Bron: IMDB & CBS Films, Entertainment One & Lionsgate | Jexi

Jexi Trailer

Hoe kan je virtuele assistent je leven overnemen? In de Jexi trailer krijg je een voorproefje

Hoe kan je virtuele assistent je leven overnemen? In de Jexi trailer krijg je een voorproefje
Bron: GIPHY | Jexi

Steeds meer bedrijven proberen de eerste stappen te zetten in de slimme assistent. Denk aan Siri, Alexa of Google Assistent. Een aantal jaar geleden wisten Nederlandse filmmakers de film ‘App’ te maken, waarbij een app voor de nodige horror zorgde. Nu is het tijd om de nodige humor te laten zien. De ‘Jexi trailer’ is uit. Wat laten de makers zien, en wat is mijn eerste indruk? Je leest het hieronder.

Lionsgate, Entertainment One en CBS Films werkten samen om deze film naar het grote scherm te krijgen. De drie filmstudio’s hebben het moeilijk, want een paar films weten een grote hit te worden. Waardoor de investeringen niet of deels terug worden verdiend. Waardoor ik de keus om de krachten te bundelen, heel goed kan begrijpen.

Wat duidelijk wordt na het zien van de ‘Jexi trailer’ is dat de makers van de film hebben gekeken naar de Warner Bros en Netflix film ‘Isn’t It Romantic‘. Daar had Adam Devine een rol dat veel vergelijkingen lijkt te hebben met de rol in deze komedie. Toch heb ik het idee dat het meer met Devine te maken heeft, dan de makers. De humor van Devine is over het algemeen hetzelfde. Dat was ook te zien in de ‘Pitch Perfect’ films en ‘Game Over, Man!‘.

De cast van Jexi lijkt een grote groep mensen te vertegenwoordigen

De cast van Jexi lijkt een grote groep mensen te vertegenwoordigen
Bron: GIPHY | Jexi

Het werd ook tijd dat er een film kwam waarbij er met humor naar de techniek van nu wordt gekeken. Alleen lijkt de film aan het eind, en daarmee de ‘Jexi trailer’ een donker randje te hebben. Want de fictieve virtuele assistent lijkt geen afscheid te willen nemen. De humor kon ik waarderen omdat het soms tegen het gênante aan schuurt. Daarmee wordt het voor de verschillende karakters ongemakkelijk, wat voor de buitenstaander voor grappige situaties kan zorgen.

De stem van Jexi wordt ingesproken door Rose Byrne. Zij weet bij andere films voor de nodig lachers te zorgen. Als smartphone assistent kan zij volledig los gaan. Zeker omdat in de ‘Jexi trailer’ duidelijk werd dat deze versie zelfs reageert op situaties. Zonder dat daar om wordt gevraagd, waarbij de seksuele grappen je om de oren vliegen.

Misschien worden mensen er lichtelijk gek van, maar ik kan het heel erg waarderen wanneer een film de moeite neemt om diversiteit te laten zien. Dat de makers daar voor hebben gekozen, viel mij direct op in de ‘Jexi trailer’. Denk aan Michael Peña, Wanda Sykes, Ron Funches en Charlyne Yi. Weet de film ook een grote groep mensen aan te spreken? De film komt 11 oktober in Amerika uit. Tot nu toe is er geen release datum voor Nederland bekend.

Latest Reviews