op de ‘Gouden Televizier-Ring’ moet je een aantal stappen zetten. Voor de nieuwe presentatrices en presentatoren is dat genomineerd worden in de categorie ‘Televizier Talent Award’. Wie heeft er in het afgelopen jaar televisie gemaakt en zichzelf als presentator of presentatrice neergezet?

Shelly Sterk, Anna Nooshin en Ryanne van Dorst maken wat mij betreft het meeste kans. Shelly is van RTL naar SBS6 gegaan om daar verder te groeien. Je ziet dat zij meer in haar mars heeft maar eerst de ervaring moet op doen. Dit zou een geweldige kans voor haar zijn om de herkenning van de fans of televisie kijkend Nederland te krijgen.

Presentatrice Anna Nooshin kreeg vorig jaar de kans om ‘Hollands Next Top Model‘ te gaan presenteren. Een moeilijke klus om na de voorgaande edities op zich te nemen. Zij wist het naar zich toe te trekken en haar eigen draai eraan te geven. Zelf heb ik het idee dat zij persoonlijker is dan de voorgaande presentatrices. De prijs zou een goede opstap zijn voor meerdere programma’s.

Als laatste Ryanne van Dorst. De baldadige presentatrice heeft het niet zo met de glamour waar de meeste dames wel van houden. Bij haar draait het om zo normaal mogelijk, zonder dat er al te veel poespas bij komt kijken. Haar eerlijkheid kan ik enorm waarderen. Wat zij ook gebruikt tijdens het presenteren. Daar past deze prijs heel goed bij!

Televizier Digital Impact Award

Televizier Digital Impact Award - Je kan weer stemmen in de verschillende categorieën, maar het draait natuurlijk om de Gouden Televizier-Ring
Bron: Glamour & RTL | Expeditie Robinson

Deze nieuwe categorie is in het leven geroepen omdat steeds meer programma’s de interactie willen hebben met de kijkers thuis. Zodat de mensen na het kijken van het televisie programma bezig blijven. Het gaat niet altijd goed, maar werkt negen van de tien keer wel. e top 3 in de categorie ‘Televizier Digital Impact Award’ zijn: ‘Weet Ik Veel’, ‘Kroongetuige‘ en ‘Expeditie Robinson’.

Niet iedere genomineerde maakte gebruik van een app. Wel het programma ‘Weet Ik Veel’. Zij waren één van de eerste programma’s die het live inzetten om de kijker thuis meer te betrekken tijdens de uitzending. Het ging een aantal keer goed mis waardoor mensen niet mee konden doen. Maar over het algemeen werkte het goed en zag het er ook goed uit.

Het programma ‘Kroongetuige’ kreeg tijdens het eerste, en mogelijk ook enige seizoen, te maken met bakken kritiek. Toch wist de app indruk te maken. Want daarin kon je mee spelen om de moordenaar op te sporen. De app werd door de kijkers veel besproken en op een positieve manier.

Er kwam een twist bij ‘Expeditie Robinson’, want als niet bekende Nederlander kon je kans maken om mee te gaan naar het onbewoonde eiland. Iedereen kon een filmpje insturen en door middel van stemmen zich kwalificeren om in het vliegtuig te stappen. Hierdoor kreeg het programma veel aandacht op de sociale media en in de andere media. Een hele slimme zet.

Latest Reviews