Martha Ffion – We Make Do

Zangeres Martha Ffion lanceert de single We Make Do, een voorproefje op het album Sunday Best

Marta Ffion - Sunday Best
Photo Credits: Laura Meek

Zangeres Martha Ffion is bezig om haar nieuwe muziek uit te brengen. Met ‘We Make Do’ laat zij haar meest avontuurlijke en voltooide werk horen. De weelderige instrumenten die je naast haar gedetailleerde tekst hoor lijken op het eerste gezicht geen match te zijn. Maar als je er goed naar luistert versterken zij elkaar heel erg goed. De muziek van Martha Ffion lijken over te gaan van pop muziek waarbij de gitaar een grote rol speelt tot en met verschillende ballads die zacht maar toch heel krachtig zijn.

Wanneer je naar muziek luistert en dat spreekt je aan maak je een ‘verbinding’, dat is de sleutel tot een relatie met een bepaalde genre of artiest die muziek maakt. Dat kan met de klanken of muziek te maken hebben, maar ook met de teksten. De woorden die de artiest(en) in de muziek gebruikt link je aan het leven dat je lijdt. Wat je hebt mee gemaakt of waar je naar verlangd.
De andere momenten weet muziek je aan te spreken door momenten of sentimenten te bespreken wat je normaal niet met woorden kan vertellen.

Zangeres Martha Ffion laat met haar binnenkort uitkomende album Sunday Best een scala aan genres horen

Dat is wat Martha Ffion haar muziek tot nu toe heeft gedaan. Of het was iets wat zij had mee gemaakt of waar zij naar verlangd. Als klein meisje krijgt Martha Ffion te maken met een katholieke opvoeding in een klein dorp in Ierland. Wanneer zij de overgang naar Glasgow maakt en volledig wordt opgenomen door de live band Jamie Savage. Is Martha al snel te vinden in de Chem 19 Studio.

De single ‘We Make Do’ is een voorproefje op het album Sunday Best. Op het album krijg je een scala aan verschillende stijlen te horen. Met het nummer ‘Missing You’ ga je terug naar de jaren ’50. Ook hoor je de gitaren in een aantal pop nummers.

Maar in ‘Record Sleeves’ heeft Martha Ffion een persoonlijk verhaal verwerkt in het nummer. Het beloofd veel goeds voor het debuut album van de zangeres. Tot nu toe heeft zij een aantal singles uitgebracht. Tijd om een volledig album uit te gaan brengen.

Latest Reviews