Bron: Netflix

Meest beken films en series bij Netflix in 2018

Welke films en series werden bij Netflix in 2018 het best bekeken?

Normaal gesproken maakt de streamingdienst niet bekend wat wel of niet goed wordt bekeken. Maar omdat het einde van het jaar in zicht is, veranderde de plannen. Zij maakte bekend wat de meest beken films en series bij Netflix in 2018 waren. Daarmee doelen zij om de Netflix originele series en films. Daar hebben zij veel geld in gestoken, en dan hoop je als bedrijf dat het wordt gewaardeerd.

Met de films en series bij Netflix in 2018, werd er gekeken van 1 januari tot en met 28 november van hetzelfde jaar. In de laatste maand kan er nog een hoop zijn veranderd. Mensen kunnen er voor zorgen dat een film als ‘The Christmas Chronicles‘ qua kijkers aantallen omhoog schiet.

Best bekeken films bij Netflix in 2018
Bron: Netflix | Best bekeken films bij Netflix in 2018

The Kissing Booth

Als eerst de film van Netflix zelf, welke titels wisten de harten van de Netflix abonnees te bereiken? Om te beginnen met ‘The Kissing Booth’. In mei van 2018 kwam de film naar de streamingdienst. De recensies zijn niet allemaal heel positief, toch wist het een groot publiek te bereiken. Het verhaal gaat over Elle Evans, een zestienjarig meisje is populair en feest graag maar is nog nooit gekust.

De zaken nemen een wending die Elle nooit had verwacht wanneer ze tijdens carnaval terechtkomt bij een attractie genaamd ‘kissing booth’. Daar staat ze plots oog in oog met de jongen waar ze al lang verliefd op is – de broer van haar beste vriend, Noah. Elle wordt vervolgens meegesleept in een romance met de coolste jongen op school.

To All The Boys I’ve Loved Before

De film ‘To All the Boys I’ve Loved Before‘ is zelfs zo populair dat de film een vervolg krijgt. Netflix is achter de schermen bezig om de film zo snel mogelijk de productie te laten starten. Heb je de film niet gezien? Een kleine uitleg, waar de film over gaat: Lara Jean Covey schrijft brieven aan al haar voormalige geliefden.

De brieven zijn alleen bedoeld voor haar en nooit bedoeld om gelezen te worden door iemand anders. Tot op een dag dat al haar liefdesbrieven verstuurd worden naar haar oude geliefden. Haar leven verandert al snel in een chaos als ze gedwongen is om te gaan met de sociale tegenslag en buiten dat ook de confrontatie moet aangaan met elk van hen.

Roxanne Roxanne

De laatste film dat hoog in de lijst met mee bekeken films en series bij Netflix in 2018 staat is: Roxanne Roxanne, en kwam in 2017 uit. In de vroege jaren 80 was de meest gevreesde MC-strijd in Queens, New York, die van een onstuimig tienermeisje dat het gewicht van de wereld op haar schouders droeg.

Op 14-jarige leeftijd was Lolita ‘Roxanne Shanté’ Gooden goed op weg om een hiphop legende te worden. Ze stak veel tijd in het verzorgen van haar familie terwijl ze zich verdedigde tegen de gevaren van de straat rond sociale huurflats van Queensbridge in New York.

Wat de drie films gemeen hebben, is dat zijeen verhaal vertellen dat op sommige punten aan de bizarre kant kan zijn. Ook speelt de liefde, overlevingsdrang en strijdlust een grote rol. De eerste twee titels: ‘The Kissing Booth’ en ‘To All the Boys I’ve Loved Before’ werden door bijna de helft van de kijkers meerdere malen bekeken. Waardoor de herhalingsfactor heel erg hoog ligt.

De meest bekeken series bij Netflix in 2018

De meest bekeken series bij Netflix in 2018
Bron: Netflix | Best bekeken series bij Netflix in 2018

Bij de meest bekeken films en series bij Netflix in 2018, zijn er maar liefst 10 series die de meeste kijkers wist te trekken. Waardoor al heel snel duidelijk wordt, dat er een breed publiek wordt bediend. Welk van de onderstaande series heb jij gekeken in 2018?

De eerste vijf titels zijn: ‘On My Block’, ‘Make a Murderer: Part 2′, ’13 Reasons Why: Season 2’, ‘Last Change U: INDY’ en ‘Bodyguard‘. Zoals je aan de titels kan zien, zie je dat er genoeg ruimte is voor series die terug keren. Maar ook voor splinter nieuwe series. Daar zijn ’13 Reasons Why’ en ‘Bodyguard’ een heel goed voorbeeld van.

De laatste vijf titels die het meest werden bekeken bij Netflix in 2018 waren: ‘Fastest Car’, ‘The Haunting of Hill House‘, ‘Anne with an E: Season 2’, ‘Insatiable‘ en ‘Orange Is the News Black: Season 6’. Met de laatste titels wordt al snel duidelijk, dat een serie niet in de spotlight hoeft te worden gezet. Nu helpt dat natuurlijk wel, want ‘The Haunting of Hill House’ en ‘Insatiable’ werden op de sociale media goed besproken. Op een positieve als negatieve manier, waardoor de kijkers aantallen ook flink stegen.

Weet Jordan Peele met de Us trailer een nieuwe Get Out te lanceren?
Volgende
Us Trailer

Latest Reviews

Ook interessant
Christmas Entertainment
Yes! Finally It’s Christmas!!