Kroongetuige 2018 – Aflevering 2

Tijdens Kroongetuige 2018 – aflevering 2 wist de groep rechercheurs weer samen te komen

Tijdens Kroongetuige 2018 - aflevering 2 wist de groep rechercheurs weer samen te komen
Bron: Persgroep & BNdestem | Kroongetuige

Het is alweer tijd om Kroongetuige 2018 – aflevering 2 te bespreken. De negen rechercheurs gingen verder, zonder dat er iemand afscheid moest nemen van de groep. Vooruit het onderzoek verder ging zag je dat Per, de ex van Anna Blix, in het huis van Anna zat te neuzen. Hij zag in de prullenbak verscheurde foto’s. Daar bleef het niet bij want de geplaatste peilbaken werd door hem ontdekt.

Monic Hendrickx verdeelde de groep rechercheurs in drieën. Zij moesten ieders naar een locatie om onderzoek te doen. Er zat een addertje onder het gras. Wanneer de rechercheurs terug zouden komen moest worden verteld wat zij hadden meegemaakt. Als de waarheid werd gesproken, en de groep geloofde dat. Dan werd er een letter verdiend. Werd er een leugen verteld, en geloofde de groep dat. Dan verdiende je een persoonlijk voordeel.

Voordat zij aan de opdracht begonnen, werd er tijdens het ontbijt gesproken over dat zij voor de letters zouden gaan. Iedereen stemde daar in mee. Je zag dat bij Kroongetuige 2018 – aflevering 2 de groep samen probeerde te komen. Iedereen leek voor de waarheid te gaan, en er werden drie letters verdiend. Ook al waren de verhalen die werden verteld, in sommige erg moeilijk om te geloven.

De rechercheurs moesten in Kroongetuige 2018 – aflevering 2 in groepjes op onderzoek

Wat mij opviel bij de eerste groep, Fred, Vivienne en Bo. Was dat Fred super fanatiek was, en zijn innerlijke rechercheur kwam heel goed naar voren. Hoe over de top dat ook over kwam, het zorgde er wel voor dat er informatie van Per los kwam. Hij was 18 augustus in Amsterdam, en had daar een foto voor al bewijs.

De tweede groep, Kluun, Kaj en Eva, gingen onderweg naar het ijshockey stadion. Wanneer zij bij een verdachte auto in de buurt kwamen ontplofte het. Buiten dat was er voor mij niet iets wat mij heel erg op viel. De laatste groep, Birgit, Loretta en Viggo, moesten het signaal van de peilbaken volgen. Alleen kregen zij geen auto te zien, maar Bram Moszkowicz. Hij liep achter een kinderwagen, waar toevallig de peilbaken onderin lag. Een beetje vreemd dat Bram voor deze kleine scene is overgevlogen.

Loretta ging er helemaal voor, en zij was dan ook de persoon die met Bram in gesprek ging. Zij wilde weten wat hij daar deed, van wie het kind was etc. Dat kan Loretta op een manier, zoals zij dat alleen kan doen. Het was enthousiast, vriendelijk. Maar met een ondertoon dat zij de informatie moest hebben.

Omdat de opdracht zo goed ging, was er een gemoedelijke sfeer bij de rechercheurs. Er werd gelachen, maar toch hadden Loretta en Fred een onderonsje over Per. Want de groep vond dat hij meer moest weten en ondervraagd moest worden. Daar dacht Fred anders over, en vond het niet nodig om Per te gaan verhoren. Want hij had een alibi.

Werd de aandacht in Kroongetuige 2018 – aflevering 2 expres naar Viggo toegetrokken?

Tussen de opdrachten door zag je hoe Fred, Kluun en Viggo samen op een kamer zaten. Zij hadden het over onrust zaaien in de groep. En laat nou net de volgende opdracht daar perfect voor zijn. Op een auto kerkhof moest er worden gezocht naar de verdwenen telefoon van Anna Blix. In de verschillende auto’s waren er troefkaarten verstopt. Voor de rechercheurs een mogelijkheid om zichzelf veilig te stellen.

Mocht je een kaart vinden, dan kan dat worden ingezet bij het procesverbaal. De troefkaart zorgt er voor dat een fout antwoord niet wordt meegerekend. Iedereen ging fanatiek bezig om de telefoon te vinden. Voordat iedereen begon met zoeken vertelde Monic dat wanneer de telefoon wordt gevonden, en wordt ingeleverd, de troefkaarten niet meer worden meegerekend.

Voor de rechercheurs de mogelijkheid om voor zichzelf te kiezen. Dat gebeurde ook, alleen wist Viggo de aandacht heel verdacht naar zich toe te trekken. Hij rende over het terrein met ‘De telefoon is gevonden’. Op zo’n manier dat je niet zeker wist of het een mededeling of een vraag was. De beelden lieten zien dat de telefoon niet meer op de verstopte plek lag. Maar er werd niets ingeleverd bij Monic.

Om heel even vooruit te spoelen, bij het proces verbaal werden er troefkaarten ingezet. Door Brigit, Kaj en Viggo. De kans is groot dat Viggo de telefoon had, maar zichzelf veilig wilde stellen. Daarbij blijft voor mij Kaj ook een grote verdachte. Hij komt op een bepaalde manier over. Alsof hij probeert te laten zien dat hij niet de kroongetuige is.

Wat viel mij op en wie moest er bij Kroongetuige – aflevering 2 naar huis?

Ik ben tijdens de Kroongetuige 2018 – aflevering 2 er achter gekomen dat ik mijn kansen moet spreiden. Viggo deed hele verdachte dingen. Maar ik verlies Kaj niet uit het oog. Iemand anders die ook richting verdachte gaat is Bo. Zij is heel stil in de groep, alsof zij iedereen aan het observeren is.

Ondanks dat Eva voor vele verdacht was, moest zij toch met Monic mee richting de auto. Zij had de minste antwoorden goed, en moest in Kroongetuige 2018 – aflevering 2 het programma verlaten. Zij vond het heel jammer, en zij was een positieve en oplettende rechercheur.

Wat viel jou op tijdens Kroongetuige 2018 – aflevering 2? Mij viel op dat je vooral tussen de regels door oftewel tussen de opdrachten en handelingen door moet kijken. Dat zorgt er voor dat er bepaalde verdachte dingen gaan opvallen. Zoals de actie van Viggo. Kom volgende week woensdag terug voor een nieuwe recap, maar dan van aflevering 3.

Latest Reviews