Bron: Pixabay | Kitten Rescuers

Kitten Rescuers bij Netflix

Voor katten fans heeft Netflix de serie Kitten Rescuers

Voor katten fans heeft Netflix de serie Kitten Rescuers
Bron: Channel 5 | Kitten Rescuers

Als je aan de content denkt van Netflix, denk je niet direct aan de reality series. Want de streamingdienst staat over het algemeen bekend om de series met een mega budget. Zoals ‘The Umbrella Academy’ of ‘The Crown’. Terwijl de dienst veel meer heeft te bieden.

Dat is te merken aan de focus van Netflix, want de afgelopen maanden heeft de dienst flink wat nieuwe titels in de catalogus gezet. Één van de nieuwe titels is ‘Kitten Rescuers’. Waarbij een cameraploeg mee kijkt hoe de mensen van de dierenbescherming verschillende katten en kittens weten te redden.

Bij sommige gevallen hangt het leven van de katten aan een zijde draadje. Waarbij de dierenbescherming er snel bij moet zijn, want anders overleven één of meerdere dieren het niet. Het is niet een standaard reality serie waarbij je constant hetzelfde te zien krijgt. Want er is wel degelijk variatie in de aflevering aangebracht. Wel met terugkerende rubrieken.

Waarbij een reddingsactie wordt vast gelegd, een operatie wordt uitgevoerd of katten een nieuw huis weten te vinden. Waardoor iedere aflevering weer een feest is om naar te kijken. Wie de rode draad was door het eerste seizoen van ‘Kitten Rescuers’ was Jo Brand.

De katten serie entertaint en informeert te kijker

Jo Brand - De serie Kitten Rescuers entertaint en informeert te kijker
Bron: GIPHY | Jo Brand

Zij is een katten fanaat zet zich in voor nieuwe woonruimte of te assisteren bij een operatie. De humor van Jo is geweldig en kan bij een zielig moment voor de nodige verlichting zorgen. Voor mij was zij één van de werkende elementen van de serie.

Wat ook helpt zijn de mensen die als vrijwilliger bij de dierenbescherming zijn. Zij geven al hun liefde aan de katten en dat is duidelijk te zien in ‘Kitten Rescuers’. Want zij proberen iedere kat een beter leven te geven. Waarbij zij soms de moeilijke beslissing moeten nemen om het op te geven. Als zij een bepaalde ingreep doen, dan heeft de kat geen fatsoenlijk leven meer.

Als jij een katten eigenaar bent, dan kan het zijn dat jouw huisdier een groot raadsel kan zijn. In ‘Kitten Rescuers’ krijg je de nodige uitleg over de meest mysterieuze huisdier dat er bestaat. Iedere kat is anders, en tot op de dag van vandaag blijf ik mij verbazen over het gedrag of maniertjes.

De wetenschappelijke onderbouwing kan jou helpen om meer kennis op te doen. Zelf had ik het idee, dat er geen nieuwe kennis nodig was. Toch werd ik in de loop van ‘Kitten Rescuers’ voorzien van informatie, dat ik tot toen nog niet wist.

Mocht jij de serie ‘Kitten Rescuers’ nog niet hebben gezien? Dan raad ik jou aan om de komende uren je voor de televisie te installeren. Want de reality serie weet je te vermaken, kennis te vergaren. En geeft je lading met schattige katten. Waardoor jou dag de nodige positieve input heeft krijgt.

Latest Reviews

Ook interessant
Roxeanne Hazes, Whitney Houston en Kesha staan op repeat