Relax Music

Julian Borrego – Small Talk

Julian Borrego heeft zijn eerste EP Ouroboros waar de single ‘Small Talk’ op staat

Julian Borrego

Julian Borrego is een producer en sing-songwriter uit Los Angeles. En bespeeld meerdere instrumenten en dat komt niet van een vreemde. Hij komt uit een muzikale familie, met een beroemde gitaar spelende opa, zijn opa stond samen op het podium op Frank Sinatra en Ray Charles.

Daarom is het niet gek dat hij zijn eigen pad in de muziek ging bewandelen. Julian Borrego combineerde dynamische en oproepende funk melodieën, lekkere grooves en sterkte gitaarriffs. De combinatie van verschillende genres zorgt ervoor dat de muziek op Ouroboros eigentijds en anno 2017 klinkt.

Op het grote podium voelt Julian Borrego zich thuis. Want met een contract bij Universal en Warner Music trad hij al vaak op. Samen met Stone Temple Pilots stond hij in uitverkochte zalen op te treden. Het enige wat hem tegen stond was de input dat hij creatief had en de richting dat de band op ging. Daarom besloot Julian solo te gaan. Het resultaat is te horen op zijn eerste solo EP Ouroboros.

De invloeden en inspiratiebronnen van Julian Borrego

Antonio Carlos Jobim, Stevie Wonder, Toro Y Moi en Tame Impala zijn de inspiratiebron voor Julian Borrego. Want hij mixt de verschillende stijlen en invloeden door elkaar en creëert daar zijn eigen muziek mee.
‘De EP was als een slowcooker vol met geluiden en instrumenten, door elkaar gemixt en creerde zo nieuwe smaken voor mezelf’ onthulde Borrego zelf.

De eerste single ‘Small Talk’ laat het kenmerkende geluid van Julian Borrego horen. Doordat de synthetische geluiden en de verschillende invloeden klink het als  mix van volk en funk muziek geworden. Mocht je zin hebben om te dansen of juist lekker relaxen. Dat kan met het nummer, het is voor verschillende gelegenheden te beluisteren.

Late Night Episode – Golden Age

Een ander nummer ‘Xeriscape’ laten hypnotiserende grooves, vage gitaar geluiden en vaste funky baslijnen horen. Het klinkt bijna spiritueel. Zelf raakt Borrgeo geïnspireerd door Indiaanse filosofie en de Maya’s. Zelf vond de sing-songwriter dat het een samensmelting was van die invloeden.

Latest Reviews

Ook interessant
New Music: Frank Ocean, Vance Joy en Sean Paul