Luister naar de muziek van Wølv

De heren achter Wølv brachten de eerste EP ‘Good Intentions’ uit

Wølv Music
Eerder in 2017 leerde ik de muziek van Wølv kennen. Zij lanceerde de eerste single ‘Set Me Free’ en was verrast dat het de eerste single van de heren was. Daar volgde al snel een single maar ook EP op. De mannen achter de band komen uit Zwolle en hebben hard gewerkt om de EP in elkaar te zetten.

Dion Tiktak is achter de gitaar en de microfoon te vinden. Want hij zorgt voor de gitaar opnames en de vocalen die je op de nummers hoort. En Rogier Tromp verzorgd de synthesizers en samples die in de verschillende nummers zijn verwerkt, daarnaast is hij de producer van alle nummers. Met z’n tweeën presenteerde zij afgelopen januari de eerste EP ‘Good Intentions’. Tijdens een show in de kleine zaal van Hedon Zwolle zij samen met een aantal andere bandjes voor een muzikale avond. Tussen alle optredens door werd de EP gepresenteerd.

De sound die je terug hoort op ‘Good Intentions’ is pop met een dance randje. Het is helemaal van nu waar verschillende genres samen komen en een geheel vormen. De stem van Dion komt heel goed uit bij de de muziek en luistert heel lekker weg. Naast de band Wølv zijn de heren ook solo bezig met het maken van muziek. Zo heeft Dion eind december nog een single uitgebracht.

De eerste EP ‘Good Intentions’ van Wølv staat vol met een mix aan pop en dance muziek

De EP ‘Good Intentions’ bestaat uit vier nummers. Waarvan de singles ‘Set Me Free’ en ‘Weak’ eerder in 2017 al uitkwamen. Lekker dance nummers, waar de gitaren, synthesizers en stem van de zanger ook heerlijk klinken. Verwacht geen uptempo muziek waarbij je helemaal los kan gaan. Het is mid-tempo muziek dat perfect is voor op de achtergrond. Of om juist de tekst mee te zingen.

De twee andere nummers ‘Hazey’ en ‘Murder’ zijn ook mid tempo en gaan net als de bovenstaande nummers over de liefde. Alleen zijn de vier nummers een mix over de positieve en negatieve kanten over een relatie. De extended versie van ‘Murder’ is heel gaaf in elkaar gezet. Want er zijn gedeeltes van het nummer ‘Aug 1969’ van Dopesick. Waardoor het een klassiek gevoel krijgt.

Ga de heren volgen op de sociale media: Facebook en Instagram. En als je aan het verdiepen bent ik de muziek van Wølv. Download of beluister de muziek op Spotify, Apple Music of Soundcloud.

Latest Reviews

Ook interessant
Creative
Tattoo comes to life