Music Listed

Kan jij meezingen met deze klassieke zomer samenwerkingen?

Zomerse samenwerkingen waarbij het bijna onmogelijk is om niet te gaan meezingen

De volgende vijf zomerse samenwerkingen hebben allen één ding gemeen. En dat is dat het heel moeilijk is om niet om voluit te gaan meezingen. Het zijn nummers die voor vele tot de klassiekers behoren of een nummer zijn om los op te gaan. Het is een mix van oude klassiekers en hit die een aantal jaar geleden grijs werden gedraaid.

Mocht je zin hebben in een andere listed? Er staan een hele hoop andere zomerse versies voor je klaar om gelezen en beluisterd te worden. Vorige week had ik vijf nummers waar Nederlandse artiesten grote internationale zomerhits scoorde.

Samenwerkingen met Nederlandse artiesten


Maroon 5 feat. Christina Aguilera – Moves Like Jagger


Maroon 5 was goed bezig toen zij het derde album Hands All Over uitbrachten. Toch waren zij vergeten om een megahit op het album te zetten. Want een jaar later in 2011 werd er een nieuwe versie van het album uitgebracht. Met ‘Moves Like Jagger’ het was een mega zomerhit. Zij hadden de connecties met Christina Aguilera want Adam Levine en zij waren de coaches in de eerste seizoenen van The Voice.

Een kleine stap om samen een nummer op te nemen. En dat deden zij. Met een hele hoop verwijzingen naar de icoon Mick Jagger is het vandaag de dag een klassieker onder de zomerhits. En een typisch zomerhit waarbij je het niet kan laten om te gaan meezingen. Ik moet wel eerlijk zijn over de input dat Christina Aguilera heeft.
Zij heeft een aantal goede lijnen waar zij helemaal los kan gaan. Maar het was niet noodzakelijk geweest om haar als featuring artiest bij het nummer erop te zetten.


Daryl Hall feat. John Oates – Maneater


Misschien smokkel ik een beetje maar ik vind dat Daryl & Oates als een samenwerking in deze lijst thuis horen. Want zij waren voor een lange tijd een duo. Maar werkte ook solo aan muziek. Op het elfde album H2O stond de megahit ‘Maneater’ een nummer dat in 1982 voor vier weken achter elkaar op nummer één stond in de Amerikaanse hitlijsten.

Wat de heren probeerde met de single is een nieuw geluid op de radio te laten horen. Want zij hadden dit nog nooit op de radio gehoord. Wat daar op volgde was dat dit het begin was van heel veel hits die veel weg hadden van ‘Maneater’. Daryl en John hebben ieders een eigen rol. Zo bespeeld Daryl de instrumenten en John zorgt voor de vocalen op de albums. Nu zou je denken dat de twee artiesten wel klaar zouden zijn met optreden. Dat is niet het geval. In 2017 hebben zij een tour door Amerika aangekondigd..


Travie McCoy feat. Bruno Mars – Billionaire


Toen ik de stem van Travie McCoy voor het eerst hoorde was het bij één van de hits die zij scoorde meet Gym Class Heroes. De band nam een kleine pauze van touren en het opnemen van muziek. Dat was voor Travie de gelegenheid om zijn eigen solo carrière op poten te krijgen. Dat deed hij en bracht zijn eerste solo album Lazarus uit.

Bruno Mars begon door te breken en dan moet je diegene als solo artiest vragen voor een samenwerking. Dat werkte goed want het nummer ‘Billionaire’ kwam hoog in de hitlijsten te staan. De zomer van 2010 wilde veel mensen een ‘Billionaire’ worden. Zodat zij een leven konden lijden zoals Travie McCoy en Bruno Mars beschreven in het nummer.
Je moet de tekst uit je hoofd kennen zodat je kan meezingen.


Bob Marley feat. The Wailers – Is This Love


Als het over een zomer nummer hebt dan kan Bob Marley en zijn muziek natuurlijk niet ontbreken. Hij weet met z’n muziek heel veel mensen te bereiken. In 1978 stond de single op het album Kaya. En was direct één van de grootste nummers waarbij je kan meezingen.
Toch was niet zo’n grote hit als dat je zou verwachten. Want in Nederland kwam het niet verder dan nummer 38 in de hitlijsten.

Wat heel is om te weten, is dat Naomi Campbell voor het eerst als model te zien was in een videoclip. Zij was nog maar zeven jaar oud.
Tot op de dag van vandaag is ‘Is This Love’ een nummer dat door vele deejays geremixt wordt. Of dat de teksten van het nummer gebruikt worden om een hit te kunnen scoren. LVNDSCAPE en Leon Bolier scoorde in 2016 in het verenigd Koninkrijk een redelijke hit. En Bon Jovi gebruikte een gedeelte van de tekst om het nummer ‘Lay Your Hands on Me’ mee te beginnen.


Jessie J feat. Ariana Grande and Nicki Minaj – Bang Bang


Wat Jessie J op de één of andere manier heel goed doet, of juist niet. Is dat de eerste singles die zij voor een nieuw album uitbrengt super catchy en grote hits zijn. Dat was ook het geval met ‘Bang Bang’. Omdat het zo’n catchy nummer is, moet je heel goed je best doen om niet te gaan meezingen.

Nu was Jessie J niet alleen te horen, want Ariana Grande en Nicki Minaj waren ook op het nummer te horen. Omdat de fans van beide supersterren heel graag willen dat een single van de dames zouden scoren, werd ‘Bang Bang’ heel vaak gedownload. Ik hoop dat Jessie J binnenkort met nieuwe muziek gaat komen omdat ik heel benieuwd ben welke kant (qua stijl) zij op zou gaan.

Latest Reviews