Heel Holland Bakt TV

Het jubileum van Heel Holland Bakt was een feest

Heel Holland Bakt vierde de jubileum met een speciale feest aflevering

Heel Holland Bakt gaat als een trein en het succes houdt voorlopig nog niet op. Dat moet natuurlijk gevierd worden. In de jubileum aflevering van afgelopen zondag werd dat op een goede manier gevierd. Het vijfde seizoen was toe aan de vijfde aflevering een perfecte gelegenheid om het succes te vieren. Alleen zorgde dat niet bij iedere thuisbakker voor het resultaat waar zij op gerekend hadden.

Om met een knal te beginnen moest de vulkaan Vesuvius worden gemaakt

De jubileum aflevering kon niet beter beginnen dan met verschillende baksels die zich als een soort vulkaan moesten voordoen. Een aantal bakkers namen dat heel letterlijk. Zoals Nico had een heel spektakel bedacht voor de jury, maar het maakte niet heel erg veel indruk. Het gaat uiteindelijk om de smaak van de taart. De verwachtingen van de jury waren hoog en dat kreeg Marjolein te horen. Want haar taart was aan de kleine kant en Janny wilde meer van haar zien.

De taarten waar de jury en ik ook van onder de indruk waren die van Hans, Marjolein en Ine. Ik kan heel erg om Ine lachen, want zij is zoals ik in de Heel Holland Bakt tent zou staan. Een beetje chaotisch maar vooral heel erg enthousiast. Hoe goed Nico ook bakt, toch blijft het overkomen alsof hij te ver out of the box probeert te denken. Het is heel leuk om te zien, of dat zijn bak kunsten op een goede manier naar voren brengt? Ik betwijfel het.

De Friese Oranjekoek zorgde voor een waar slagveld

Friese Oranjekoek in jubileum aflevering Heel Holland Bakt
Bron: Omroep Max

Toen André van Duin bekend maakte dat de thuisbakkers een Friese Oranjekoek moesten maken, had de helft geen idee wat precies de bedoeling was. Er maar een korte tijd om de koek te bakken en te versieren. Alleen had Nico het goed uitgedacht over hoe hij de tijd zou gaan indelen. Verder huppelende de rest van de thuisbakkers erachter aan. Want het moest dertig minuten in de oven en bijna alle thuisbakkers kwamen in tijdnood.

André van Duin kwam nog wat onrust zaaien door te vertellen dat de bakkers het verkeerd aanpakte. Want zij waren roze koeken aan het maken in plaats van oranjekoeken.
De tijd was voorbij en de jury kwam blind jureren, maar wat voor hun stond was één groot slagveld. Alleen de Friese oranjekoeken van Nico zagen er smaakvol uit. Een hele pittige opdracht voor de thuisbakkers. Gwenn bungelde onderaan en kwam als zesde uit de bus, en Nico had de twijfelachtige eer dat hij de beste had gebakken.

Het spektakel stuk stond in het teken van het jubileum van Heel Holland Bakt

De lustrum taart oftewel het vijfjarig jubileum taart moest in het teken staan van het aantal jaar dat Heel Holland Bakt bestaat. Iedere thuisbakker ging er op een andere manier mee om, de één ging voor een uitbundige taart en de ander ging voor smaak. Ine ging net als in de vorige aflevering helemaal los met haar wekkertjes. Het is een onderdeel van haar manier van bakken aan het worden.

De taart van Nico zag er goed uit, alleen zou het volgens de jury niet speciaal zijn in de smaak. Daarentegen vielen de taarten van Gwenn, Marjolein en Hans heel erg in de smaak. Ine en Rik kregen wat meer kritiek te horen van de jury en stonden daarmee samen in de gevarenzone.

Wie werd tijdens de jubileum aflevering de meesterbakker?

Rik moest tijdens de jubileum aflevering de tent verlaten
Bron: Omroep Max

De meesterbakker van deze week was Hans. Hij werd voor de tweede keer uitgeroepen tot meester bakker. Daarmee heeft hij laten zien dat hij als jonge bakker laat zien dat je heel goed en netjes kan werken. Rik maakte zich tussen de technische opdracht en het spektakel stuk niet zo druk om naar huis te moeten. Toch moest hij de bak spullen opruimen en de tent verlaten.

Latest Reviews

Ook interessant
Creative Blog
Average Rob shopt zich naast bekende artiesten