Dit zijn mijn favoriete bioscoopfilms 2020 die wel in de bioscoop waren te zien
Source: Felipe Bustillo & Unsplash |

Mijn favoriete bioscoopfilms 2020

Dit zijn mijn favoriete bioscoopfilms 2020 die wel in de bioscoop waren te zien

Het einde van 2020 is in zicht, en dat betekend terugkijken op het afgelopen jaar. Ik was het bijna vergeten, maar er hebben een aantal films in de bioscoop gedraaid. Ondanks dat een groot gedeelte van de bioscoop films naar streaming of 2021 zijn verhuist. Omdat ik niet alles heb gezien, heb ik mijn favoriete bioscoopfilms 2020 op een rij gezet.

Antebellum

De twist laat duidelijk zien hoe ver mensen kunnen gaan
Source: Splendid Film & Filmdepot | Antebellum

Met ‘Antebellum’ heeft Janelle Monáe de hele wereld laten zien, dat ze een top actrice is! Monáe is al een geruime tijd bezig om haar naam te vestigen als actrice. In de film levert ze top werk af, en dat heeft ook mede te maken met het verhaal. De trailer geeft geen duidelijk beeld, met wat de kijker kan verwachten. Waardoor ik de eerste helft van ‘Antebellum‘ niet wist wat mij werd getoond. Vanaf het moment dat het kwartje valt, zat ik met open mond te kijken!

De film weet de kijker op zo’n goede manier iets duidelijk te maken, dat het een groot shock moment is. Daar komt bij dat Monae aan het eind helemaal los kan gaan, en als kijker wilde ik dat het ook ging lukken. Voor de diegene die de film niet hebben gezien, komt dit heel cryptisch over. Toch staat de film boven aan mijn favoriete bioscoopfilms 2020. Alle elementen complimenteerde elkaar en vormde een perfecte film. Moviemax, KPN, iTunes en Pathe Thuis bieden de film aan.

Tenet

Welke elementen en makers weten de film positief te beïnvloeden?
Source: Copyright 2020 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved. Photo Credit: Melinda Sue Gordon

Christopher Nolan wilde met ‘Tenet‘ de bioscopen gaan redden. In de zomer van 2020 waren de zalen gesloten voor bezoekers. In september mochten de deuren weer open, en moest Nolan zijn film voor goed gevulde zalen gaan zorgen. Als jij een Christopher Nolan fan bent, dan weet je hoe de regisseur een film weet te maken.

Zoals bij de voorganger ‘Dunkirk‘, draait het in de 2020 film ook om tijd. Het grote nadeel van ‘Tenet’, is dat het zo ingewikkeld in elkaar zit, dat de kijker de film meerdere keren moet zien. Op die manier moet de kijker te veel nadenken. Buiten dat zit de film zo goed in elkaar, van de actie, manier van filmen tot en met verrassingen. ‘Tenet’ is te koop/huur op iTunes, Pathé Thuis en andere legale kanalen.

Onward

De recensie van Pixar's Onward
Bron: Copyright 2019 Disney/Pixar. All Rights Reserved & Filmdepot | Onward

Voordat het corona virus de hele wereld over ging, zat ik in de bioscoop naar ‘Onward‘ te kijken. Wat mij betreft heeft Pixar laten zien, dat de studio meer in huis heeft dan de bekende franchises. De sprookjeswereld gemixt met de moderne tijd, is perfect om een film over te maken. Voor de kijker is de magische wereld heerlijk om in te stappen.

De laatste jaren laat Disney vooral relaties tussen zussen zien. Dit keer draait het om twee broers en het verlies van hun vader. Misschien miste ik de emotionele band, de film is en blijft top entertainment om naar te kijken. Heb jij zin om de film te gaan kijken? Je kan de film zonder extra kosten streamen bij Disney Plus.

The Invisible Man

De recensie van The Invisible Man
Bron: Copyright 2020 Universal Pictures International & Filmdepot | The Invisible Man

De film ‘The Invisible Man‘ wist mij niet direct te overtuigen om in de bioscoop te gaan zien. De trailer zag er goed uit, en ik kan genieten van een serie/film als Elisabeth Moss op het scherm is te zien. Dat komt omdat Jason Blum niet altijd voor top films zorgt, het is een hit of mis. Dit keer was het een dikke hit.

Van begin tot eind wordt het verhaal en sfeer zo spannend gemaakt, dat ik op het puntje van de bioscoop stoel zat. De schrik momenten waren stuk voor stuk goed. Waarmee Universal laat zien dat een mogelijke franchise niet heel veel geld hoeft te kosten. Heb jij de film nog niet gezien? Stream de film nu op Amazon Prime Video.

Guns Akimbo

Mijn mening over Guns Akimbo
Bron: Gusto Entertainment & Filmdepot | Guns Akimbo

Nadat de hele wereld Daniel Radcliffe leerde kennen als Harry Potter, probeerde de acteur het bekende imago van zich af te schudden. Waarmee er een aantal interessante films uit zijn gekomen, zoals ‘Guns Akimbo’. Een film wat mij op een hele bizarre en grappige manier wist te entertainen. Dit is wederom een film, dat net voor de uitbraak van het virus in de bioscoop draaiden.

De makers hebben met ‘Guns Akimbo‘ laten zien dat niet alles heel serieus hoeft te zijn. Het neemt zichzelf namelijk op de hak, heeft een gigantische hoeveelheid aan actie, bloed maar wisselt dat af met humor. Waardoor er geen enkel moment is waarop de film in lijkt te kakken. Huur/koop de film via de legale kanalen. Zoals Pathé Thuis of iTunes.

Latest Reviews