Creative Blog

Johan Karlgren brengt de Pixel Art terug in de straat

Kunstenaar Johan Karlgren brengt met de pixel art de jaren ’80 en ’90 terug in de straat

Kunst kom je op verschillende plekken tegen en soms is dat op straat. Johan Karlgren ook wel bekend onder de naam Pappas Pärlor, laat dat zien met de pixel art die hij maakt.
Tegenwoordig moet alles helder en scherp zijn, het liefst in HD of zelfs een stapje verder in 4K. Daar trekt de kunstenaar zich niets van aan, en hij blijft bij de pixels.

Het ziet er niet slechter uit als je er van een afstand naar kijkt. Op straat, in de natuur, verkeersborden, pijpleidingen en heel veel andere objecten zijn niet meer veilig voor John Karlgren zijn creativiteit.
Hij haalt zijn inspiratie uit oude films, videogames, eigenlijk alles wat met de jaren ’80 en ’90 te maken heeft.

Johan Karlgren brengt de pixel art terug in de straat

De kunst die Johan Karlgren maakt kan je met strijkkralen en een strijkbout maken

Het leuke aan de kunst die John Karlgren maakt is dat het met materiaal gemaakt is dat voor iedereen toegankelijk is. Als klein jongetje kreeg je op school en thuis te maken met de strijk kraaltjes. Daar had je vormen voor en je gooide de kraaltjes erop. De strijkbout erover heen en je was klaar. Johan gaat een stapje verder en creëert samen met zijn kinderen Zelda en Kai de kunst die je op verschillende plekken terug ziet komen.

Wat Johan Karlgren heel goed doet is het gebruik van kleuren. Hij weet de verschillende karakters uit films, videogames etc. perfect op de foto te krijgen. Door het gebruik van het karakter, maar vooral het licht dat op straat is ziet het er heel goed uit. Alsof het er voor gemaakt is.

Het subtiele wat Johan in zijn kunst terug laat komen maakt het bijna geniaal.
Door dit te zien zou je bijna een zak met strijkkralen gaan kopen en zelf kunst gaan maken.
Wil je meer zien van Johan Karlgren? Op zijn Instagram account deelt hij regelmatig foto’s en video’s met wat hij gemaakt heeft en hem inspireert. Op de blog vindt je nog meer creativiteit die door verschillende kunstenaars gemaakt is.

Pennywise van IT gemaakt door Johan Karlgren

Mario split op verkeersbord door Johan Karlgren

Bron: BoredPanda / Johan Karlgren

Latest Reviews

Ook interessant
De muzikale animatie film: Sing