Bron: Netflix | Let It Snow

Let It Snow Review

In Let It Snow volg jij de levens van mensen rondom de kerst

Een aantal jaar geleden werd er een hype in gezet door ‘Love Actually’. Waarmee meerdere films werden gelanceerd, die betrekking hadden op een feestdag. Zoals Pasen, moedersdag en Oud en Nieuw. Het al even rustig en nu hoopt Netflix een succes te behalen met dezelfde formule. Is ‘Let It Snow’ een goede opvolger om de kerstdagen mee door te komen?

Wanneer een sneeuwstorm een klein stadje in het Midwesten op kerstavond treft, komen een groep middelbare scholieren hun in botsing met hun vriendschappen en liefdeslevens dankzij een gestrande popster, een gestolen vat, een ploeg van concurrerende dansers, een mysterieuze vrouw bedekt met tinfolie, en een episch feest in de plaatselijke Waffle Town. Wanneer het kerstochtend is, zal niets hetzelfde zijn.

Wat je van een film als ‘Let It Snow’ verwacht, is dat het is overladen met decors, attributen en alles wat met de kerst heeft te maken. Dat viel mij een beetje tegen, want alleen de sneeuw en een paar kerst lampjes zorgen daar niet voor. Het had wat mij betreft over de top gemogen, het kerst gevoel kwam pas aan het eind van de film.

Wat wel hielp om überhaupt in de juiste stemming te komen, waren de verschillende verhaallijnen. Nu is de film ‘Let It Snow’ gebaseerd op de boeken van John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle. Na wat onderzoek kwam ik erachter dat de verschillende verhalen in film samen drie verschillende boeken vormen. Waardoor er direct een kwartje viel.

Er is genoeg diversiteit terug te vinden in de Netflix film

Er is genoeg diversiteit terug te vinden in de Netflix film
Bron: Netflix & Steve Wilkie | Let It Snow

De makers van de film hebben de verhalen bij elkaar gepropt. Dat was ook één van de onderdelen waar ik aan moest wennen. Aan het begin van ‘Let It Snow’ zat ik net in een scene, en op dat moment ging je naar een ander verhaallijn. Waardoor ik in mijn hoofd moest schakelen, en moest nadenken welk verhaallijn het was. Maar vooral waar het over ging.

Dat neemt niet weg dat ik het op ten duur heel erg leuk vond om te zien dat er verschillende verhalen waren. Zodat de makers ook een groter publiek kunnen aanspreken. Het ging van vriendschap, mogelijke relatie, familie en ziektes tot aan het alleen voelen met veel fame. Bij een ieder kwam er een andere emotie bij kijken. Van geluk tot en met veel verdriet.

Omdat de drie verhalen oorspronkelijk in losse boeken waren uitgekomen, moet er iets zijn wat hen verbind. Dat is het restaurant de Waffle Town geworden, en de vrouw bedekt met tinfolie. Het bijzondere karakter was de opener van de film, maar gaf de verschillende karakters ook advies. Zij zaten soms letterlijk vast, en hadden een zetje in de goede richting nodig. Aan het begin vond ik Joan Cusack als de mysterieuze vrouw bijzonder. Toch was het fijn om een karakter te hebben dat voor één geheel zorgde.

Wordt er in Let It Snow goed gebruik gemaakt van de bekende gezichten?

Wordt er in Let It Snow goed gebruik gemaakt van de bekende gezichten?
Bron: Netflix & Steve Wilkie | Let It Snow

Aan het begin van ‘Let It Snow’ was het voor mij gezichten herkennen. Nu ken ik genoeg gezichten van acteurs. Toch moest ik IMDB erbij betrekken om erachter te komen waar ik hen van kende. Toch heeft de cast het voor elkaar gekregen om een samenhangend en geloofwaardig geheel neer te zetten.

De bekende gezichten van de acteurs en actrices, die mij op een positieve manier opvielen waren: Isabela Merced, Shameik Moore, Odeya Rush en Kiernan Shipka. Toch was dat er één acteur die niet werd in gezet op een manier dat ik had gehoopt. Nu is Jacob Batalon aan het begin van ‘Let It Snow’ regelmatig te zien. Daarna zakte het direct af, waardoor hij als een bij karakter in de film werd geschreven.

Voor mij duurde het even om in de film te komen, vanaf de helft had ik de verhaallijnen door en werd de film leuke entertainment. Verwacht geen film dat grenzen verlegd, nieuwen wegen bewandeld of van hoogstaande kwaliteit is. Het is puur vermaak en wilt je een goed gevoel geven. Daar draait ‘Let It Snow’ om.

Latest Reviews