Maakt de Videoland en RTL 4 serie Judas de hype waar?

De serie Judas wist in Nederland veel los te maken, maar maakt het de hype waar?

De serie Judas wist in Nederland veel los te maken, maar maakt het de hype waar?
Bron: RTLBoulevard | Judas

Voordat RTL 4 en Videoland de afleveringen van ‘Judas’ gingen uitzenden, was er er al veel te doen. Omdat Willem Holleeder de serie tegen probeerde te houden. Alleen liet hij na de eerste afleveringen weten, dat hij in slaap viel tijdens het kijken. Dat beloofd niet veel goeds als het om een serie gaan. Alleen zal het hem niet zoveel interesseren wat er wordt neergezet. Daar gaat dit bericht niet over, maar of de serie de hype waar maakt.

Toen de eerste aflevering nog moest worden uitgezonden, werd er volop reclame gemaakt door RTL. Je kon er niet om heen, en werd bijna gedwongen om ‘Judas’ te gaan kijken. Als we eerst naar de kijkcijfers kijken van de eerste en tweede aflevering. Dan zie je dat de Nederlandse televisie kijker wel geïnteresseerd is in de serie. 6 januari keken er 1,1 miljoen kijkers en na ‘The Voice of Holland’ werd de herhaling uitgezonden. Waar nog eens 511 duizend kijkers naar keken. Wat een totaal aantal kijkers van 1,6 miljoen kijkers maakt.

De tweede aflevering zat op 1 miljoen kijkers, waarmee je ziet dat 600 duizend kijkers niet terug keerde op de zondag avond. Dat wil niet zeggen dat ‘Judas’ niet wordt bekeken door deze mensen. Want vandaag de dag kan je op een hele hoop manieren terug kijken. Via apps of uitgesteld kijken. Waardoor er genoeg mogelijkheden zijn om de kijker digitaal terug te zien.

Het eerste seizoen heeft zes afleveringen, en is afkomstig van het boek dat Astrid Holleeder schreef. Nu kent Peter R. de Vries haar persoonlijk en gaf bij RTL Boulevard aan, dat de makers van de serie wat spectaculairder maken dan dat het in werkelijkheid is gegaan. Wat jammer is, maar wel begrijpelijk. Want als je de werkelijkheid klakkeloos overneemt, dan kan het niet interessant zijn om naar te kijken. Al vraag ik mij af, of dat bij Willem Holleeder het geval zou zijn.

Zitten RTL en Videoland op de goede weg met de serie Judas?

Zitten RTL en Videoland op de goede weg met de serie Judas?
Bron: Videoland | Judas

Zelf heb ik naar de afleveringen gekeken, en ‘Judas’ wist mij te boeien. De spanning werd goed opgebouwd. Ook al is het wat over de top, het zou de werkelijkheid kunnen zijn. Toch zijn de tegen geluiden op Twitter niet mals, want zij vinden bijvoorbeeld de grime van Holleeder niet goed. Of de serie werd als saai bestempeld. Dat zijn natuurlijk meningen en de serie is bedoeld voor diegene die er van houden.

Toch denk ik dat ‘Judas’ de hype zeker waar maakt. Het weet heel veel aandacht te trekken, en voor RTL en Videoland is het een serie waar zij zeker verder mee moeten gaan. Niet dat er een tweede seizoen kan komen, maar wel dat er kan worden gekeken naar een nieuwe crime serie. Want dat kan heel goed gaan scoren.

Nu komt ‘Baantjer‘ terug en heeft Videoland de serie ‘Mocro Maffia’ al gelanceerd. Er is nog genoeg plek om een goede crime serie te maken en goed te lanceren. Ben jij de serie ‘Judas’ aan het volgen? En wat vindt jij er goed aan? Laat het hieronder achter.

Latest Reviews

Ook interessant
Wie wint tijdens de Dance Dance Dance finale 2017?