Marvel's Jessica Jones Seizoen 2
Bron: David Giesbrecht & Netflix | Marvel's Jessica Jones Seizoen 2

Beste momenten van Jessica Jones seizoen 2

De Marvel superheld is terug, Netflix zette Jessica Jones seizoen 2 online!

Jessica Jones Seizoen 2
Bron: Marvel Netflix | Jessica Jones seizoen 2

Na het eerste seizoen staat Jessica Jones seizoen 2 nu voor je klaar om gestreamd te worden. In het eerste seizoen werd de gecompliceerde superheld geïntroduceerd voor het kijkende publiek. Zij was te zien in ‘The Defenders‘ en daar had zij moeite om haar humor en karakter door te laten schemeren. Het nieuwe seizoen bied nieuwe kansen en daar laat ik meer over los door de beste momenten van het seizoen 2 naast elkaar te zetten.

Een aantal oud bekenden keren terug voor Jessica Jones seizoen 2. Naast de actrice Krysten Ritter zullen Rachael Taylor, Eka Darville en Mike Colter terug keren in de bekende rollen. Waar Luke Cage er één van is. Verwacht geen cameos of andere Marvel superhelden te zien in Jessica Jones seizoen 2.

Het lijkt beter te aan met Jessica Jones nu zij van Kilgrave af is. Toch is het van korte duur omdat het verleden van de superheldin haar blijft achtervolgen. Dit keer niet in de vorm van een persoon, maar hoe komt zij aan de superkrachten? In eerste instantie wilt zij de confrontatie niet aan gaan. Maar door een zaak, dat zij als privé detective voor de kiezen krijgt, kan zij niet anders dan in haar verleden graven. Krijgt zij de antwoorden en rust na dit onderzoek?

https://www.youtube.com/watch?v=63P-c6zIlDY

De beste momenten van Jessica Jones seizoen 2

Voor het eerste seizoen van Jessica Jones was voor mij een verademing. Je ziet een superheldin met problemen in plaats van het perfecte plaatje. Het eerste de beste momenten is dat Jessica in haar eigen serie terug is. Want zij begint zoals zij in het eerste seizoen geëindigd is. Nog een waarschuwing voordat je verder leest. De volgende teksten kan spoilers bevatten.

In het eerste seizoen kreeg je een kleine flashback te zien van wat zij had meegemaakt. In Jessica Jones seizoen 2 wordt er dieper in het verleden van de superheld gedoken. Want hoe kwam zij aan haar krachten. Wat wilde IGH bereiken met de experimenten? Op die vragen probeert Jessica antwoorden te krijgen. Waardoor je sommige vreemde karakter eigenschappen van haar beter gaat begrijpen. Ook haar persoonlijke verhaal vindt ik interessant om te zien.

In Jessica Jones seizoen 2 leer je een familielid kennen en dat is heel goed om te zien hoe de moeder en dochter band wordt opgebouwd. Maar in de loop van de serie ook lijkt te verbeteren. Je merkt dat zij om elkaar geven en bepaalde dingen doen voor de ander. Zij hebben veel tijd in te halen, toch is Jessica Jones verdeeld over wat zij met haar moeder moet. Andere moeder, dochter relaties krijgen de aandacht. Die van Trish Walker bijvoorbeeld. Moeders die zelf denken het beste te doen, maar juist verstikkend werken.

In het eerste seizoen wordt Kilgrave vermoord, alleen de trailers doen vermoeden dat het niet het laatste is wat je van de slechterik hebt gezien. En dat klopt, alleen niet in levende lijve. Hij zit in de laatste afleveringen van Jessica Jones seizoen 2 in haar hoofd. En laat haar dingen doen nadat zij iemand, uit zelfverdediging, heeft vermoord. De scenes die zijn opgenomen met de slechterik vond ik heel leuk om naar te kijken. Deed mij denken aan het eerste seizoen.

Marvel's Jessica Jones seizoen 2
Bron: David Giesbrecht & Netflix | Marvel’s Jessica Jones

De makers van Jessica Jones seizoen 2 gingen voor een realistische toon

Een ander onderdeel dat de makers van Jessica Jones seizoen 2 willen bereiken. En dat is het zo echt mogelijk te maken. Door een verhaallijn met Jeri Hogarth erin te schrijven. Zij krijgt met de levensbedreigende ziekte ALS te maken. Maar denkt dat zij door iemand met speciale krachten kan helpen. De invalshoek is heel goed, maar toch proberen zij het te goed te doen. En daardoor is het bijna ongeloofwaardig.

Haar verhaallijn is groot in Jessica Jones seizoen 2 en je ziet de manipulatieve kant van het karakter heel goed terug komen. Zij laat mensen dingen doen zodat zij er beter vanaf komt. En Jedi Hogarth is ondanks alles nog steeds ziek. Toch krijgt zij daarnaast alles voor elkaar!

Als je de Jessica Jones stripboeken leest weet je dat het karakter van Trish Walker ook een superheld is. Het was een kwestie van tijd voordat de makers van dit seizoen ook die kant op zouden gaan. Zij hebben het op een goede manier erin geschreven. In een mogelijk derde seizoen ga je meer zien. Ik hoop dat Jessica en Trish dan ook de superkrachten laten zien. Want de momenten waarom Jessica haar krachten liet zien waren minimaal. Wel heel goed wanneer het werd getoond.

 

Latest Reviews