Jennifer Lawrence is te zien in de film Mother!

Mother! is een psychologische thriller over liefde, toewijding en opoffering

Mother movie poster

Jennifer Lawrence en Javier Bardem spelen samen de hoofdrol in de nieuwe thriller en psychologische film Mother! Er is de afgelopen week heel veel gezegd, geschreven en ge-tweet over de film. De maker van de film, Darren Aronofsky staat bekend om zijn films waarbij je dieper moet gaan nadenken over wat er precies gebeurd. Dat deed hij ook met Black Swan alleen wisten mensen dat beter te waarderen dan de nieuwste film.

Omdat er zoveel te doen was over de film, moest en zou ik Mother! zo snel mogelijk gaan zien. De regisseur weet bijzondere films te maken, Jennifer Lawrence zou in de nieuwste film een kant laten zien die zij al in tijden heeft laten zien. Voor mij genoeg redenen om een recensie te schrijven. Het enige nadeel is dat Paramount/Universal vrijwel geen promotie materiaal heeft uitgebracht. Ik moest het doen met de film poster en trailer. Lees verder na het verhaal en de trailer van de spannende en psychologische film.

Dit is Mother!

Midden in het bos woont een koppel dat daar een rustig leven lijdt. De man is schrijver en de vrouw probeert het huis op te knappen dat na een vuur bijna verwoest is. De relatie van het koppel wordt op de proef gesteld wanneer ze onverwachts bezoek krijgen en hun rustige leven wordt verstoord.

Dit vond ik van Mother!

Ik probeerde de film met een open mind te gaan kijken. Omdat er al zoveel verhalen op het internet te lezen waren is het lastig om zonder vooroordelen de bioscoop zaal te betreden. Ik had mij voorbereid op het ergste en verwacht dat het net als de film Black Swan een rollercoaster aan emoties zou zijn. Viel mee tot dat de ‘vreemde mensen’ het huis betraden. Ed Harris en Michelle Pfeiffer spelen een koppel dat langs komt om de nacht door te brengen. Vanaf dat moment begint de film een rare wending te krijgen.

De eerste gedachten die bij mij omhoog kwamen was, dat de regisseur een onderliggende gedachte had. Hij wilde met Mother! een boodschap brengen dat een bepaald soort publiek alleen zou begrijpen. Toen de rollercoaster begon en ik alle beelden over mij heen kreeg, ging het van kwaad tot erger.

Mother! Met Jennifer Lawrence

Dit is de achterliggende gedachte van regisseur Darren Aronofsky

Wat Darren Aronofsky wilt overbrengen is een verhaal dat rond de wereld, de schepper, mensen en natuur afspeeld. Javier Bardem heet HIM de schepper, Jennifer Lawrence is Mother oftewel moeder natuur. Dat samen gaat met het huis. En de film zelf moet de aarde voorstellen.

Op een diepgaande manier krijg je de beelden te zien hoe de schepper het heerlijk vindt om te creëeren. Hij maakt nieuwe werelden en daar komen mensen in voor. De vreemde mensen die Ed en michelle spelen moeten Adam en Eva voorstellen. De mensen willen steeds meer en gaan over de grens van de natuur heen. Tot dat de mensen de rug toe keren naar de natuur en haar kapot maken. HIM of de schepper kijkt toe en wacht af tot dat de aarde kapot is en opnieuw gemaakt moet worden. Dan pakt hij het hart van de natuur om zo een nieuwe wereld te creëeren.

De bovenstaande informatie las ik nadat ik Mother! had gezien. Ik ging met een vaag gevoel de bioscoop zaal uit alsof de clue van het verhaal niet binnen was gekomen.

Mijn Conclusie

Mother! is een film dat wordt neergezet als een horror film. Dat is niet het geval, er zitten een aantal scenes is die een wreed zijn. Meer eng is het zeker niet.
Wil je een film zien waarbij je diep moet nadenken over wat de achterliggende gedachte is? Dan moet de film zeker gaan zien.

Latest Reviews

Ook interessant
Bij deze films moet je blijven zitten, ook al is die afgelopen