Jewel – Intuition

Jewel scoorde in 2003 een hit met de single Intuition

Voordat Jewel een mega pop hit scoorde in 2003 met ‘Intuition’ was de zangeres aan het experimenteren met verschillende genres. Het zat in de richting van de genre pop. Maar Jewel was vooral te horen met haar gitaar en stem. Toen zij de single ‘Inuition’ uitbracht ging zij zich volledig focussen op de recht toe recht aan pop muziek. Het was catchy met een toepasselijke videoclip.

Nederland wist al eerder wie Jewel was want de eerste drie albums stonden in de top 30 van de hitlijsten.
Op het album Spirit kwam uit rond de tijd dat de animatie film met dezelfde naam uit kwam. De Amerikaanse zangeres had er drie nummers voor geschreven. Daar bleef het niet bij, nadat Jewel twee albums had uitgebracht was het tijd dat er een kerst album kwam. Het was een kerst album dat met een koor en orkest is opgenomen. Wanneer je er naar luistert kan je het gevoel hebben dat het tegen het klassiek aan zit.

Jewel is niet alleen te vinden achter de microfoon, want zij schrijft haar eigen muziek, maar weet ook hoe zij het moet produceren. Vanaf het derde album This Way was Jewel ook te vinden achter de knoppen tijdens het opnemen.
Daarna kwam haar vierde album 0304 in 2003 uit. De fans moesten wennen aan de nieuwe weg die de zangers was ingeslagen. Zij legde uit dat ‘het album een moderne interpretatie van big band muziek is’. De genres die je gecombineerd werden waren: dance, urban en folk muziek.


Jewel is niet in één genre te vangen, want zij is in bijna alle genres te vinden


De single ‘Intuition’ zette de spotlight op de pop cultuur van dat moment. Zo kwamen de zangeres Jennifer Lopez, model Kate Moss, acteur Charlie Sheen en verschillende magazines, films en reclames voorbij.
Alles wat met de pop cultuur te maken had werd op de hak genomen. Met de tekst wilt Jewel duidelijk maken dat jij je gevoel moet volgen met de beslissingen die je neemt in plaats van je hoofd. Dan maak je keuzes waar je achter staat.

De singles die hierna kwamen scoorde niet echt. Jewel vond dat het tijd was om te laten horen wat zij in huis had. Want de albums die na 0304 kwamen lieten verschillende geluiden horen. Het begon met country en daarop volgde een album dat niet alleen voor kinderen was, maar ook voor volwassenen. Namelijk vijftien slaapliedjes. Ook kwam er nog een kerst album. Een volle lijst met muziek dat heel veel mensen aan kan spreken.

Latest Reviews

Ook interessant
De deelnemers van Kroongetuige 2018 bij RTL 4