Taron Egerton stars in Twentieth Century Fox's "Kingsman: The Golden Circle."

Kingsman The Golden Circle

Eggsy en Harry Hart zijn terug in de sequel Kingsman The Golden Circle

Kingsman The Golden Circle Movie Poster
Het is alweer drie jaar geleden dat het eerste en verrassende deel Kingsman Secret Service uitkwam. De oud bekende zijn terug en laten zien hoe de agenten over zee aan het werk zijn. In Kingsman The Golden Circle krijg je te maken met het verhaal dat verder gaat waar het eerste deel was gebleven. Ik kon niet wachten tot dat de actie film alla James Bond terug zou komen op het grote scherm. Zeker omdat ik wilde weten hoe de film met de consequenties van het vorige deel om zou gaan.

Wat heel leuk is aan de film is dat er een aantal acteurs en actrices aan de film zijn toegevoegd. Het zijn bekende gezichten die je in andere films hebt gezien. Maar Halle Berry en Julianne Moore zijn te zien in rollen die je niet direct zou verwachten. Zanger Elton John had ook een rol in de film. En dat maakte het voor mij nog leuker om naar de film te gaan kijken. Wat ik van Kingsman The Golden Circle vond lees je na het verhaal en de trailer. Mocht je de film nog niet gezien hebben? Ga hem eerst zien, want ik ga een aantal spoilers bespreken die het verrassingseffect wegnemen.

Dit is Kingsman The Golden Circle

In Kingsman: The Golden Circle staan onze helden voor een nieuwe uitdaging. Als ze hun hoofdkwartier verliezen en de wereld gegijzeld wordt, ontdekken ze een verwante spionnenorganisatie in de VS genaamd Statesman.
In het nieuwe avontuur dat de kracht en de intelligentie van hun agenten tot het uiterste zal testen, moeten deze twee geheime elite-organisaties samenwerken om een meedogenloze en gemeenschappelijke vijand te verslaan. Dit alles om de wereld te redden. Iets wat inmiddels een gewoonte is geworden voor Eggsy.

Dit vond ik van Kingsman The Golden Circle

Na lang wachten kon ik eindelijk naar de bioscoop om de nieuwe Kingsman te kunnen bewonderen.
De verwachtingen waren hoog omdat de voorganger een slapende hit was, veel mensen ging naar de film zonder een hele grote campagne. Wat de voorganger naar mijn idee niet goed had gedaan is de beste karakter doodschieten. Zij moesten iets goed gaan maken en dat hebben de makers op een hele creatieve manier gedaan. Acteur Colin Firth kwam terug als Harry Hart, alleen werd dat wel heel erg uitgemolken. Tijdens de finale van Kingsman The Golden Circle was het karakter in zijn kracht en kon hij meekomen met de andere agenten.

Er werden ook een aantal karakters in de film vermoord terwijl dat niet nodig was. Daardoor was het een komen en gaan van acteurs waardoor de film voor mij te druk werd. Wanneer je aan iemand gewend was kon je er niet zeker van zijn of hij/zij het einde van de film wel zou gaan halen. Wat wel heel leuk is dat er een aantal oude bekende terug komen uit de The Secret Service die je niet zou verwachten. Zo komt Charlie, met wie Eggsy (gespeeld door Taron Egerton) op training ging en vechte tijdens de finale van de eerste film terug. Dit keer hoort hij bij de slechteriken.

Dit hebben de nieuwe karakters te bieden voor Kingsman The Golden Circle

De cameo of gastrol is weggelegd voor niemand minder dan Elton John. Hij was al ontvoerd alleen kom je er nu achter waar hij al die tijd gebleven is. Verwacht niet dat de zanger voor tien seconden in beeld komt. Hij heeft geweldige humor en maakt een grap van de imago die hij heeft. En weet de agenten van de Kingsman ook nog een handje te helpen.

Channing Tatum stars in Twentieth Century Fox’s “Kingsman: The Golden Circle,” also starring Colin Firth, Julianne Moore, Taron Egerton, Mark Strong, Elton John, Halle Berry and Jeff Bridges. Photo Credit: Giles Keyte.

Dit keer was de slechterik Poppy gespeeld door Julianne Moore beter dan Valentine. Zij is namelijk slechter en interesseert het niet of iemand het moet bekopen met zijn leven. Zolang zij er maar beter van wordt. De actrice weet het met flair en elegantie te brengen waardoor het niet leuker wordt om naar te kijken.
De film ziet er gelikt uit en dat mag je ook verwachten na het eerste deel. De actiescènes zijn goed, zeker de begin scene waar alles uit de kast wordt gehaald. Toch wordt de eerst film niet overtroffen.

De andere nieuwkomers Mark Strong, Halle Berry, Channing Tatum, Jeff Bridges en Pedro Pascal laten een uitvergroting van de Amerikaanse tak van de Kingsman zien. Maar doen niet onder aan de Britse agenten die noodgedwongen naar de andere kant van de zee moeten.

De min punten vond ik een aantal vrouwen in de film. Zoals het liefdesleven van Eggsy. Het paste niet bij het verhaal en was niet nodig. Net als de scene waar Eggsy en Clara het bed met elkaar deelde. Ook al hoort seks bij de Kingsman, het ging voor mij te ver. Je zag letterlijk waar de vingers van Eggsy naar toe gingen.

Mijn Conclusie

Kingsman The Golden Circle weet met de nieuwe acteurs en actrices een nieuwe frisse wind door het verhaal te laten gaan. Toch moeten een aantal bekende gezichten het veld ruimen en dat is heel erg jammer. Ondanks de min punten laat de film zien waarvoor je komt. Over de top actie scenes, seks en veel humor. Daarmee is het de moeite absoluut waard om naar de bioscoop te gaan. De regisseur had nog meer dan een uur aan materiaal liggen die uit de film is gehaald. Als je wacht tot dat je de film op dvd kan kijken, waarschijnlijk komt er nog een extended editie uit.

Latest Reviews