KDNP-11_23_14-PI-05441.CR2

Kidnap

In Kidnap laat Halle Barry zien dat je niet met haar of haar zoon moet komen

Kidnap Movie Poster

Halle Barry heeft lang moeten wachten tot dat zij het resultaat van kidnap aan de wereld kon laten zien. De filmstudio die het in eerste instantie zou gaan uitbrengen heeft de release data meerdere malen verschoven. Zij hadden financiële problemen en waren de rechten kwijt geraakt omdat allemaal te lang duurde.

Action Studio’s nam de rechten over en heeft Kidnap na bijna twee jaar eerst uitgebracht in Amerika. Nu is Nederland eindelijk aan de beurt om de film te zien. Ik heb de film gezien en wil mijn mening delen door een recensie. Lees het na het verhaal en de trailer van Kidnap.

Dit is Kidnap

Karla McCoy gaat na met haar zoon Frankie naar een pretpark. Wanneer Karla na een telefoontje terug komt is Frankie vervolgens ontvoerd. Zij bedenkt zich geen moment wanneer zij haar zoontje in een auto ziet. Wat volgt is een wilde achtervolging waarbij Karla voor niets stopt om haar zoon veilig thuis te brengen.

Dit vond ik van Kidnap

Het heeft even geduurd voor Halle Barry weer in de spotlight van een film te zien was. Waar de actrice de afgelopen jaren vooral mee bezig is geweest is haar kwaliteiten als producent verbeteren. Dat heeft zij met haar nieuwe film ook gedaan.

Zij is niet alleen te zien in Kidnap als de moeder die alles voor haar kind over heeft. Maar achter de schermen was zij de één van de producenten van de film.
Het is heel erg jammer dat de film zolang op de plank is blijven liggen. Want Halle Barry komt goed uit de verf als moeder. Zij laat zien dat je niet moet sollen met haar en dat komt heel geloofwaardig over op het scherm.

Je voelt in bepaalde scenes het gevecht dat zij voert met haar geweten. Want wat is het verstandigst om te doen? Luisteren naar de ontvoerders of toch haar eigen plan trekken. Ik kreeg de neiging om naar het scherm te gaan roepen wat Karla in de scenes moet gaan doen. Ook wanneer het spannend wordt en zij moet gaan schuilen.

Kidnap met Halle Barry

Het verhaal is niet hee ingewikkeld. Dat is ook niet erg bij Kidnap. Waar ik bang vooraf bang voor was, was dat het ééntonig zou gaan worden. Daardoor saai om naar te kijken. Niets is minder waar, want het wordt goed opgebouwd door de emoties van Karla en de dreiging van de ontvoerders af te wisselen. Verwacht niet al te veel spektakel van de film. Wat de makers hebben geprobeerd is een zo realistisch beeld te schetsen van het verhaal.

Is het een vlekkeloze film? Nee zeker niet, omdat Karla zo gefocust is lijkt het we alsof de aanwijzingen haar komen aanwaaien. Zelf zou ik het spoor van de ontvoerders allang zijn kwijt geraakt.

Mijn Conclusie

Mocht je lang gewacht hebben op kidnap. Dan zou ik je zeker aanraden om de film in de bioscoop te gaan kijken. Ik vond het een verrassend goede film waar Halle Barry als van ouds te zien was. Mocht je nog een paar maanden willen wachten. Het is geen film die niet tot z’n recht zou komen op een televisie beeldscherm.

Latest Reviews