Krijg een kijkje achter de schermen in de artiesten documentaire

Al altijd willen weten hoe bekende sterren leven? Kom erachter in de artiesten documentaire on demand

De ‘gewone sterveling’ wilt maar al te graag zien hoe andere bekende mensen leven. Zeker als het gaat om wereld beroemde zangeres en zangeressen. Netflix en Videoland hebben een aantal artiesten documentaires waarbij jij een kijkje achter de schermen krijgt. Hoe zijn zij zo bekend geworden en wat hebben zij daarvoor moeten laten? Wat grotendeels van de documentaires laat zien is hoe het artiesten bestaan echt is. Het is niet zo glamoureus als dat men denkt.

Heb eerder zin om een ander soort documentaire te gaan kijken? Videoland en Netflix hebben onder andere misdaad- en sportdocumentaires voor je in het catalogus staan.

Micheal Jackson’s This is It – Netflix

Dit is de documentaire van Michael Jackson waarin je ziet hoe hij bezig is om een comeback te maken. Nadat hij bekend had gemaakt om met de This Is It concerten terug te komen begon het harde trainen voor hem en de groep dansers. De camera filmt alles van de choreografieën tot aan de decors. Alles wordt belicht. Helaas is Michael Jackson voor de concertreeks overleden aan een hartstilstand. Het mooie aan deze artiesten documentaire is dat je ziet hoe gepassioneerd Michael Jackson was. Hij wilde alles tot in de puntjes regelen.

Whitney: Can I Be Me – Netflix

Het leven van Whitney Houston was vanaf het begin niet makkelijk. Toen zij op jonge leeftijd bekend werd als zangeres gingen er deuren open. Met de bekendheid werd er ook kritiek op haar gegeven. Want zij zou met de pop muziek, alleen muziek maken dat voor het blanke publiek bedoeld zou zijn. Op een bepaald moment in haar carrière stelde zij de vraag: ‘Can I Be Me?’. En zij wilde haar eigen keuzes gaan maken. Op muzikaal gebied maar ook met wie zij om ging. Dat het daarmee ook slecht zou gaan aflopen had zij en de wereld niet verwacht. Je ziet in deze aangrijpende en interessante artiesten documentaire hoe haar leven begon tot het einde verliep.

Brood: Kunst…Begin Drrr Niet An – Videoland

Filmmaakster Gwen Jansen maakte de artiesten documentaire over Herman Brood. In ‘Kunst…Begin Drrr Niet An’ laat zij zien hoe de excentrieke artiest zijn leven leidt in en buiten de spotlights. Er worden privé beelden getoond die niet eerder te zien waren op televisie of een documentaire. Herman Brood geeft je een intieme kijk in zijn doen en laten als beeldend kunstenaar. Hij was kunstenaar op verschillende vlakken: schilder en muzikant. Gwen heeft van 1992 tot en met 2000 de kunstenaar gevolgd. Je kan het resultaat gaan bekijken bij Videoland.

Armin van Buuren is Mr. Perfect – Videoland

Videoland heeft een documentaire serie van Armin van Buuren online staan. In de artiesten documentaire geeft één van de grootste deejays van de wereld een inkijk in het leven dat hij leidt. Hij vliegt van optreden naar optreden en heeft daarnaast ook een gezin thuis. Hoe combineert hij dat? En hoe bereidt Armin van Buuren zich voor op de twee grootste optredens ooit? Hij stond afgelopen 12 en 13 mei in de Amsterdam ArenA. Dit is te zien in de documentaire die bij Videoland online staat. Er was geen trailer te vinden over de documentaire.

Latest Reviews

Ook interessant
App Blog
Games om je vingers onder controle te houden