Marco Borsato – Zien

In 2004 bracht Marco Borsato het visuele album Zien uit

Als je al een tijdje op mijn blog komt weet je dat Nederlandstalige muziek niet mijn voorkeur heeft. Toch wist Marco Borsato daar voor een periode verandering in te brengen. Hij bracht in 2004 het visuele album Zien uit. Voor mij was het een DVD waar ik moet open mond naar heb zitten kijken. Want ik had zoiets nog nooit gezien, een Nederlandse artiest die dat maakte. En daar bleef het niet bij want het stond voor een lange periode op repeat, en het ging zelfs zover dat je op sommige avonden met vrienden zat te kijken. Iedereen kende de tekst blèrde dat ook heerlijk mee.

Ik hoef Marco Borsato niet te introduceren, als je in Nederland woont weet je dat Marco één van de grootste zangeres is die vandaag de dag in de entertainment wereld aan het werk is. Het begon bij de Soundmixshow. Een voorloper van Idols toen het om de zanger draaide. Bij de Soundmixshow kropen zangeres en zangeressen in de huid van grote artiesten en coverde dat.

Niet alleen Marco werd daar groot mee, artiesten als: Glennis Grace, Roy Donders en Gerard Joling zette daar de eerste stappen in de spotlight. Het programma begon in 1985 met de eerste uitzending en zond in 2002 de laatste aflevering uit. Een programma dat iconisch is om carrières te laten beginnen.

Hoe start de carrière en wat zijn mijn favoriete nummers van Marco Borsato’s Zien?

Na het winnen van de Soundmixshow begon de carrière van Marco Borsato vorm te krijgen. In eerste instantie was dat zingen in het Italiaans. Dat scoorde niet als verwacht en er moest voor een plan B gekozen worden. Dat was zingen in het Nederlands. ‘Dromen Zijn Bedrog’ was een vertaling van ‘Cervo a Primavera’ en de zanger Riccardo Cocciante zong het origineel. De eerste Nederlandse single was de doorbraak van de zanger en daar werd zijn verdere carrière op gebaseerd.

Er volgde een aantal albums die stuk voor stuk scoorde. Nederland hield van de muziek die Marco Borsato uitbracht. Na zes albums kwam de single ‘Afscheid nemen bestaat niet’ en daar op volgde ‘Voorbij’ met zangeres Do. Beide kwamen op de eerste plek in de hitlijsten te staan. Mijn favoriete van het album Zien zijn: ‘Zeg Het Maar’, ‘Voorbij’ en ‘Laat Me Gaan’. Omdat de videoclips voor mij de boodschap heel goed overbrachten. Bij het kijken kwam er een emotie los waardoor je mee ging voelen.

Latest Reviews

Ook interessant
On Demand Review
Grace and Frankie