Misson: Impossible 2 Review
Bron: Paramount Pictures & IMDB | Misson: Impossible 2

Mission: Impossible 2 Review

In 2000 keert Tom Cruise als Ethan terug in ‘Mission: Impossible 2’

Mission: Impossible 2 movie poster
Bron: Paramount Pictures & IMDB | Mission: Impossible 2

Tom Cruise heeft een grote franchise in handen en in 2000 kwam er een vervolg op het eerste deel uit. Het budget ging omhoog en daarmee zou de film er gelikter uit moeten gaan zien. Maar is dat ook het geval? Hieronder lees je het in de recensie van ‘Mission: Impossible 2’.

Regisseur Brian De Palma komt niet terug voor het tweede deel. Voor ‘Mission: Impossible 2’ neemt John Woo het stokje over. Hij zal er voor moeten zorgen dat de film zo goed mogelijk op beeld te zien zal zijn. De Chinese regisseur maakt al jaren films en is vooral bekend van zijn Chinese films. Hij maakte ook ‘Paycheck’, ‘Windtalkers’ en ‘Hard Target’.

Na zijn eerste missie krijgt agent Ethan te maken met zijn vroegere wapenbroeder Sean Ambrose, die samen met Ethan alles heeft geleerd, maar het nu tegenover de agent staat. Er is een genetisch gemanipuleerd virus ‘Chimera’ in omloop. Ethan en Sean proberen het beide in handen te krijgen. De één wilt het hebben om te kunnen bepalen wie blijft leven en wie niet.

Ambrose staat met één nul voor wanneer hij de antidotum van een bekende uitvinder heeft gestolen. Het is een kwestie van tijd wie er als eerst bij het virus aankomt. Maar Ethan heeft een troef in handen, de ex van de misdadiger, Nyah Hall. Zij gaat samen met de agent de strijd aan om het virus niet in de verkeerde handen te laten komen.

De recensie van Mission: Impossible 2′

Nadat ik de eerste ‘Mission: Impossible’ had gezien waren mijn verwachtingen wat gezakt. Het kwam door de effecten en het te moeilijk in elkaar gezette verhaallijn dat ik wilde zien wat John Woo met de film zou doen. Hij heeft mij op een positieve manier verrast. Dat komt mede door de muziek van Hans Zimmer.

De Duitse componist staat bekend om zijn opzwepende en bombastische muziek. Dat laat hij ook weer horen bij de film muziek van ‘Mission: Impossible 2’. Hij weet een scene spannender te maken dan dat zij al zijn. Een bekend element komt terug in de film. En dat is dat een missie zijn onmogelijk is om te volbrengen. Natuurlijk weet Ethan het voor elkaar te krijgen om alles tot een goed einde te volbrengen.

Misson: Impossible 2 Review
Bron: Paramount Pictures & IMDB | Misson: Impossible 2

Weten John Woo en Tom Cruise een goede film van ‘Mission: Impossible 2’ te maken?

De makers proberen er voor te zorgen dat hij met een tegenslag te maken krijgt. Alleen zijn het kleine tegenslagen die ik als kijker niet geloofde. Je weet dat het hoe dan ook goed af loopt. John Woo probeert een donkere toon op te gaan, alleen komt dat niet goed over op beeld. Waardoor het lijkt alsof er niet genoeg verlichting was.

Mijn punt bij de eerste recensie was dat Tom Cruise nog te jong over kwam voor de rol. Er zijn een aantal jaar verstreken en het leek alsof hij op het goede moment deze film had opgenomen. Hij was ouder en dat kwam goed over op beeld. Een ander punt dat de film te modern wilt zijn blijft bij ‘Mission: Impossible 2’ ook van kracht. Het gaat de goede kant op, alleen denkt de film zelf hyper modern te zijn.

Je merkt dat het tweede deel wat gelikter is dan zijn voorganger. De filmstudio weet wat hij wilt en dat zie je ook terug in de film. Met een aantal terugkerende elementen als de maskers, teamleden en actie scenes. Je weet wat je krijgt met een schepje meer dan de vorige keer. Om kennis te maken met de bekende franchise is dit een ideale film om in te stappen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Latest Reviews

Ook interessant
Relax Music 4
Names – Backs Turned