L-r, Dylan O'Brien, Thomas Brodie-Sangster, Giancarlo Esposito, Dexter Darden and Rosa Salazar in Twentieth Century Fox's "Maze Runner: The Death Cure."

Maze Runner: The Death Cure Review

Het lang verwachte laatste deel ‘Maze Runner: The Death Cure’ is in de bioscoop te zien

Het heeft een hele tijd geduurd voordat het derde deel van ‘The Maze Runner’ serie in de bioscoop kwam. Tijdens de opnames van ‘Maze Runner: The Death Cure’ is er een ongeluk gebeurd met de hoofdrol speler, Dylan O’Brien. De fans hebben drie jaar moeten wachten, want de opnames hebben een lang tijd stil gelegen.

Voordat ik de film ging zien viel het mij op dat het mij niet zoveel deed dat er een nieuw deel uit zou gaan komen. Het heeft wat mij betreft te lang geduurd voordat het vervolg er zou komen. De science fiction tiener film genre ligt op z’n gat en daarom betwijfel ik dat het laatste deel ‘Maze Runner: The Death Cure’ het goed gaat doen. Wat hebben 20th Century Fox en regisseur Wes Ball er aan gedaan om het langen wachten goed te maken? Lees de recensie na het verhaal en de trailer van ‘Maze Runner: The Death Cure’.

Dit is Maze Runner: The Death Cure

Om hun vrienden te redden, moeten Thomas en zijn groep ontsnapte Laarders inbreken in de legendarische Laatste Stad. Dit door WCKD gecontroleerde labyrint is misschien wel het meest dodelijke doolhof van allemaal. Iedereen die er levend uitkomt, zal antwoorden krijgen op de vragen die de Laarders hebben sinds ze voor het eerst in het doolhof arriveerden.

De recensie van Maze Runner: The Death Cure

Vanaf de eerste minuten van ‘Maze Runner: The Death Cure’ neemt regisseur Wes Ball je mee in de wereld van de voorgaande films. Met een geweldige actie scene waardoor je direct in de film zit. Ook heb je door waar het over gaat. Want het verhaal kan zijn weggezakt. Zodra je verschillende termen, namen en beelden ziet zit je er direct in.

Bij andere laatste delen van verschillende films als ‘The Hunger Games‘ was de laatste film niet het sterkst. Aan die verwachtingen heeft ‘Maze Runner: The Death Cure’ niet aan mee gewerkt. Alles wordt uit de kast gehaald om je in de film te houden. Van geweldige actie scenes, een soundtrack die het gevoel versterkt tot en met een verhaal waar je het einde van wilt zien. Terugkomend op de actie scenes, er worden scenes getoond waarbij het lijkt dat de karakters veel risico moeten nemen. Het geeft extra spanning aan de film.

De film is visueel het sterkst. Zoals ik al aangaf zijn de scenes waarbij dat het belangrijkst is, het best. De manier waarop de scenes zijn gefilmd, de visuele effecten die worden gebruikt en de achterliggende gedachten waardoor de ‘Maze Runner: The Death Cure’ verder kan. Ook de verschillende locaties waar de film is opgenomen zijn een verademing.

Maze Runner: The Death Cure Still
Dylan O’Brien, left, and Thomas Brodie-Sangster in Twentieth Century Fox’s “Maze Runner: The Death Cure.”

De makers van ‘Maze Runner: The Death Cure’ wilde je tussen de actie scenes door een traan uit je oog persen

Je merkt dat de scenes die in de laatste stad afspeelde zijn opgenomen in een echte stad. Omdat veel films op een sound stage worden opgenomen is het snel te zien wanneer het op locatie of in een studio zijn opgenomen. Het brengt een andere sfeer met zich mee. De cast probeert je ook mee te nemen door het beste qua acteren te laten zien. Toch zijn er een aantal scenes waarvan ik dacht die mogen er wel uit.

Het zijn de emotionele scenes waarbij er gehuild wordt om een ander. Ik voelde het niet vanwege de vele actie scenes.
Waardoor het leek alsof de ‘Maze Runner: The Death Cure’ op pauze werd gezet. De emotionele scenes werd op een gegeven moment uitgemolken waardoor het leek dat de makers je wilde laten huilen. Dat gebeurde alleen niet.

Mijn conclusie is dan ook dat je ‘Maze Runner: The Death Cure’ zeker moet gaan zien. De actie komt het beste tot zijn recht op een zo groot mogelijk scherm. Een kleine tip is wel dat je de voorgaande films van te voren gaat kijken. Want dan zit het verhaal van de film nog vers in je hoofd.

Latest Reviews

Ook interessant
De eerste beelden van Dark Crystal: Age of Resistance