Bron: 1Limburg.nl & RTL | Kees en Co

Kan Kees en Co in 2019 nog meekomen?

Kees en Co is terug, maar er zijn veel veranderingen door gevoerd

Kees en Co is terug, maar er zijn veel veranderingen door gevoerd
Bron: GIPHY | Kees en Co

RTL 4 en Videoland kozen ervoor om ‘Kees en Co’ op te pakken en naar 2019 te brengen. De streamingdienst van RTL zag aan het kijkgedrag, dat mensen niet genoeg kregen van de klassieke serie. Waardoor de terugkeer een heel goed vervolg zou zijn. Toch zijn er een aantal dingen op televisie en serie gebied veranderd. Waardoor ik mezelf ging afvragen of de serie anno nu nog mee kan komen?

Voordat de eerste aflevering van het nieuwe seizoen werd uitgezonden, werd de hype door onder andere RTL flink opgevoerd. Er was geen programma of talkshow waar er niet over de terugkeer van ‘Kees en Co‘ sprak. De eerste aflevering werd 30 maart uitgezonden, en als je verder wilde kijken kon dat bij de streaming dienst Videoland. Dat heb ik gedaan, en heb een aantal bevindingen op een rij gezet.

De serie draait om Kees, zij is de hoofdpersoon in de serie. In de eerste reeks seizoenen dat werd gemaakt, zag je hoe goed Simone Kleinsma is als actrice. De afgelopen jaren heeft zij een hele hoop verschillende soorten rollen mogen spelen. Toch past de jas of de bekende koeienpyjama het best bij Simone. Vanaf de eerste minuut is de focus weer op haar gericht.

Kees en Co is terug, maar er zijn veel veranderingen door gevoerd
Bron: GIPHY | Kees en Co

Voor mij als kijker is het toch wennen aan de rest van de cast. Geen van de oude bekende acteurs of actrices zijn terug om de rol weer op te pakken. Waardoor ik het gevoel heb naar een nieuwe serie zit te kijken, terwijl ik Simone Kleinsma door het beeld zie gaan als Kees.

Wat kon beter of is goed aan de terug keer van de komedie serie Kees en Co?

Bij de eerste afleveringen voelt het nog onwennig, maar als je verder in het nieuwe seizoen van ‘Kees en Co’, komt dat toch best goed. Wat daar voor nodig is, is de bekende en herkenbare humor. Want de grappen en verhaallijnen kunnen in het dagelijks leven bij iedereen voorkomen. Dat was het leuke aan de eerste seizoenen van ‘Kees en Co’. De herkenbaarheid, en soms ongemakkelijke situaties.

De kijkcijfers van de eerste aflevering was goed, maar ben benieuwd hoeveel mensen de week erna terug komen. Want Videoland laat duidelijk zien dat er een nieuw seizoen bij hun te zien is. Met maar acht leveringen, ben je er zo doorheen. Je kan op het internet de kijkcijfers van RTL 4 vinden, maar niet van Videoland. Wat voor mij voor de nodige vraagtekens kan zorgen. De media gaat van de televisie cijfers uit, en als die tegenvallen, dan kan er op een negatieve manier over serie worden geschreven.

Wat kon beter of is goed aan de terug keer van de komedie serie Kees en Co?
Bron: GIPHY | Kees en Co

Een andere punt is de verandering op televisie. Kijk naar andere series waar families en humor samen gaan. Dan moet ik aan ‘Modern Family’ denken. Deze serie trekt de set een stuk breder, en daar is in Amerika natuurlijk een budget voor. ‘Kees en Co’ daarentegen, blijft qua concept in het verleden hangen. Je krijgt de bekende sitcom tandjes te zien, en de verschillende sets worden op televisie aan elkaar geplakt. Waardoor je nog een beetje het gevoel hebt dat het in een huis wordt opgenomen.

Mocht er een nieuw seizoen komen, dan kunnen de puntjes op de I worden gezet

Op de sociale media wordt er flink gesproken over de ‘lachband’. Zelf beweren de makers dat er een live publiek is om voor de lach te zorgen. Alleen lijkt het alsof er een extra lachband onder de scenes is geplakt. Want er wordt heel hard gelachen op momenten dat er niets grappigs gebeurd. Dat had van mij niet gehoeven. De humor komt ook wel over bij de kijker, zonder dat er duidelijk moet worden gemaakt wat wel of niet grappig is.

Het acteer spel van een aantal mensen is niet heel erg goed. Zo zijn de twee tieners in ‘Kees en Co’ wat mij betreft niet goed gecast. De tweede aflevering draait om hen en over wat zij willen. Toch komt het heel onhandig en bijna amateuristisch over op beeld. Aan Chantal Janzen moet ik wennen, want zij lijkt in de verkeerde serie te zijn beland.

Goed, ik geef het tijd. Hopelijk is het populair genoeg, dat er nog meer seizoenen worden gemaakt. Ga jij er naar kijken? Laat je mening over de nieuwe afleveringen, personages of decor achter op Instagram.

Latest Reviews