Kevin Feige over Marvel’s Phase 4

Hoe ziet de toekomst van de Marvel Cinematic Universe eruit?

Kevin Feige liet tijdens San Diego Comic Con meer los over Marvel’s Phase4

Kevin Feige liet tijdens San Diego Comic Con meer los over Marvel's Phase 4
Bron: Trendsmap | Marvel’s Phase 4

Marvel wist de afgelopen jaren flink te scoren met de films die werden gelanceerd. Waardoor de Marvel Cinematic Universe is uitgegroeid tot een fenomeen. Na ‘Avengers: Endgame‘ was er tot nu toe weinig gepland. Althans voor de fan en filmliefhebber was het tot op heden onduidelijk was Kevin Feige en co in petto zouden hebben. Bij San Diego Comic Con 2019, wist Feige het voor elkaar te krijgen om de show te stelen met de plannen van Marvel’s Phase 4.

Wat heel slim is van Disney om steeds verder uit te gaan breiden. Vanaf Marvel’s Phase 4, krijg je niet alleen de nodige films, er zijn namelijk ook een aantal Disney+ series die bij de Marvel Cinematic Universe worden betrokken. Waardoor de nieuwe streamingdienst voor de Marvel fans (bijna) een must wordt om een abonnement bij af te sluiten. Hieronder het grootste nieuws op een rij. Grotendeels zijn er nieuwe titels bekend gemaakt, plus regisseurs en acteurs.

Black Widow

Black Widow - Marvel's Phase 4
Bron: Marvel.com | Black Widow

De eerste film van Marvel’s Phase 4, dat een tijd geleden werd aangekondigd was ‘Black Widow’. Scarlett Johanson was de afgelopen tijd vaak in het nieuws door haar nog al bijzondere uitspraken. Zij vindt dat actrices en acteurs iedere rol moeten kunnen spelen. Waardoor zij de nodige kritiek heeft gekregen.

Ik hoop voor haar en Marvel dat dit de film niet gaat tegenwerken. Toch heeft de film een cast, naast Scarlett Johanson, waarmee de nodige indruk kan worden gemaakt. Als je ‘Endgame’ hebt gezien, dan weet je hoe het nu met Black Widow gaat. Dat weerhoudt Marvel er niet van om terug te gaan in de tijd.

Want je gaat erachter komen hoe zij zich ontpopte tot een huur moordernaar. Naast de cast met: Scarlett Johansson, David Harbour, Florence Pugh, O. T. Fagbenle en Rachel Weisz. Plus regisseur Cate Shortland, is er tot op heden weinig los gelaten. Wat de start van de vierde fase moet gaan worden, dat kan je vanaf 1 mei gaan zien in de Nederlandse bioscoop.

The Eternals

Eternals - Marvel's Phase 4
Bron: Marvel.com | Eternals

Het speculeren over de cast van ‘The Enternals’ verliep al een aantal weken. Bij San Diego Comic Con heeft Kevin Feige de cast, regisseur en releasedatum bekend gemaakt. Het is de taak aan Chloé Zhao, om ‘The Enternals’ zo goed mogelijk op beeld vast te leggen. Met een sterrencast als deze, kan het bijna niet falen. Het is namelijk een mix van bekende en gevestigde namen tot acteurs die een aantal projecten hebben gedaan. En nu echt doorbreken in Hollywood.

Met onder andere: Richard Madden als Ikaris, Kumail Nanjiani als Kingo, Lauren Ridloff als Makkari, Brian Tyree Henry als Phastos, Salma Hayek als Ajak, Lia McHugh als Sprite, Don Lee als Gilgamesh, met als klap op de vuurpijl Angelina Jolie als Thena. Zet 6 november 2020 in je agenda, want dan zal de film in de bioscoop te zien zijn. Waarbij er een mogelijkheid bestaat, dat Thanos op een bepaalde manier weer in beeld kan gaat komen.

Shang-Chi: And the Legend of the Ten Rings

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings - Marvel's Phase 4
Bron: Marvel.com | Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Nu de box office in Azie blijft groeien en voor de grote filmstudio’s een hoop geld in het laatje kan brengen. Kan Marvel er niet om heen om de Aziatische gemeenschap ook op het grote doek terug te laten komen. De geruchten waren er al, en nu zijn er eindelijk een aantal namen bekend. Met Simu Liu in de titel rol Shang-Chi.

