Bron: KRO-NCRV | How To Be Gay

Margriet van der Linden laat zien How To Be Gay

Hoe ziet het leven van de LGBTI gemeenschap er in andere landen uit? In How To Be Gay krijg je en goed beeld

In de afleveringen van How To Be Gay vliegt Margriet van der Linden de wereld over
Bron: KRO-NCRV | How To Be Gay

In het NPO 2 programma ‘How To Be Gay’. Gaat Margriet van der Linden met de camera op pad om vast te leggen, hoe het leven er voor mensen in de LGBTI gemeenschap eruit ziet. Op het moment dat ik dit bericht schrijf, is de eerste aflevering uitgezonden. Via NPO Start kan je tegen een vergoeding de andere afleveringen alvast bekijken.

Na het zien van de eerste aflevering van ‘How To Be Gay’. Wilde ik mijn kijk op het programma je delen. Want het geeft mij een dubbel gevoel. Het is heel goed dat Margriet laat zien hoe andere mensen om gaan met hun seksualiteit. Alleen is Margriet lekker eigenwijs, en doet wat zij zelf wilt. Ook wanneer een moeder moet bijkomen van een coming-out van haar zoon.

Waarbij ik met spanning zat te kijken, wat de reactie van de ander zou zijn. Dat zorgt natuurlijk voor goede televisie. Alleen moet je mensen ook in hun waarde laten. Waar ik een heel goed gevoel bij had was de betrokkenheid van Margriet. In sommige situaties ging het misschien iets te ver. Over het algemeen wist zij goede vragen te stellen, en mensen te laten vertellen hoe zij zich voelen over bepaalde onderwerpen.

Verwacht geen deprimerend programma van ‘How To Be Gay’. Het laat een realistisch beeld zien, van hoe de wereld om ons heen omgaat met de LGBTI gemeenschap. Daar hoort ook een dosis humor bij. Zoals het Chinese woord voor ‘gay’. Dat ook wordt gebruikt voor kameraard. De situaties waarin Margriet dat gebruikte, vond ik heel slim gebracht. En wist de situatie direct te verlichten.

In de afleveringen van How To Be Gay vliegt Margriet van der Linden de wereld over

Hoe ziet het leven van de LGBTI gemeenschap er in andere landen uit? In How To Be Gay krijg je en goed beeld
Bron: KRO-NCRV | How To Be Gay

In de volgende afleveringen van ‘How To Be Gay’ gaat Margriet naar Libanon waar homoseksualiteit verboden is. Utah het hart van de mormonengemeenschap. Hier bestaan nog heropvoedingsinstituten voor kinderen met ‘homoseksuele neigingen’. Rusland en het wereldberoemde gay mannenkoor in Los Angeles. Meer dan 150 koorleden stierven in de jaren 80 aan aids.

Genoeg om naar uit te kijken. Wat vindt jij van ‘How To Be Gay’? Geeft het een realistisch kijk op de LGBTI gemeenschap over de hele wereld? De komende vrijdagavonden rond 21.10 uur wordt er een nieuwe aflevering uitgezonden op NPO 2.

Latest Reviews

Ook interessant
Dance Dance Dance Recap – Week 4