Bron: Andrew Wulf & Unsplash | Star Wars

Karakters met een Star Wars Disney Plus serie

Na de films is het tijd dat karakters in een Star Wars Disney Plus serie te zien zijn

Met de lancering van ‘Star Wars: The Rise of Skywalker‘ wordt er een groot hoofdstuk afgesloten. Zoals het er nu naar uit ziet duurt het nog een aantal jaar voordat er een nieuwe film uit gaat komen. Misschien goed voor Lucasfilm en Disney, want er moet worden gekeken naar de aanpak. Wat wel duidelijk is, is dat er een aantal karakters met een Star Wars Disney Plus serie gaan komen.

Dat wil ik gaan delen, plus een aantal karakters naar voren schuiven. Want er zijn eerdere karakters die de spotlight verdienen. Mocht ik een karakter zijn vergeten of niet hebben genoemd? Laat onder dit bericht je mening achter, zodat we het er over kunnen hebben.

Obi-Wan Kenobi

Obi-Wan Kenobi - Star Wars Disney Plus serie
Bron: GIPHY | Obi-Wan Kenobi

Nu doet Disney er heel vaag over hoe de toekomst van Star Wars eruit gaat zien. Er zijn verschillende mogelijkheden gedeeld. Door Bob Iger, Kathleen Kennedy en Kevin Feige. Wat met de lancering van Disney Plus duidelijk werd is dat er naast ‘The Mandelorian’ meerdere karakters met een Star Wars Disney Plus serie er vandoor gaan. Om te beginnen met de Obi-Wan Kenobi serie.

Tijdens de D23 Expo presentatie mocht Ewan McGregor aan het publiek bekend maken dat er een serie over het bekende karakter wordt gemaakt. De fans wilde eigenlijk een spin-off film zien, met de acteur in de hoofdrol. Dat gaat niet door, nu kunnen de fans meer tijd met het karakter doorbrengen. Want en serie kan in totaal meer dan vier uur gaan duren.

Cassian Andor en K-2SO

Cassian Andor & K-2SO - Star Wars Disney Plus serie
Bron: GIPHY | Cassian Andor & K-2SO

Wat mij betreft, en vele zijn het het er mee eens, dat ‘Roge One: A Star Wars Story’ de beste Star Wars film tot nu toe is. Voor de fans is er ook goed nieuws. De karakters Cassian Andor en K-2SO komen in 2021 naar Disney Plus. Het duurt nog even, maar er zijn gelukkig wel wat details bekend gemaakt. De serie zal een prequel van ‘Rogue One‘ zijn, die Andor volgt tijdens zijn gevechten tegen het rijk in de begin jaren van de rebellen.

Door de makers achter de schermen wordt er gesproken over een opzwepende spionagethriller. Dat verhalen zal verkennen vol spionage en gedurfde missies, om de hoop te herstellen in een melkwegstelsel in de greep van een meedogenloos Rijk. Mocht je ook fan zijn van ‘The American’? Dan kan jij je geluk niet op, want producer Stephen Schiff zal zich over het nieuwe project gaan ontfermen.

Dat zijn de shows die er sowieso gaan komen. Toch zijn er meerdere karakters die een Star Wars Disney Plus serie kunnen gebruiken. Zodat het grote publiek een karakter beter leert kennen. Hieronder zal ik uitleggen wat wil graag zou willen zien. En natuurlijk ook uitleggen waarom.

Captain Phasma

Captain Phasma - Star Wars Disney Plus serie
Bron: GIPHY | Captain Phasma

Toen ‘The Force Awakens’ werd gelanceerd, kreeg het grote publiek te maken met Captain Phasma. De glanzende titanium uitrusting zorgde ervoor dat je niet om haar heen kon. Haar rol in de gehele trilogie was veel te kort, en ik had graag meer willen zien. Als Disney Plus op zoek is naar een karakter om een Star Wars Disney Plus serie van te maken, dan is Captain Phasma een goede keus.

Je weet hoe haar leven afloopt, maar de fans weten niet wat er voor de trilogie gebeurde. Voor de fans die de boeken lezen is er meer informatie. Alleen leest een groot gedeelte van de film kijkers de boeken van Star Wars niet. De hoogste tijd om haar terug te laten komen bij Disney Plus.

Darth Sidious/Sheev Palpatine

Darth Sidious/Sheev Palpatine - Star Wars Disney Plus serie
Bron: GIPHY | Darth Sidious/Sheev Palpatine

Het volgende karakter dat niet zou misstaan in een Star Wars Disney Plus serie is Palpatine. Het karakter heeft na een aantal jaar een comeback gemaakt in de bioscoop. Waardoor een nieuwe generatie kennis maakt met Dark Sidious. Hij heeft voor een hele hoop drama en onrust gezorgd.

In de strips en games heeft het karakter veel meer diepgang. Tijd om dit te vertalen naar een serie waar het ontstaan of het aan de macht komen centraal staat. Met een goed budget, net als ‘The Mandalorian’ mag je verwachten dat er ook wat actie en gevechten in te zien zullen zijn. Het zou perfect aansluiten op de trend van nu, namelijk de ‘slechte’ karakters centraal in een film of serie zetten.

Chirrut Imwe en Baze Malbus

Chirrut Imwe en Baze Malbus - Star Wars Disney Plus serie
Bron: GIPHY | Chirrut Imwe en Baze Malbus

Nu probeert Lucasfilm een franchise te redden. Een andere tak binnen Disney wat daar in slaagde was Marvel. Wat daar heel goed werkt is een duo samen de hoofdrollen vertolken. Zodat je de chemie en interactie nog beter tot zijn recht kan laten komen. Er was een duo in ‘Rogue One: A Star Wars’, dat het boven genoemde zeker had.

Chirrut Imwe en Baze Malbus wisten er voor te zorgen dat er andere karakters waren die met The Force in aanraking waren gekomen. Met de nodige humor en actie sloten de fans hen in hun hart. Laat hen net zoals Cassian Andor en K-2SO in een prequel Star Wars Disney Plus serie zien. Daar zal de fan base zeker enthousiast van worden!

Finn en Poe Dameron

Finn and Poe Dameron - Star Wars Disney Plus serie
Bron: GIPHY | Finn and Poe Dameron

Er wordt al het over duo Finn en Poe Dameron gesproken sinds de lancering van ‘Star Wars: The Force Awakens’. Hoe de mannen met elkaar om gingen, zorgde voor geruchten. Het tweetal zou een mogelijke relatie hebben. Met ‘The Rise of Skywalker’ zorgt er voor dat die geruchten de deur uit kunnen.

Dat neemt niet weg dat de twee karakters één van de positieve ontwikkelingen in de film waren. Er werd namelijk een vriendschap getoond, waarbij de humor en interactie perfect bij de film pasten. De acteurs zien het zelf niet zitten, maar als Disney hen vraagt om een Star Wars Disney Plus serie te maken? Waarom zou je het niet doen?

Latest Reviews

Ook interessant
Vier kerst 2019 op Netflix