Met kerst 2017 is dit prime time op televisie

Dit hebben de grote televisie zenders NPO1, RTL4 en SBS6 gepland voor de kerst 2017 prime time

De komende dagen is er heel veel op televisie. Toch is het handig om te weten wat de grote zenders uitzenden. Wat hebben NPO1, RTL4 en SBS6 op ’s avonds op televisie? Van de bekende films tot en met de kerstspecials hieronder vindt je alles wat je moet weten om goed voorbereid voor de televisie te ploffen. Of in vele gevallen uit te buiken.

Geen zin in de standaard kerstfilms of kerstspecials? Lees alles wat met kerst te maken heeft op de Christmas pagina van de blog. Zo krijg je meer inspiratie voor de komende kerst 2017. Wat zijn de plannen voor de komende dagen?

NPO1

Primetime programmering NPO1 Kerst 2017
Bron: NLZiet.nl | Primetime programmering NPO1 Kerst 2017

Kerstavond

Als je de kerstdagen muzikaal wilt beginnen. moet je bij de NPO zijn. Op NPO1 begint Andre Rieu samen met zijn Johann Strauss orkest in London. Het concert dat daar gegeven werd is opgenomen en wordt om 20.25 uitgezonden. Je krijgt alle kerstliederen die tot de klassiekers horen behoren te horen. Je krijgt 87 minuten lang de beste en m’ooiste kerst liedjes te horen met een klassiek randje waar Andre Rieu en het orkest voor zorgen.

1e Kerstdag

Eerste kerstdag rond 20.30 uur begint het programma ‘Kerstfeest op de Dam’ een muzikaal feest waar: Xander de Buisonjé, Leona Philippo, Dwight Dissels en Do gaan optreden. Zij brengen het kerstgevoel in de huiskamer. Naast de optredens krijg je hoopvolle verhalen, indrukwekkende ontmoetingen te zien. Een samenwerking tussen de EO en het Leger Des Heils. Je krijgt een spektakel te zien dat live is opgenomen met een mega publiek op de dam.

2e Kerstdag

Na alle ‘verplichtingen’ zin om lachend de feestdagen te eindigen? Dat kan door naar de cabaret voorstelling van Lenette van Dongen te kijken. De show ‘Tegenwind’ is opgenomen en de NPO zendt het de tweede kerstdag om 20.25 uur uit. Een show waar de cabateriere, presentatrice en zangeres terugblikt op drukke jaren in de stad. En nu zij aan de kust woont? Want geeft dat de rust dat zij wilt?

RTL4

Programmering Primetime RTL4 kerst 2017
Bron: Breedbandwinkel | Programmering Primetime RTL4 kerst 2017

Kerstavond

De familiezender RTL4 begint al jaren met het bekende en liefdevolle programma ‘All You Need Is Love‘. Wat het programma heel goedheeft gedaan is het seizoen voor de kerstspecial te laten beginnen. Zodat de kijkers er al ingerold zijn. Op kerstavond krijg je de kerstspecial te zien waar Robert ten Brink liefdes bij elkaar brengt. Dat betekend de tissues uit de kast halen, want de aflevering zit bomvol tranentrekkende momenten.

1e Kerstdag

Wat RTL4 ook al een aantal jaar doet is een groot evenement organiseren in het Ziggodome. Dit jaar zijn onder andere Carlo Boszhard, Danny de Munk, Glennis Grace en Buddy Vedder te zien in ‘The Christmas Show’. Eerste kerstdag rond 20.30 uur wordt de show dat op 23 en 24 december werd opgenomen uitgezonden. Je krijgt een moderne kijk op de bekende ‘Scrooge’ verhaal in ‘A Christmas Carol’.

2e Kerstdag

De Nederlandse komedie ‘Pak Van Mijn Hart’ is voor het eerst op de Nederlandse televisie te zien. RTL4 zend het tweede kerstdag uit, waar de kerstman en sinterklaas een grote hoofdrol in spelen. Daarnaast zal Chantal Janzen, Benja Bruijning en Fedja van Huêt voorbij komen. De film was in 2014 in de bioscoop te zien en je kan het nu vanaf je bank aan het einde van kerst 2017 gaan zien.

SBS6

Programmering primetime SBS6 kerst 2017
Bron: Televizier | Programmering primetime SBS6 kerst 2017

Kerstavond

De familiezender SBS6 pakt het anders aan. Zij gaan niet voor een zoet sappige kerstspecial of muzikaal spektakel. Maar voor een film. De film ‘Exodus: Gods and Kings’ wordt uitgezonden om 20.30 uur. Mocht je tussendoor tijd voor jezelf nodig hebben? Geen probleem want je krijgt tussen de film door ‘Hart van Nederland’ en ‘Shownieuws’ te zien.

1e Kerstdag

De afgelopen jaren kon je standaard naar de ‘Home Alone’ films kijken bij RTL. Dit jaar moet je naar een andere zender. En wel naar SBS6. Zij hebben de uitzendrechten van de films en dat spreiden zij uit over de kerstdagen. eerste kerstdag krijg je de eerste Home Alone te zien. Mocht je zin hebben om met Home Alone 3 te beginnen? Dan moet je op kerstavond (18.25 uur) of eerste kerstdag (13.55 uur) vroeg voor de televisie gaan zitten.

2e Kerstdag

De laatste film is geen verrassing meer. Want ‘Home Alone 2: Lost In New York’ is vanaf 20.30 uur te zien bij SBS6. Wat mij betreft de leukste ‘Home Alone’ film van de eerste drie. Wat ben jij van plan om kerst 2017 te gaan kijken?

Latest Reviews

Ook interessant
Free Fire