Mijn favoriete kerstfilms 2020
Source: Alsyshka & Unsplash

Mijn favoriete kerstfilms 2020

Het is tijd om mijn favoriete kerstfilms 2020 met je te delen!

Ieder jaar proberen de verschillende streaming diensten elkaar voor te zijn, door met een lading kerst films te komen. Dit jaar is het niet anders, en lijst Netflix de concurrentie voor te blijven. In dit blog bericht, zet ik mijn favoriete kerstfilms 2020 op een rij. Want tussen de titels zitten ook een aantal rotte appels. Staat jouw favoriete kerst film in mijn lijst? Laat het onderaan het bericht achter.

Voor vele is de kerst vakantie begonnen. Dat betekend dat er veel tijd is om een film te kijken. De films die in mijn favoriete kerstfilms 2020 lijst staan, moeten aan een aantal eisen voldoen. Een kerstfilm moet de juiste sfeer hebben, het liefst een over de top kerst thema hebben verwerkt. Denk aan sneeuw, versieringen en als het kan moet er in het verhaal een feel good gevoel zitten. Heb ik een film over het hoofd gezien? Laat jouw favoriet onder dit bericht achter.

Fatman

Source: Just Film Distribution & Filmdepot | Fatman

In de recensie van de film heb ik het een 5,4 gegeven. Dat had meer te maken met de het verhaal. Voor mij had er meer uitgehaald kunnen worden. Dat neemt niet weg dat de film een goede sfeer heeft en dat de klassieke elementen in het geheel zitten verwerkt. Toch wijkt ‘Fatman’ af van de typische kerstfilms. Dankzij de actie en harde aanpak, is dit een film voor de volwassenen.

Zeker als je de andere kerstfilms hebt gezien, dan is dit een hele fijne verandering. Met de nodige humor wordt het geheel in balans getrokken. Voor de kerstsfeer krijgt de kijker, de elfen, Mr. en Mrs Claus en het rondbrengen van de cadeautjes voorgeschoteld. Daarom kan de film met Mel Gibson niet ontbreken in de lijst met favoriete kerstfilms 2020.

Christmas Chronicles 2

Source: JOSEPH LEDERER & NETFLIX | The Christmas Chronicles 2

Als het om kerstfilms gaat, dan kan Chris Columbus niets mis doen, zou je denken? Toch heeft hij met ‘The Christmas Chronicles 2’ geprobeerd om een aantal klassieke elementen in de film te verwerken. Het vervolg op de film uit 2018, laat een grote wereld zien. Dit keer krijg je te zien waar Mrs. en Mr. Claus samen wonen met de elfen. Alles wordt digitaal in de film gezet, waardoor bepaalde vlakken niet heel mooi en soepel gaan.

Het is een op en top kerst film. Het draait om familie en de manier waarop je liefde kan geven en krijgen. Daarnaast krijg je bergen met sneeuw, cadeaus, de Chris Columbus sfeer en humor. Het hele gezin kan genieten van het tweede deel. Ook al heb ik de film een 5,9 gegeven in de recensie.

The Holidate

De film leunt op de hoofdrolspelers Emma Roberts en Luke Bracey
Source: Steve Dietl & NETFLIX | The Holidate

De film ‘The Holidate’ is net zoals ‘Fatman’ een bijzondere titel tussen de andere in mijn favoriete kerstfilms 2020. Dat heeft te maken dat alle feestdagen in het jaar voorbij komen. De eerste scene draait om de kerst en sluit de film daar ook af. Het is een heerlijk voorspelbaar liefdesverhaal. Waardoor de kijker al weet waar hij/zij aan toe is.

Perfect voor een avond op de bank, zonder dat je te veel moet nadenken. De sfeer is goed, al draait het niet alleen om de kerst. Toch wordt er groot uitgepakt dat een bepaalde feestdag wordt gevierd. Denk aan Pasen, St. Patrick’s day, 4th of July en kerst. Dit alles wordt beter door de subtiele humor en het acteerwerk van Emma Roberts en Luke Bracey. Nieuwsgierig naar de recensie? Ik gaf de Netflix film een 6,4.

Godmothered

Source: DMED Media & Disney | Godmothered

Disney heeft dit jaar een nieuwe kerstfilm aan de catalogus van Disney Plus toegevoegd. Vorig jaar was ‘Noelle’ het kerst parade paardje. Dit jaar moet ‘Godmothered’ het grote publiek entertainen. Dat gebeurd op een hele goede manier, maar subtiel. In grote lijnen is het namelijk geen kerstfilm. Het is toevallig dat het verhaal tijdens de kerstperiode afspeelt.

Zodat de makers het verhaal nog beter kunnen aandikken en over brengen bij de kijker. De chemie en humor tussen Isla Fisher en Jillian Bell maakt het beter. Plus dat Disney het klassieke van de filmstudio met de moderne tijd combineert. Bijna de perfecte film voor het hele gezin. Niet gek dat ik de film van Disney een 7,0 heb gegeven in de recensie.

Jingle Jangle: A Christmas Journey

Source: Gareth Gatrell & Netflix | Jingle Jangle: A Christmas Journey

De film die boven aan mijn lijst met favoriete kerstfilms 2020 staat is: ‘Jingle Jangle: A Christmas Journey’. Van de films in deze lijst weet de film het maximale eruit te halen. De film heeft een goed verhaal, met gigantisch veel sfeer. De locaties en aankleding zijn ook bijna perfect. Maar hebben de kerstsfeer dat bijna als een poppenhuis eruit ziet. Heel schattig en kneuterig. Het is een musical en voor sommige kan het zingen niet logisch overkomen. Toch versterkt het de film en de magie dat wordt overgebracht. Deze punten bij elkaar vormen het de kerstfilm van 2020. In de recensie gaf ik de film met top talent een 7,9.

Latest Reviews