App Blog

Kom tot rust en val in slaap met deze apps

Download de volgende apps zodat je in alle rust kan gaan slapen

Aankomend weekend is het weer zover, van zaterdag op zondag wordt de klok een uur terug gezet. Hoe zorg je er voor dat je rustig in slaap komt? Er zijn een aantal apps die je daar bij kunnen helpen. Het enige wat jij hoeft te doen is downloaden, de app aanzetten en in alle rust te gaan liggen en voordat je het weer ben je in slaap gevallen.

De vorige keer dat ik een aantal apps deelde, had Apple de nieuwe smartphone gepresenteerd. Met de software update is het nu mogelijk om augmented reality te gebruiken in een aantal apps. Voor jou heb ik er een aantal op een rij gezet, zodat jij die kan gebruiken op je smartphone.

Sleep Timer – Android/iOS

Ga rustig slapen met de sleep timer
Bron: Macauthority.org

Er zijn een hele hoop apps te vinden die je helpen om tot rust te komen voordat je gaat slapen.
Wat de verschillende Speel Timer apps doen is rustgevende geluiden uitzenden.
Je moet de app downloaden en daarna kan het instellen beginnen. Kom je tot rust bij bos geluiden?
Waar de vogels fluiten en een briesje door de bomen gaat. Of luister je liever naar de open haard of de zeegeluiden.

Kies een app die je fijn vindt in gebruik. Pas wel op, want de ene app vraagt voor bepaalde functies geldt of je moet een abonnement afsluiten om er gebruik van te maken. Wat ze gemeen hebben is dat je tot rust kan komen voordat je gaat slapen. Wie wilt zijn nachtrust niet verbeteren?

Sleep Better Runtastic – Android/iOS

Sleep Better Runtastic
Bron: Textopus.nl

Runtastic heeft één van de apps die helpen om je manier van slapen in beeld te krijgen. Wat de apps doen is je rem-slaap, je dromen en wat je dagelijkse activiteiten voor invloed hebben op je slaap. Het enige wat je moet doen is de app downloaden, de smartphone op vliegtuigmodus zetten, naast je kussen leggen en slapen maar. Door alle bewegingen te verwerken weet jij na het slapen of je rustig of een wilde nacht hebt gehad. Als je de informatie kan in zien, kan je de balans op maken of jij je leefstijl zou moeten/kunnen aanpassen.

Het is heel leuk om dit bij te houden, en als je een hartslagmeter of fitness tracker om hebt kan het zijn dat je daarmee ook het slapen in de gaten kan houden. Alleen neem het met een korreltje zout, het is geen apparaat dat medisch is goed gekeurd.

Blauwlichtfilter – Android/iOS

Nachtmodus app om de slaap te pakken
Bron: hiapphere.com

Wat ook nog kan helpen om lekker te gaan slapen is het licht van je beeldscherm aanpassen. Nu heeft apple dat standaard in het systeem gebouwd. En als je het scherm omhoog schuift waar je een aantal instellingen kan aanpassen kan je de nachtmodus aanzetten. Daarmee wordt er een blauwlichtfilter aangezet en dat geeft rust aan je ogen. Want het licht van beeldschermen zorgt ervoor dat je hersenen actief blijven.

Als je een Android telefoon hebt kan je de app downloaden en je beeldscherm aanpassen voordat je gaat slapen. Als jij de slaap wilt pakken kan je de smartphone of tablet ook buiten de slaapkamer houden. Zo hoef je geen app te downloaden.

Latest Reviews

Ook interessant
Glenn Close en Jonathan Pryce stelen de show in de film The Wife
The Wife Review