Documentaire

Kijk achter de schermen met deze documentaires

Soms zie je iets en wil je weten hoe het zit. Deze documentaires geven een kijk achter de schermen bij The Oscars, Elmo en Iris Apfel

Mensen willen informatie horen maar vooral zien over iets wat zij tot op heden niet kennen. Bij de documentaires van deze week kan je achter de schermen kijken bij een aantal iconische maar vooral bekende entertainment. Wie kent The Oscars of Elmo niet? Voor sommige is Iris Apfel een onbekende, maar door de documentaire die over haar gemaakt is komt daar verandering in.

Op de Documentaire pagina vindt je alle berichten die ik tot nu toe heb gedeeld over de verschillende documentaires. Een heel breed scala aan onderwerpen als Crime, LHBTI, Muziek en Voeding. Neem er een kijkje en wie weet vindt je een onderwerp dat je heel interessant lijkt.

And The Oscar Goes To… 2014

Kijk achter de schermen bij The Oscars in And The Oscar Goes To...
Bron: AtkinReport.com

De jaarlijkse Oscars zijn een hele happening. Je hoort er als film, regisseur, acteur of andere medewerker van de film bij wanneer je genomineerd bent. Maar zeker als je het felbegeerde beeldje mee naar huis mag nemen. In de documentaire And The Oscar Goes To… krijg je een kleine geschiedenisles over wat er in het verleden gebeurde tijdens de uitreikingen. Maar ook hoe de genomineerde worden uitgekozen tot en met de uiteindelijke winnaar.

Een documentaire vol oude beelden van onder andere Steven Spielberg en Liza Minneli. Je krijgt anderhalf uur de tijd om een achter de schermen te kijken bij het mega film evenement van het jaar. De regisseurs Rob Epstein en Jeffrey Friedman hebben de documentaire And The Oscar Goes To… voor de zender TCM (Turner Classic Movies). Een televisie zender dat zich richt op de klassieke films.

Being Elmo: A Puppeteer’s Journey 2011

Kijk achter de schermen bij Being Elmo: A Puppeteer's Journey
Bron Amazon.com

Het kinderprogramma Sesamstraat bestaat bestaat decennia. Alleen is de vraag wie er achter de bekende poppen zit? In de Amerikaanse documentaire, Being Elmo: A Puppeteer’s Journey, krijg je dat te zien. De poppenspeler Kevin Clash wist wat hij wilde gaan doen na zijn schooltijd. Na veel gepest te zijn door andere jongens die hem niet snapte, heeft hij het gemaakt. Want hij is de persoon die achter Elmo zit.

Een documentaire vol beelden waarvan je hart gaat smelten. Wie is er niet opgegroeid met de rode vriend Elmo? Heel veel herkenning en een grote flashback voor de oudere generatie. Bekende als Whoopi Goldberg heeft het succes van Kevin Clash gevolgd en is te zien in de documentaire. Je krijgt een letterlijke kijk achter de schermen bij de Amerikaanse Sesamstraat.

Iris 2014

Kijk achter de schermen bij Iris Apfel in Iris 2014
Bron: DalyNebreskan.com

In 2015 overleed de wereldberoemde mode icoon. Zij wist tot op haar latere leeftijd, 93ste nog indruk te maken met de looks die zij iet zien op feestjes en rode lopers. Als mode ontwerpster deed zij veel kennis op wat goed stond en haar smaak ontwikkelde voor kleding en accessoires. Dat is zij blijven gebruiken en bouwde daarmee een collectie aan kleding en couture accessoires op waar je u tegen zegt.

Met haar hart op de tong was zij tot aan het eind van haar leven heel kwiek en wist wat zij wilde. Een kijk achter de schermen in het kleurrijke maar vooral drukke leven van Iris Apfel. Regisseur Albert Maysles heeft de documentaire gemaakt en het is een genot om naar te kijken. Iris Apfel bewijst dat je op een wat oudere leeftijd niet als een oude dame hoeft te kleden.

Latest Reviews

Ook interessant
Blog Medeblloggers
Allemaal hete hits uit 2016! van Anders Lundgren