Bron: Avrotros & Ruud Baan | Ik Wil Een Kind

Mijn mening over Ik Wil Een Kind

Lauren Verster stapt in de verschillende werelden van wensouders, in het Avrotros programma Ik Wil Een Kind

Lauren Verster stapt in de verschillende werelden van wensouders, in het Avrotros programma Ik Wil Een Kind
Bron: Avrotros & Ruud Baan | Ik Wil Een Kind

Op 15 november 2018 werd het programma ‘Ik Wil Een Kind’ uitgezonden. Waarin Lauren Verster een aantal wensouders volgt op het pad dat zij bewandelen. Het ging om een kick-off aflevering waar een aantal koppels en singles werden voorgesteld, met daarin de wens die zij hadden en misschien nog wel hebben.

Als homoseksuele man weet ik hoe het is om een kinderwens te hebben, en dat door veel mensen hier een vooroordeel aan kan hangen. Daarom vind ik het heel erg goed dat de Avrotros het programma maakt. Zodat meer mensen in Nederland kunnen zien hoe moeilijk het voor sommige mensen is om een kind te krijgen. Het lijkt allemaal zo van zelf sprekend. Zeker als je kijkt naar wat er in de media wordt besproken.

Daar zijn koppels of bekende gezichten die het over adopteren hebben. Alleen weet een groot gedeelte van de Nederlanders niet, dat er nog andere manieren zijn om een kind te kunnen krijgen. Nu wil niet zeggen dat ‘Ik Wil Een Kind’ een programma is dat alleen voor de LGBTI gemeenschap is bedoeld.

Want Lauren volgt ook hetero koppels die zelf niet op de natuurlijke manier een kind kunnen krijgen. Zodat er een breed beeld wordt getoond. Wat ik heel bijzonder vindt is dat Lauren en de programmamakers het voor elkaar hebben gekregen om zo’n diverse groep mensen voor de camera te krijgen.

De Avrotros doet er goed aan om Ik Wil Een Kind te maken

Mensen om hen heen zullen er niet raar van staan te kijken wat de plannen zijn. Maar als je met een andere groep mensen krijgt te maken, kan dat voor de nodige confrontaties zorgen. Dit klinkt voor mij heel vreemd, omdat iedereen de mogelijkheid zou moeten hebben om op wat voor manier een kind te kunnen krijgen. Alleen denken mensen daar verschillend over. Zo was er een draagmoeder in de kick-off aflevering van ‘Ik Wil Een Kind’ dat niet in beeld wilde komen. Want daar zouden bepaalde vooroordelen aan hangen.

Daar is het programma ‘Ik Wil Een Kind’ voor bedoeld. Om mensen te informeren over de mogelijkheden. Dat het niet raar is op een andere manier te zoeken om een kind te krijgen. Maar vooral het doel om mensen voor wie het een ver van mijn bed show is, te laten zien hoeveel geluk je mensen hier uit kunnen halen.

De eerste aflevering vond ik heel interessant om te zien. In 2019 komt er een zesdelige serie van op de televisie. Het is dus even wachten. Heb jij de eerste aflevering van ‘Ik Wil Een Kind’ nog niet gezien? Ga de kick-off zeker kijken. Want Lauren volgt daar 1,5 jaar lang mensen met de verschillende mogelijkheden. Het geeft je een goed beeld, van wat je kan verwachten.

Latest Reviews

Ook interessant
Weten Travis Knight en Bumblebee de Transformers franchise te redden?
BumbleBee Review