Bron: DTCI Media & Disney | The Lady and the Tramp

Lady and the Tramp Review

Weet de animatie klassieker uit 1955 nog steeds indruk te maken?

Reader Rating0 Stemmen
0
6
De makers gaan voor gevoel en sfeer

Hoort de live action remake van The Lady and the Tramp op Disney Plus thuis?

Hoort de live action remake van The Lady and the Tramp op Disney Plus thuis?
Bron: DTCI Media & Disney | The Lady and the Tramp

Met de lancering van Disney Plus werd de live action remake van de bekende animatie film ‘Lady and the Tramp’ geïntroduceerd. Waarmee de eerste live action remake, speciaal voor de streamingdienst een feit is. Vandaag de dag moeten de filmstudio’s kijken wat naar de bioscoop kan of voor de abonnees van de streamingdienst is geschikt. Hoort de live action versie thuis bij Disney Plus of had het ook in de bioscoop kunnen draaien?

Het leven van de verwende spaniël Lady neemt een andere wending wanneer diens eigenaren een baby krijgen. Wanneer ze door omstandigheden op straat belandt, schept ze een band met de zwervershond Vagebond. Een romance bloeit op tussen Lady en de Vagebond, maar hun verschillende achtergronden dreigen roet in het eten te gooien.

Het origineel uit 1955 heeft nooit in mijn lijst met favoriete Disney klassiekers gestaan. Daarom had ik niet al te hoge verwachtingen van de live action versie. Daar komt bij dat er genoeg films zijn, waarbij dieren zijn geanimeerd. Zodat er menselijke trekjes bij zijn getekend. Dat pakt niet altijd goed uit.

Toch heeft ‘The Lady and the Tramp’ mij op een positieve manier verrast. Dat begon al met de openings-scenè. Je hebt het gevoel terug in de tijd te gaan, want de film begint heel rustig. Terwijl vandaag de dag films proberen om met veel spektakel te openen. Nu gaat het meer om de sfeer en om een gevoel met de film te creëren.

De makers van The Lady and the Tramp gaan voor sfeer en gevoel

De makers van The Lady and the Tramp gaan voor sfeer en gevoel
Bron: DTCI Media & Disney | The Lady and the Tramp

Dat moet ook wel, want je krijgt al snel verschillende hints voor verder in de film voor de kiezen. Waardoor je al enige band met de hoofd karakters moet hebben. Want anders valt de boodschap van de makers in het niets. Voor mij was het lastig om met de karakters mee te leven. De mensen in de film zorgde voor de irritaties, waardoor enigszins mee kon leven. Alleen leefde ik niet mee of het allemaal wel goed af zou lopen.

Toch hebben de makers er alles aan gedaan om de verschillende honden op een realistische manier in beeld te brengen. Wanneer de honden niet praten of met de mensen in een scene zijn te zien, zie je dat er echte honden zijn gebruikt. De overgang naar de geanimeerde ogen en monden is niet altijd goed. Daar komt bij dat de katten en rat qua animatie niet al te best waren. Waardoor ik heel goed snap waarom Disney de film direct op de nieuwe Disney Plus streamingdienst heeft gelanceerd.

De muziek daarentegen was wel heel goed. Er is gekozen voor een mix van nieuw en het bekende geluid van de klassieker. Waardoor het goed past in het geheel en sfeer van live action ‘The Lady and the Tramp’. En ook de jonge- en oudere generatie weet aan te spreken. Er is ook aan de oudere generaties gedacht. Dat werd op verschillende manieren gedaan.

Is de remake voor Disney Plus geschikt voor het hele gezin?

Is de remake voor Disney Plus geschikt voor het hele gezin?
Bron: DTCI Media & Disney | The Lady and the Tramp

Zo zat er aan het begin een grap in, waarbij de Tramp vraagt aan twee poedels of zij tweeling zijn. Met andere woorden of zij zin hebben in een avontuurtje. Om iedereen wat duidelijk te maken, wanneer een hond te lang in het asiel zit. Werd er gekozen om een hond naar een afsloten ruimte te brengen. Voor de oudere generatie is dat natuurlijk duidelijk. Voor sommige generaties zal dit aan hen voorbij gaan, want het is te subtiel. Alleen verbaasde ik mij erover, dat Disney dit in de film wilde laten zien.

Waar de afgelopen tijd ook veel over werd gesproken, waren de Siamese katten. Want in het origineel zou het een stereotype beeld van mensen uit Azie laten zien. In ‘The Lady and the Tramp’ remake is er voor een nieuwe tweeling gekozen. Beide katten maken net zoveel troep, en moeten de normale huis, tuin en keuken kat voorstellen.

Mocht je een abonnement hebben op Disney Plus, dan raad ik je aan om de film zeker te gaan kijken. Het is een vermakelijke film, dat alle boxen afgaat als het om nostalgie gaat. De bekende scenes zitten er in, alleen moet je niet te veel verwachten. Want de CGI ogen, monden en andere dieren zijn niet altijd van top kwaliteit. ‘The Lady and the Tramp’ is perfect voor een doelloze, koude en natte dag in het weekend.

Lady and the Tramp Review
De animatie klassieker The Lady and the Tramp is door vele generaties gezien. Waardoor een live action remake niet uit kon blijven. De eerste Disney Plus Original remake weet te vermaken, maar heeft een aantal redenen dat de film perfect is voor de streamingdienst.
Het Verhaal
6
Acteer werk
6
CGI/Animatie
6
Regie
6
Het einde v/d film
6
Reader Rating0 Stemmen
0
Pluspunten
Gebruik van echte honden werkte goed
Bepaalde elementen zijn naar het nu gehaald
De film weet de jongere- als oudere generatie aan te spreken
Minpunten
De CGI/Animatie liet soms aan de wensen over
6
De makers gaan voor gevoel en sfeer

Latest Reviews