Bron: Netflix & Emily Aragones | Like Father

Like Father Review

De film Like Father laat zien hoe vader en dochter dankzij een cruise dichter bij elkaar kunnen komen

De film Like Father laat zien hoe vader en dochter dankzij een cruise dichter bij elkaar kunnen komen
Bron: Netflix | Like Father

Een tijd geleden had ik de trailer van ‘Like Father’ met je gedeeld. Ik was positief verrast met het resultaat dat de on demand dienst naar buiten bracht. Het was alleen de vraag wat de makers van de gehele film hadden gemaakt. Want laat ik wel heel eerlijk wezen, Netflix staat niet direct bekend om de steen goede speelfilms die zij zelf maken.

Het was aan Kristen Bell en Kelsey Grammer om de film aan de man te brengen, of de abonnees over te halen om de film überhaupt aan te zetten. Tot nu toe is de reputatie rondom de zelf gemaakte films niet al te best. De trailer werd positief ontvangen en daar zou je vanuit kunnen gaan dat de film ook wordt bekeken.

Voor Lauren Miller Rogen is het niet voor het eerst dat zij een film regisseert. Toch waren de voorgaande film korte films en was het de beurt om te laten zien dat zij het in zich heeft om door te groeien. Het lijkt erop dat zij nog eens stapje verder gaat, want het verhaal dat in de film wordt verteld is mede door haar geschreven. Daarom niet zo gek dat Seth Rogen, de man van de regisseuse, een kleine rol in ‘Like Father’ heeft.

In ‘Like Father’ zie je hoe een jonge workaholic wordt achtergelaten bij het altaar, wanneer je denkt dat er genoeg drama is. Komt zij er achter dat haar vader in de zaal zit. Zij hebben elkaar jaren niet gezien, maar eindigen samen op een cruise door de Caribbean. Dat is wel de laatste persoon met wie je op dat moment opgescheept wilt zitten.

Je begint een reis als vreemden voor elkaar, waar het verleden heel vaak om de hoek komt kijken. Waardoor er antwoorden komen, en je hopelijk naar de toekomst kan gaan kijken. Weet deze onverwachte cruise het voor elkaar te krijgen om vader en dochter dichter bij elkaar te krijgen?

De recensie van Like Father

De film Like Father is echt gemaakt voor de on demand dienst Netflix. Want als deze film in de bioscoop had gedraaid was het met de grond gelijk gemaakt. Toch heeft deze film genoeg te bieden om er vanaf de bank van te kunnen genieten. Laat ik beginnen met de twee hoofdrol spelers Kristen Bell en Kelsey Grammer.

Zij verkopen de film en dat is alleen al te zien aan de chemie die zij overbrengen. Gedurende de film nemen vader en dochter je mee in het bewogen en de moeilijke relatie die zij hebben. Op de één of andere manier had ik het idee dat zij echt familie van elkaar waren. De ruzies die zij voerde, maar het daarna ook heel snel goed maakte. Klopte voor mij en kwam als realistisch over.

De film Like Father laat zien hoe vader en dochter dankzij een cruise dichter bij elkaar kunnen komen
Bron: Netflix & Emily Aragones | Like Father

Veel mensen kunnen klagen dat de film ‘Like Father’ grotendeels afspeelt op een cruise. Voor mij was dat zeker geen bezwaar, want het is een perfecte plek om met iemand opgescheept te zitten. Niet direct als je problemen hebt, maar in het geval van de film werkte het heel goed. Je kan geen kant op en het is voor filmmakers bijna een klassieke stunt om twee rivalen in een ruimte te plaatsen.

Het is geen film waar je van moet verwachten dat je mega veel actie krijgt te zien. Want daar draait het in ‘Like Father’ niet om. Daar draait het om de band en de relatie die vader en dochter hebben, of aan het ontwikkelen zijn. Tijdens het verblijf op de boot komen er een aantal situaties voor dat hen dichter bij elkaar brengt.

De Netflix film Like Father is geen hoog vlieger, maar weet op sommige momenten je goed te vermaken

De Netflix film Like Father is geen hoog vlieger, maar weet op sommige momenten je goed te vermaken
Bron: Netflix & Linda Kallerus | Like Father

In sommige gevallen ligt het te voor de hand liggend, maar toch met het acteer werk en de manier waarop alles in beeld wordt gebracht, weten zij het te verkopen. De boodschap die ik mee heb genomen uit de film is dat je in bepaalde situaties snel een oordeel kan hebben. Je hebt iets mee gemaakt en hebt daar een bepaalde emotie bij. In ‘Like Father’ laten zij zien dat het een reden kan hebben. Of dat er meerdere kanten aan een verhaal zitten.

Ook kan je in het dagelijks leven opgeslokt worden door alles wat je moet doen. Waardoor je kan vergeten dat het belangrijk is om de mensen om je heen aandacht te geven. Een boodschap die vandaag de dag voor een groot deel van de wereldbevolking zou kunnen gelden.

Mijn conclusie is dan ook, dat Like Father een leuke film is voor mensen die van romantische komedies en drama’s houden. Het kijkt makkelijk weg, heeft een goede cast, de emoties worden overgebracht en kabbelt rustig door. Zeker voor een dienst als Netflix is dit een aanwinst, want je hoeft hier niet speciaal voor naar de bioscoop. Want je hebt toch al betaald voor het abonnement.

Latest Reviews