Michiel Huisman in 2:22

Michiel Huisman en Teresa Palmer spelen de hoofdrol in 2:22

Als het om Nederlandse acteurs gaat die doorbreken in Amerika, kan je ze vaak op één hand tellen.
Michiel Huisman mag zich aan de lijst toevoegen want hij is al een aantal jaar druk bezig om daar door te breken.
Na een rol te hebben gespeeld in Game of Thrones, de liefde van Blake Lively in The Age of Adeline te zijn geweest. En in de reclame van Chanel No5 te hebben gespeeld, werd het tijd om een hoofdrol te pakken in een Amerikaanse film.

Dit keer mocht hij naast de prachtige actrice Teresa Palmer. Je kan al een aantal jaar niet meer om de actrice heen. Want zij speelde in een aantal films die goed scoorde, als: Warm Bodies, Lights Out en Hacksaw Ridge.
Zij was in nog veel meer films te zien, maar dit waren de grote klappers.
Paul Currie heeft 2:22 geregisseerd en wilde waarschijnlijk een actrice hebben die hij al kende. Want hij heeft in het verleden Hacksaw Ridge geproduceerd.

Hacksaw Ridge

Dit is 2:22

Dylan Branson is een man wiens leven permanent ontspoort wanneer een onheilspellend patroon van gebeurtenissen elke dag precies op dezelfde manier zich herhaalt en precies om 2:22 uur eindigt.
Dan ontmoet hij Sarah, een mooie vrouw, wier leven door deze vreemde gebeurtenissen wordt bedreigd. Dylan valt voor haar en is vastbesloten het mysterie van 2:22 uur op te lossen om een liefde te behouden waarvan de tweede kans eindelijk is gekomen.

Dit vond ik van 2:22

Zoals ik hierboven heb uitgelegd, was 2:22 de eerste Amerikaanse thriller waar Michiel Huisman de hoofdrol in speelde. Wat heel goed van hem is, want hij krijgt de kans om te bewijzen dat hij het kan.
En hij kan het ook, want hij weet de rol van Dylan heel goed neer te zetten. Het enige wat mij aan zijn rol stoorde was dat alles heel te snel gebeurde. Hij had het allemaal zo snel door terwijl ik als kijk erachter probeerde te komen waar het probleem zat.

Ook al lieten de makers van 2:22 heel snel zien hoe Dylan in elkaar zat door hints te geven dat het in de patronen zat. Omdat je Michiel Huisman ook kent van Nederlandse films ga je luisteren of je een accent kan horen. Dat was niet te horen, en dat zorgde ervoor dat je als Nederland trots kan zijn. Want hij wist mij te overtuigen in zijn rol en alles wat er bij kwam.

Michiel Huisman - 2:22

Ook al merk je snel dat 2:22 een kleine film is qua vormgeving en moeite dat in de film gestopt is zie je dat er niet aan af. De speciale effecten die gebruikt zijn zien er heel erg goed het ziet er goed uit en dat nodigt ook uit om te blijven kijken. Zeker wanneer je op de helft van de film alle puzzelstukjes al in elkaar hebt gelegd.
Want jij weet wat er moet gebeuren om aan de ‘vloek’ te ontkomen. Alleen blijft het karakter van Michiel Huisman er alles aan de toen om iedereen te overtuigen van zijn gedachten.

Mijn Conclusie

Als je alle plussen en minnen bij elkaar op telt is het een oké film. 2:22 laat vooral zien wat Michiel Huisman en Teresa Palmer te bieden hebben als acteur en actrice.
Mocht je Michiel Huisman willen zien. Mijn advies is, wacht tot dat je de film kan streamen om van de film te genieten.

Latest Reviews