John Legend – Once Again

Het album Once Again van John Legend zette mij op de rem

John Legend - Once Again
Bron: Genius.com

Als mij persoonlijk kent weet je dat ik van uptempo pop en dance muziek houdt. Dat wil niet zeggen dat ik niet naar iets anders luister. Maar voor een groot deel zijn het nummers met een beat en een vrolijke melodie. Daar bracht John Legend verandering in met het album Once Again. Hij wist met zijn stem en de melodieën mij te betoveren en mee te nemen in het verhaal wat hij vertelde op het album. Hieronder meer over mijn ontdekking met de sfeervolle muziek van de zanger en hoe het tot op de dag van vandaag regelmatig terug komt.

Met het album zette John Legend de toon voor zijn vervolg carrière. Je hoorde dat hij inspiratie haalde uit oudere muziek. Maar de nadruk lag op zijn eigen persoonlijke smaak en wat hij wilde uitdragen. Het album scoorde en de recensies waren lovend. De grote jongens onder de recensie schrijver gaven het gemiddeld een negen. Of lieten dat zien met vier sterren van de vijf.

Bij een aantal nummers hebben de makers Kanye West, Will.I.Am, John Legend, Raphael Saadiq en een aantal andere producers gebruik gemaakt van samples uit andere bekende hits. Zo hoorde je op het album Once Again ‘She is a Fox’ van Jimi Hendrix, ‘Stormzy’ van Gábor Szabó, ‘Heaven Only Knows’ van Monk Higgins, ‘In These Changing Times’ van The Four Tops en ‘Lost for Words’ van Midnight Movers Unlimited terug. Hoe zij het hebben verwerkt is dat je de verschillende samples wel herkend maar het is passend gemaakt voor het nummer.

Dit maakte het tweede album Once Again van John Legend zo goed?

Als ‘pop luisteraar’ ging er een wereld voor mij open. De R&B en soul was voor mij een redelijk onbekend terrein. Je hoort wel eens een nummer op de radio maar daar hield het wel bij op. Zijn eerdere hit ‘Ordinary People’ kende ik wel, maar het bleef niet hangen op een manier dat ik het volledige album moest hebben. Daar bracht Once Again verandering in. Het zomerse en relaxte gevoel dat ik er van kreeg. Vooral het verliefde en warme gevoel dat je bij iemand wilt zijn, vond ik geweldig.

Vanaf het eerste nummer tot aan het laatste nummer wordt je betoverd door de heerlijke stem van John Legend. Hij weet wat hij kan met zijn stem en laat dat ook op de recentere albums terug horen. Wie kent de singles ‘Love Me Now‘ en ‘All of Me‘ niet? Het lijkt alsof de zanger laat weten dat jij de knapste en leukste persoon op aarde bent.

Daar komt bij dat John Legend een natuurlijk charisma en een flirt is in de videoclips samen met de meest prachtige vrouwen te zien. Na dit album merk je dat de focus op de relatie blijft maar breder getrokken wordt. Hij wilt een boodschap uitdragen dat vrouwen zich dik of dun, groot of klein prachtig zijn. En dat zal in de toekomst alleen maar groter worden.

Latest Reviews