Daarnaast zullen Tony Leung Chiu-Wai the Manderin gaat spelen, en er is ook een rol voor Awkafina weggelegd. Wat een geweldige kans is, want zij wist de afgelopen jaren indruk te maken met haar komische rollen. Misschien kan zij haar humor gebruiken in haar rol. Wat steeds duidelijker wordt is dat Marvel’s Phase 4 vooral dient om nieuwe gezichten aan de bekende superhelden toe te voegen. Zodat een beter publiek wordt aangesproken.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Doctor Strange and the Multiverse of Madness - Marvel's Phase 4
Bron: Marvel.com | Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Met ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ oftewel ‘Doctor Strange 2’ lijkt Marvel een andere risico te gaan nemen. Normaal gesproken draait het in de de superhelden films om het verhaal, met daarbij de nodige actie. Dit keer wordt er gekozen voor een horror element. Naast Benedict Cumberbatch zal Elizabeth Olsen als Wanda/Scarlet Witch te zien zijn.

In de stripboeken was er een verhaallijn, dat het karakter krankzinnig werd. Waarmee haar superkrachten naar een ander level werden getild. De verwachtingen zijn, dat zij met de nieuwste Doctor Strange film iets anders voor elkaar gaat krijgen. Namelijk een opening van de multiverse, zodat de introductie van de X-Men of Mutants op een zo soepel mogelijke manier kan gebeuren.

De film zal 7 mei 2021 in de bioscoop komen. Waarmee dit de eerste Marvel Cinematic Universe film is, dat een direct connectie heeft met een Disney+ serie. ‘WandaVision‘ komt namelijk een aantal maanden eerder online, en het verloop daarvan zal de nodige consequenties hebben voor de film van Doctor Strange.

Thor: Love and Thunder

Thor: Love and Thunder - Marvel's Phase 4
Bron: Marvel.com | Thor: Love and Thunder

Toen ‘Thor: Ragnarok‘ uitkwam, hadden de fans eindelijk het idee dat Marvel het karakter door had. Waarmee de domper dat Chris Hemsworth niet terug zou keren alleen maar groter werd. Toch hoeven de fans niet de rouwen, want er staat zeker nog één film in de planning. Aan het einde van Marvel’s Phase 4 zal Marvel met ‘Thor: Love and Thunder’ komen. Waarmee Chris Hemsworth, Tessa Thompson maar ook Natalie Portman terug keren.

Er werden tijdens San Diego Comic Con 2019 een aantal onthullingen gedaan, zo zal Valkerie de eerste LGBTQIA+ karakter zijn. Zij zal een mogelijke liefdes relaties gaan krijgen. Wat mij betreft was de shock van het evenement dat Natalie Portman een grote rol gaat krijgen. Haar samenwerking met Marvel verliep tot nu toe niet vlekkeloos.

Toch zal zij Female Thor gaan spelen. De kans is groot dat zij daadwerkelijk of samen met Thor het op gaat nemen tegen het kwaad. Zal Cate Blanchett als Hella ook terug keren? Het wachten tot 5 november 2021 kan gaan beginnen.

Meer Marvel’s Phase 4 en wat komt er daarna?

Nu heb ik de grote filmnieuwtjes voor jou op een rij gezet. Waarmee ik over het algemeen de Disney+ shows heb overgeslagen. Voor Marvel is dit een hele grote stap om te doen, want zij breiden gigantisch uit. Ik ben heel benieuwd of je daadwerkelijk alles moet gaan kijken om het grote verhaal te kunnen volgen.

Aan het eind van 2021 zal Marvel’s Phase 4 zijn afgelopen, en de start van Marvel’s Phase 5 van start gaan. Dat is twee keer zo snel als dat de eerste drie fases van Marvel tot nu toe zijn verlopen. Het wachten op filmtitels hoeft, niet want Kevin Feige had meer nieuws. Naast oude bekenden als ‘Captain Marvel‘, ‘Spider-Man: Far from Home’ vervolg, ‘Guardians of the Galaxy 3‘ en ‘Black Panther‘ zal er genoeg vers bloed aan de grote Universe worden toegevoegd. Helaas is er nog geen vervolg op ‘Ant-Man: and the Wasp‘ aangekondigd.

Er komt een reboot van ‘Blade’ met in de hoofdrol Mahershala Ali. Hij was eerder te zien in het eerste seizoen van Netflix’s Luke Cage. Ook worden de bekende ‘Fantastic Four‘ erbij gehaald, en zij zullen een grote rol in de volgende fase worden. Om een groot verschil te maken met de 20th Century Fox reeks, heeft Kevin Feige met Marvel er voor gekozen om voor de titel ‘Mutants’ te gaan. Over het hoe en wat is tot nu toe niets bekend gemaakt.

Latest Reviews