Junior Senior – Move Your Feet

Ken jij de Zomerclassic uit 2002 ‘Move Your Feet’ van Junior Senior?

De zomer is officieel begonnen en dat betekend dat ik iedere week zomer classics met je ga delen.
Deze week wilde ik de mega hit ‘Move Your Feet’ van Junior Senior met je delen.
In 2002 werd het nummer uitgebracht en was een regelrechte zomerhit. Het werd grijs gedraaid op de radio, maar kwam ook regelmatig voorbij bij TMF.
Toen bestond de Nederlandse muziekzender nog en omdat het zon hit was kon ‘Move Your Feet’ niet ontbreken tussen de videoclips.

Het debuut album met de toepasselijke titel D-D-Don’t Stop The Beat werd niet veel later uitgebracht en zorgde voor een aantal kleine hits als ‘Shake Your coconuts’ die volgde. In 2005 en 2013 brachten zij twee albums uit alleen wilde dat tot op heden niet zorgen voor grote hits.
De heren Jesper en Jeppe weten Hip-Hop, Rock en Dance-Pop op een retro manier samen te voegen zodat het vrolijk en herkenbaar in de oren klinkt.

Junior Senior kozen voor een dubbelzinnige grappige videoclip

Wat mij vooral fascineerde als jongen van twaalf was de dubbelzinnige grappen die in de videoclip zaten.
Het zag er in eerste instantie heel onschuldig uit, alleen zag ik zo vaak voorbij komen dat je op een gegeven moment heel geconcentreerd ging kijken.

Aan het begin van de 00 waren de videoclips die geanimeerd waren kinderlijk of heel donker. Junior Senior wilde het anders aanpakken en voor een grappige videolcip gaan met een knipoog.
De heren uit Denemarken hadden vooral succes en bekendheid in het Verenigd Koninkrijk. De single Move Your Feet was een nummer dat heel populair was in Denemarken.
Toen radiozenders en fans uit andere landen het nummer hoorde ging het als een lopend vuurtje. De hit was geboren.

Welke zomer classics zou jij de komende weken nog willen zien of horen? Laat hieronder een bericht achter en wie weet deel ik jouw klassieker. Wil je erachter komen naar welke Zomer klassiekers jij de afgelopen jaren hebt geluisterd? Spotify maakte Jouw Summer Rewind.

Latest Reviews