Bron: Tina Rowden &Netflix | Insatiable

Maakt Insatiable seizoen 2 de schade goed?

Netflix en de makers van Insatiable seizoen 2 zijn terug, maar wordt de schade hersteld?

Het eerste seizoen van ‘Insatiable‘ kreeg een heleboel kritiek te verduren. Want de serie zou aan fat shaming doen. Toen ‘Insatiable seizoen 2′ werd aangekondigd, was ik heel benieuwd hoe de makers die goed zouden gaan maken. Nu het tweede seizoen voor een lange tijd op Netflix is te zien, wordt het tijd om te kijken hoe de makers de schade hebben hersteld. Mocht het verhaal van de serie lichtelijk zijn weggezakt? Hieronder het verhaal wat Netflix online heeft gezet:

Onverzadigbaar is een donkere, verwrongen wraakkomedie met Debby Ryan, Dallas Roberts en Alyssa Milano. Jarenlang werd Patty gepest, genegeerd en onderschat door de mensen om haar heen vanwege haar gewicht. Maar nu ze zichzelf plotseling dun vindt, is Patty uit op terugbetaling voor iedereen die haar ooit een slecht gevoel over zichzelf heeft gegeven. Bob Armstrong, een beschamende advocaat wiens ware passie is het coachen van de schoonheidswedstrijd deelnemer.

Is de enige die het potentieel van Patty ziet en haar onder zijn hoede neemt – eerst als een juridische cliënt, en vervolgens als een optocht deelnemer die hij coaches om de top spektakel koningin van het land te worden. Maar Bob en zijn vrouw Coralee hebben geen idee hoe diep Patty’s woede gaat, of hoe ver ze zal gaan om exacte wraak te nemen op iemand die haar ooit onrecht heeft aangedaan. Pestkoppen let op: terugverdientijd is een teef, wraak is lief en als je Patty kruist, ben je haar volgende traktatie.

Er worden serieuze onderwerpen besproken in het nieuwe seizoen van Insatiable

Er worden serieuze onderwerpen besproken in het nieuwe seizoen van Insatiable
Bron: Tina Rowden &Netflix | Insatiable

Het tweede seizoen gaat verder, waar het eerste seizoen eindigde. Waarmee de moorden op een aantal karakters nog vers in het geheugen Patty en haar coach Bob. Voor mij lag het niet zo vers in het geheugen, waardoor ik diep in mijn geheugen moest graven. Waarmee ik in de loop van het tweede seizoen door had over welke karakters of scenes er werd gesproken.

Vanaf de eerste minuten, neemt ‘Insatiable seizoen 2’ zichzelf op de hak. Je krijgt een lading met zwarte humor voorgeschoteld, waarbij onderwerpen aan de kaak worden gesteld, waar sommige mensen zich aan kunnen storen. Of misschien worden gekwetst. Als het om moord, relaties, seksualiteit, en andere stoornissen. Het komt allemaal voorbij.

De makers van ‘Insatiable seizoen 2’ proberen de schade toch lichtelijk te herstellen. Zij hebben er voor gezorgd, dat de verhaallijn rondom de eet stoornis meer verdieping krijgt. Patty gaat op onderzoek, wat er voor zorgt dat zij eetbuien heeft en daarbij komt zij ook terecht bij een praat groep terecht. Wat ik juist heel goed vindt, want er zijn vele mensen op de wereld die daar ook last van hebben.

Mocht deze verhaallijn er voor zorgen dat mensen hulp gaan zoeken, dan hebben de makers er al goed aan gedaan. Daar blijft het niet bij, want er zijn ook consequenties aan wat er speelt. De verhaallijnen van de verschillende karakters hebben met elkaar te maken. Ook al gaat Patty heel ver, mensen komen erachter wat er speelt en wordt daar op aangesproken.

Wat is mijn conclusie na het zien van Insatiable seizoen 2?

Wat is mijn conclusie na het zien van Insatiable seizoen 2?
Bron: Tina Rowden &Netflix | Insatiable

Daarentegen, blijft de serie zichzelf tegenspreken. Op een aantal vlakken zie je dat de makers zich hebben aangepast. Toch blijft de serie over de top, hysterisch en onvoorspelbaar. Waardoor iedere twist in het verhaal als een verrassing om de hoek kan komen. Zelf vond ik het leuk, omdat ik als kijker werd ‘gedwongen’ om te blijven kijken.

Om alles bij elkaar op te tellen, wil ik zeggen dat ‘Insatiable seizoen 2’ zichzelf niet probeert te verbeteren maar ook niet verslechterd. De serie is puur bedoeld om de kijker te entertainen, en op een aantal punten wordt er informatie verstrekt. Neem de serie niet te serieus, want zij laten problemen en scenes zien. Waarbij je als kijker om kan lachen, ook al is het voor sommige te heftig.

Latest Reviews

Ook interessant
Rachèl Louise – Far Away