Source: Freestocks.org |

Mijn favoriete Netflix films 2020

Welke Netflix Originals staan in de lijst met mijn favoriete Netflix films 2020?

Het jaar 2020 wil ik afsluiten door stil te staan bij mijn favoriete Netflix films 2020. Voor Netflix was 2020 het jaar, dat de abonnees nog meer konden genieten van de Netflix Originals. Naast de lawine een series, is de hoeveelheid Netflix films ook omhoog geschroefd.

Waar Netflix wel aan kan gaan werken, is de kwaliteit van de films verbeteren. Omdat de streamingdienst zoveel geld heeft, kunnen bekende namen worden aangetrokken. Zo heeft Netflix de Russo Brothers van onder andere ‘Avengers: Endgame‘ gestrikt, maar ook de interesse van Michael Bay of Ryan Murphy wekken.

Dat is geen garantie op succes. Met de komt van de andere streaming diensten, wordt kwaliteit steeds belangrijker. De kijker heeft verwachtingen, en zal zijn/haar geld gebruiken om naar kwalitatief goede content te kijken. Om je voor te bereiden op de lijst hieronder. Wil ik duidelijk maken, dat ik niet alle films op de streamingdienst heb gezien. Zo staan: ‘The Trail of the Chicago 7’, ‘Extraction’, ‘His House‘ en ‘Ma Rainey’s Black Bottom‘ op mijn kijklijst.

Over the Moon

De kijkers van 'Over The Moon' worden vanaf het begin meegenomen in het verhaal
OVER THE MOON – (L-R) “Father” (voiced by John Cho), “Fei Fei” (voiced by Cathy Ang) and “Mother” (voiced by Ruthie Ann Miles). © 2020 Netflix, Inc.

In het jaar dat Netflix flinke heeft uitgepakt met de films en series, is er bepaald genre uitgebreid. Met ‘Over The Moon‘ heeft de streamingdienst een prachtige en muzikale film in de catalogus staan. De Chinese legende, dat naar animatie is vertaald ziet er prachtig uit. Waarbij de cultuur ook heel goed in beeld wordt gebracht.

Niemand minder dan, Glen Keane heeft een de Netflix film gewerkt. Je kan kennen van onder andere de films ‘Beauty and the Beast‘ en ‘Tangled‘. Waardoor de Disney magie ook is overgewaaid naar de grote concurrent, Netflix. In de recensie heb ik de film een 7,9 gegeven, omdat een aantal nummers, de eerste helft en de realistische aanpak van het dorp samen de magie vormen.

The Boys in the Band

The Boys win the Band - Mijn favoriete Netflix films 2020
Source: Scott Everett White & NETFLIX ©2020 | The Boys in the Band

Met de komst van Ryan Murphy kan je als Netflix abonnee flink wat content verwachten. In 2020 kreeg je namelijk een lawine aan films en series van Murphy over je heen. Twee titels staan in mijn lijst met favoriete Netflix films 2020. Om te beginnen met ‘The Boys in the Band‘. Na het zien van de trailer, werd ik niet direct enthousiast.

Het zag er goed uit, en had een goede cast. Alleen had ik geen idee met wat de film verder zou brengen. Na de lange zit, van twee uur, moest ik toch even bijkomen. Qua actie gebeurd er heel weinig, alleen krijg je wel de nodige drama en verhalen. Voor mij als homoseksuele man zitten daar een aantal herkenbare situaties bij, waardoor ik de realiteit op het beeld zag.

In plaats van de te rooskleurige verhalen. Ook de openlijke homoseksuele mannen als cast, kon ik erg waarderen. Vandaag de dag moet dat kunnen! In de recensie van ‘The Boys in the Band’ heb ik de film een 7,8 gegeven.

Enola Holmes

Enola Holmes - Mijn favoriete Netflix films 2020
Source: LEGENDARY ©2020 & Netflix | Enola Holmes

De afgelopen jaren kon de Netflix abonnee niet om Millie Bobby Brown heen. Ze brak namelijk door met de serie ‘Stranger Things‘, waarvan er in 2021 een nieuw seizoen komt. Dit jaar moest je het doen met ‘Enola Holmes‘. Voor de release van de film, was ik niet heel enthousiast. Ik ben er toch voor gaan zitten, en was positief verrast.

Dat heeft een aantal redenen. Brown speelt een karakter, dat de kijker meeneemt in de mysterie. Wat voor de kijker leuk is om mee te denken. Het gebruik van animatie, de acteur Henry Cavill en Sam Caflin is optimaal gedaan. Zonder dat de spotlight bij Brown wordt weggehaald. In de recensie heb ik de mysterieuze Netflix film een 7,3 gegeven.

The Prom

Source: MELINDA SUE GORDON & NETFLIX © 2020 | The Prom

De tweede titel, waar Ryan Murphy aan mee heeft gewerkt is: ‘The Prom‘. Wederom een musical, dat voor Netflix naar film is vertaald. In de muzikale film heeft Murphy het voor elkaar gekregen, om de kijker een goed LGBTQ+ verhaal te laten zien. Waarbij de twee hoofdrolspelers ook bij de community horen. Misschien had een andere acteur de rol van James Corden over kunnen nemen.

Daarnaast bestaat de cast uit een aantal iconen, die de scenes stelen en de film weten te verbeteren. Tegenwoordig worden de sets of locaties regelmatig digitaal toegevoegd. Dat is bij ‘The Prom’ niet het geval. Er is daadwerkelijk op een high school gefilmd, waardoor de film in zijn geheel gelikter overkomt op beeld. In de recensie heb ik de film een 6,8 gegeven.

Latest Reviews