Televisie blog Review

Het nieuwe programma van Linda de Mol: Oh Wat Een Jaar

Linda de Mol scoort met het nieuwe programma Oh Wat Een Jaar

Een aantal weken geleden was RTL4 niet al te best in het nieuws om de kijkcijfers en een er waren een aantal recensies geschreven over de familiezender. Met Oh Wat Een Jaar probeert Linda de Mol en RTL4 te scoren en dat lukte. De eerste aflevering werd afgelopen zaterdag uitgezonden en er keken zo’n 1,5 miljoen. Wat maakt het programma Oh Wat Een Jaar zo leuk om naar te kijken. En waarom zou je weg kunnen zappen? Ik heb mijn bevindingen op een rij gezet

]https://www.youtube.com/watch?v=SqHmEUyWG2w

In iedere aflevering wordt de studio, maar ook de rest van de aankleding aangepast aan het jaartal dat zij terug gaan. Het is grappig om te zien hoe veel moeite er gestoken wordt in de aankleding. Dat gaat zelfs zo ver dat oude snacks en drankjes terug komen voor één aflevering. In de eerste aflevering kwam de bananenlikeur met jus de orange.

In de verschillende rondes wordt er geld verdiend voor de verschillende vakken, als de aflevering is afgelopen wordt het geld met het winnende vak verdeeld. Nu denk je waarschijnlijk dat het weer een typisch zaterdagavond programma is. En dat is het ook, het is te gezellig en twee teams strijden met een bekende Nederlander voor een prijs.

De rondes bij Oh Wat Een Jaar

In de eerste ronde ‘dat weet hij niet’ staan de twee teams tegen over elkaar. Er worden vragen gesteld over muziek, nieuws en andere entertainment. Je mag als team kiezen om het antwoord te geven, maar als je denkt dat de ander het niet weet. Dan moet je op de ‘geheime’ knop drukken. Op dat moment komt er een rode microfoon uit de desk en moet de ander het antwoord geven.

Een hit uit het jaar dat centraal staat wordt door een fan van de desbetreffende artiest vertolkt. In 1985 had Elton John een hit met ‘Nikita’. Jamai kwam met de herkenbare bril en outfit de studio in op het nummer ter gehore te brengen.
Er zit een vak met jongere jongens en meisjes tussen de 18 en 24 jaar. Zij gaan tussen de rondes door antwoord geven op verschillende vragen. De teams moeten inschatten hoeveel procent van de jongeren het goed had. En daarmee kunnen de teams weer geld verdienen.

In iedere aflevering van Oh Wat Een Jaar komt er een persoon die in dat jaar bekend werd. De teams stellen vragen aan de persoon om erachter te komen wat zij dat jaar deed. Er mogen alleen vragen waar ja en nee op geantwoord kunnen worden. Er wordt weer een geld gewonnen voor beide teams.

Er blijven vragen gesteld worden in het programma Oh Wat Een Jaar

Linda, Jeroen en Ruben vertolken drie hits in een playback vorm, waarbij vijf woorden vervangen zijn door andere woorden. Aan de bekende Nederlanders de taak om de woorden te vinden en op te schrijven. Voor ieder goed gevonden fout wordt er geld voor de eind prijs gewonnen.

De vragen over het jaartal gaan door alleen is de vraag hoeveel geld er voor het team wordt gewonnen. Ruben en Jeroen hebben een zak om de middel waar gekleurde ballen inzitten. Bij ieder goed antwoord moet het andere team een bal pakken en het bedrag dat er op staat wordt bij het geld bedrag geplakt.

Het eind spel van Oh Wat Een Nacht is heel snel, Linde de Mol stelt twintig vragen aan de teams die met een bak met popcorn op schoot zitten. De vragen zijn gesteld en na elkaar komen de teams aan de beurt om een antwoord te geven. Wie een antwoord fout heeft is af, en de popcorn knalt uit de bak. Welk team er als laatst overblijft wint een bokaal. En de tribune die voor het winnende team heeft gekozen krijgt het geld.

Moet je naar Oh Wat Een Jaar kijken?

Als je van spel programma’s houdt dan is Oh Wat Een Jaar leuk om op een zaterdagavond naar te kijken. Het is niet super vernieuwend, alleen zijn er nieuwe rondes. Verder zijn het de gezichten die je in Ik Hou Van Holland en andere programma’s zag. Het is vermakelijke televisie om terug te gaan in de tijd. Ook al heb je het jaar niet bewust mee gemaakt.

Latest Reviews