Documentaire

Meer crime documentaires bij Netflix

Geen gebrek aan crime documentaires bij de on demand dienst Netflix

Er blijven crime documentaires online komen bij de on demand dienst Netflix. Ik ben steeds verder aan het kijken wat voor documentaires je moet gaan zien. Dit keer deel ik er vier die in de criminele hoek zitten. Soms zijn de slechteriken die centraal staan, en de andere keer doen de normaal gesproken helden of good guys wat fout. Lees en kijk verder. Welk van de onderstaande crime documentaires ga je kijken, maar het belangrijkste: wat vond je er van? Laat het hieronder achter in het bericht.

Niet zoveel behoefte om voor één van de crime documentaires. Lees verder, want ik deelde eerder documentaires over de LHBTI community, muziek en smaakvol voedsel. Genoeg documentaires om de komende tijd te gaan bekijken.

The Confession Tapes

In het eerste seizoen van The Confession Tapes, krijg je te maken met zes waargebeurde verhalen. Het gaat over mensen die niets gedaan hebben maar toch bekennen een moord te hebben gepleegd. Iets waar je als buitenstaander niet zo snel in zou geloven. Toch gebeurd het regelmatig en gaan de verkeerde mensen achter de tralies.

Dit keer zijn de agenten de slechteriken want zij laten de mensen er van overtuigen dat zij iets hebben gedaan. Bij de één duurt dat een dag en bij de ander een week. Een interessant kijkje hoe mensen een moord of andere ernstig misdrijf in de schoenen wordt geschoven. Kijk naar de 7 afleveringen dat op zichzelf staande crime documentaires zijn.

Dark Net

Het internet en alles wat daar mee te maken heeft, kunnen soms geen goede bedoelingen hebben. In Dark Net wordt er onderzocht wat de duistere kant van het internet is. De focus ligt op apps en je ziet wie de verschillende geheimzinnige en duistere apps maakt. Maar ook wie er gebruik van maakt. Een interessante kijk op de moderne technieken van nu.

Bijna iedereen heeft een smartphone en daar staan apps op, als iemand verkeerde bedoelingen heef dan kan je persoonlijke leven en gegevens zo op straat liggen. Showtime maakte er een heel seizoen van waar er onderzoek wordt gedaan. Kijk naar de serie op Netflix, een serie dat goed past tussen de andere crime documentaires.

Making A Murderer

Netflix bracht in 2015 het eerste seizoen van Making A Murderer uit. Het zorgde voor veel opschudding en er werd met schande over gesproken hoe de regering zoveel steken had kunnen laten vallen. Het gebeurd, en in één van de crime documentaires op de on demand dienst zie je dat twintig jaar later het opnieuw gebeurd. Er zit een tweede seizoen aan te komen, het zou niet al te lang meer duren voordat het online wordt gezet.

Het bizarre aan Making A Murderer is dat het gaat over een moord en dat wordt in de schoenen van Steven. Hij zit achttien jaar in de cel voor een moord dat hij niet heeft gepleegd. En twee jaar later gebeurd hetzelfde. Een hele schokkende en toch interessante docu om goed voor te gaan zitten.

Latest Reviews

Ook interessant
De katten en eigenaren staan centraal in de documentaire Cat Stories
Cat Stories Review