Bron: Kelly Sikkema & Unsplash

Mijn streamingdienst verwachtingen in 2020

Wat zijn mijn streamingdienst verwachtingen in 2020?

Mijn streamingdienst verwachtingen in 2020
Bron: GIPHY

Voordat ik een flinke blog dip onder de leden had, wilde ik een aantal lijsten online zetten. Waarmee ik vooruit zou blikken op het komende jaar. Er staan al een aantal lijsten online waar ik kijk naar horror, blockbusters en animatie films. Op on demand gebied bleef het nog even uit, tot nu toe. Want in dit blog bericht ga ik mijn streamingdienst verwachtingen in 2020 uitspreken.

Netflix

In 2019 leek het erop dat Netflix flinke concurrentie zou gaan krijgen van Disney Plus en Apple TV Plus. Tot nu toe lijkt de schade mee te vallen, en is Netflix juist de lachende derde. De streamingdienst blijft overeind en is van plan om in 2020 met nog meer originele content te komen. Niet voor niets werd er eerder in januari gesproken dat er meer dan 17 miljard dollar wordt geïnvesteerd.

Wat mijn streamingdienst verwachtingen in 2020 van Netflix zijn. Mijn verwachting is dat Netflix vooral veel content online zet en hoopt dat er wat aanslaat. Zo komen er verschillende reality/competitie series aan. Er zijn een aantal series/films online gekomen, waarbij het om de kwantiteit draait in plaats de kwaliteit. Als ze in 2020 beter willen worden, dan moet de focus verschuiven naar de kwaliteit. Er zijn al verschillende deals gesloten, met onder andere Nickelodeon en Studio Ghibli (anime films).

Videoland

Dan wil ik het hebben over Videoland. Je ziet dat de focus door RTL wordt verlegd. Eerder werd een serie eerst bij Videoland uitgebracht, en later bij RTL 4 of RTL 5 uitgezonden. Nu komen er ook exclusieve series aan, om te beginnen met ‘Expeditie Robinson’ en de documentaire ‘Bont Girl’. Al zal Videoland gaan merken dat de buitenlandse concurrentie er flink in gaat hakken.

Zeker nu de jonge gezinnen bij Disney Plus terecht kunnen, en binnenkort ook bij Peacock van Universal en HBO Max van Warner Bros. Een breed publiek moet worden aangesproken, en daar zal achter de schermen al hard aan worden gewerkt. Zeker met de presentatoren die de afgelopen jaren naar RTL zijn gekomen. Er werden series, documentaires etc. beloofd. Nu moet het alleen nog waar worden gemaakt.

Disney Plus

Disney is goed bezig om de Docus op zich te krijgen. Met het lanceren van ‘The Mandalorian‘ werd er een joker ingezet, en wel in de vorm van Baby Yoda. Het hele internet had het erover, en je kon er niet omheen. Waardoor Disney Plus een hoop abonnees kreeg. Nu is de Star Wars serie afgelopen en er werd naar buiten gebracht, dat de abonnees ook weer afnemen.

In 2020 komen de andere franchises van Disney met originele content voor Disney Plus. Mijn streamingdienst verwachtingen in 2020 over Disney Plus zijn positief. Met de Star Wars, Marvel en andere series/films gaat Disney de streamingdienst tot een succes maken.

Apple TV Plus

Apple TV Plus is het ondergeschoven kindje van de verschillende streaming diensten. Want er wordt tot op heden weinig gesproken over Apple’s streamingdienst. Er is zelfs iemand ontslagen omdat de cijfers gigantisch tegenvielen. Het jaar is net begonnen en daarmee is het ook tijd voor nieuwe mogelijkheden. Mijn streamingdienst verwachtingen in 2020 over Apple TV Plus zijn gemengd.

Er moet een bekende franchise naar de dienst worden gehaald dat door vele mensen werd bekeken. Zodat een grote groep mensen het niet kan laten om minimaal één of twee maanden een abonnement af te sluiten. Apple heeft genoeg geld om de dienst de komende jaren te laten groeien. Toch moet er worden gekeken hoe het beter kan. Want de content kan wel komen, maar als de kijkers weg blijven. Dan is het zeker geen succes.

Peacock en HBO Max

Daarnaast kan je het komende jaar kennis maken met Peacock en HBO Max. In verschillende blog berichten blikte ik vooruit. Toch denk ik dat er veel bombarie wordt gemaakt wanneer de diensten online komen. En ben benieuwd hoe de Nederlandse kijker daarop gaat reageren. Beide hebben een catalogus om u tegen te zeggen. Want er staan genoeg franchises en klassiekers tussen die door miljoenen mensen zijn bekeken.

Latest Reviews