Kroongetuige 2018 – Aflevering 1

RTL 4 begon met het uitzenden met Kroongetuige 2018 – aflevering 1, maar kwam het onderzoek al op gang?

RTL 4 begon met het uitzenden met Kroongetuige 2018 - aflevering 1, maar kwam het onderzoek al op gang?
Bron: Glamour & RTL | Kroongetuige

Een jaar later en na een verschuiving van uitzenddag verder was het eindelijk zover dat RTL 4 komt met Kroongetuige 2018 – aflevering 1. Waarin negen bekende Nederlanders een moord proberen op te lossen. Daar komt bij dat één van hen het onderzoek probeert tegen te houden. Hij of zij is de Kroongetuige en zal er alles aan doen om zo min mogelijk letters en opdrachten te laten slagen. Zodat de mogelijke finalisten het moeilijk krijgen om het woord van de finale aflevering te kunnen raden.

In Kroongetuige 2018 – aflevering 1 en het hele seizoen draait het om de moord op Anna Blix. Zij wordt in een meer gevonden, en de vraag is hoe zij daar terecht is gekomen. Plus wie haar daar heeft achter gelaten. De negen rechercheurs gaan de moord onderzoeken en moeten in de eerste aflevering achter haar ex aan. Per werd meegenomen en zijn auto stond onbeheerd op een parkeerplaats. Een mooie gelegenheid voor de rechercheurs om die te onderzoeken op eventuele sporen of aanwijzingen.

Het spel element werd in Kroongetuige 2018 – aflevering 1 bij het uitstappen van het vliegtuig al ingezet

Toch begon het spel al sneller dan dat ik had verwacht. Toen de rechercheurs voet op Zweedse bodem zette begon de Kroongetuige 2018 – aflevering 1. Want In de hotel kamer kregen zij een moeilijke keus voorgeschoteld. Kies je voor het team of voor jezelf. Als je voor het team zou kiezen, en iedereen deed dat, dan zou Monic Hendrickx de eerste letter overhandigen. Als één iemand of meerdere mensen zou bellen naar de receptie, dan ging dat niet door.

Voor de eerste vier rechercheurs die naar de receptie bellen in de laatste minuut van de hockey wedstrijd, lag er een vrijstellingspasje klaar op de 12e verdieping. Diegene die te laat waren of voor het team wilde gaan moesten naar de 13e verdieping. Er werd zeker gebeld en Loretta Schrijver, Vivienne van den Assem, Bo Maerten en Kaj van der Ree hebben gebeld. Daarmee zijn zij er zeker van dat zijn Kroongetuige 2018 – aflevering 1 overleven en nog niet naar huis hoeven.

De andere rechercheurs die niet hebben gebeld. En naar mijn idee de kroongetuige tussen zit, zijn: Eva Cleven, Kluun, Viggo Waas, Birgit Schuurman en Fred Teeven. Het eerste team moest naar de auto om daar onderzoek te doen en de zoek geraakte oorbel. Alleen moest de tweede groep de aanwijzing ook zien te vinden op één van de foto’s. Het is heel even ten sprake te gekomen, maar er werd niets mee gedaan.

Tot nu toe is er nog geen sprake van een vaste groep rechercheurs. Er lijken twee groepen te zijn creëert, omdat er een aantal mensen voor zichzelf koos. Dat was direct te merken toen de oorbel niet werd gevonden. Want de rechercheurs die op het bureau zaten vonden dat maar vreemd. ‘Hoe kan je een oorbel over het hoofd zien?’, dat was de grote vraag. Er werd wel een suikerhartje gevonden, alleen hoeft dat tot nu toe niets te betekenen.

Moest er in Kroongetuige 2018 – aflevering 1 iemand naar huis?

Omdat er sowieso vier vrijstellingen waren, was het voor vijf rechercheurs zenuwslopend om het procesverbaal zo goed mogelijk in te vullen. Nu had ik zelf het idee dat Kluun en Fred Teeven heel goed werk afleverde. Ook al waren zij diegene die met vingers naar het andere team zaten te wijzen. Gelukkig hoefde er nog niemand naar huis.

Dan eens kijken wie zich in Kroongetuige 2018 – aflevering 1 vreemd gedroeg of bijna opzettelijk bewijsmateriaal niet zag. Voor mij was Kaj van der Ree verdacht bezig. Hij zat in de achtergelaten auto te kijken, en ook in het koffie bekertje waar de oorbel in zat. Met een mega parel waar je naar mijn idee niet om heen kan. Tot nu toe is hij ook diegene die voor mij hoog op de verdachte lijst staat.

Toen ik las dat Loretta Schrijver in mee zou doen met het nieuwe seizoen was ik al verkocht. Maar na het zien van de eerste aflevering helemaal. Ik hoop dat zij heel ver gaat komen, want zij doet het zoals alleen Loretta dat kan. zij mag van mij ook de kroongetuige zijn. Wie staat er bij jou hoog op de verdachte lijst na Kroongetuige 2018 – aflevering 1? Laat het hieronder achter, zodat wij als mede rechercheurs met elkaar kunnen discussiëren.

Latest Reviews