Blog Sporten

Laat de Ijsselloop maar komen

Over ongeveer een week loop ik de Ijsselloop

Het duurt nog iets meer dan een week, maar dan is het eindelijk zover.
Dan ga ik mee doen met de Ijsselloop 2017 in Deventer.
Het is een georganiseerde hardloopwedstrijd waar ik 10 kilometer ga hardlopen.

Twee jaar geleden deed ik mee en was het een prachtig omgeving om in te lopen. Je loopt over een brug naar de overkant van de stad. En loopt langs de Ijssel waar ik in de lente zon de kilometers liep. Wanneer de wedstrijd bijna gelopen is ga je over de andere brug Deventer in.

Nu waren de omstandigheden en mijn voorbereidingen toen niet optimaal, maar toch heb ik heb de Ijsselloop gelopen.
Mijn relatie van zeven jaar was voorbij en was er met mijn hoofd niet helemaal bij.
Terug naar dit jaar, en mijn voorbereidingen zijn een stuk beter dan in 2015.
Ik heb de afgelopen weken regelmatig gesport. Niet zoveel als dat ik zou willen.

Trainen voor de Ijsselloop

De trainingen die ik gedaan heb gaan er wel voor zorgen dat ik de 10 kilometer ga halen.
Het hardlopen gaan tot nu toe goed. Mijn ademhaling is iets waar ik mijn concentratie bij moet houden.
Door mijn tempo aan te passen op mijn ademhaling moet het gaan lukken.

In de laatste week wil ik de punten op de I zetten. en twee trainingen doen. Sowieso een krachttraining in de sportschool en een duurloop om mijn conditie op peil te houden. Ook wil ik veel gaan rusten zodat ik mijn energie goed kan gebruiken tijdens de Ijsselloop.

Latest Reviews