Mission: Impossible Review

De start van de bekende franchise ‘Mission: Impossible’

Mission: Impossible Movie Poster
Bron: IMDB & Paramount Pictures | Mission: Impossible

In 1996 lanceerde Paramount Pictures de film ‘Mission: Impossible’. Waar Tom Cruise als jonge acteur voor het eerst in de huid van Ethan Hunt kruipt. De film was de start van de bekende franchise dat vandaag de dag nog steeds miljoenen mensen naar de bioscoop weet te krijgen. En om goed voorbereid aan ‘Mission: Impossible Fallout‘ te kunnen beginnen krijg je de komende weken de recensies van zijn voorganger.

De bekende regisseur Brian De Palma heeft de film samen met het team gemaakt. Hij maakte in het verleden de films ‘Femme Fatale’, ‘The Untouchables’ en ‘Dressed To Kill’. Het verhaal van ‘Mission: Impossible’ draait om Jim Phelps en zijn elite-team. Want zij bereiden een plan voor om in Praag achter een computerdiskette aan te gaan.

Op de diskette staan de identiteiten van alle Amerikaanse spionnen. Wanneer dat in verkeerde handen terecht komt dan komen de levens in gevaar. Zij het team gaat naar de ambassade in Kiev waar een gala plaatsvindt. Alleen loopt het anders dan dat het team in eerste instantie had gedacht.

Waarna Ethan Hunt zijn naam moet proberen te zuiveren, en moet op zoek naar de daders die zijn team hebben vermoord. Hij doet dat niet alleen en krijgt de hulp van een aantal oude spionnen die een zwart randje hebben. En het team dat je in de latere ‘Mission: Impossible’ films ziet wordt hier gestart.

De recensie van Mission: Impossible

Je ziet dat Tom Cruise als jonge acteur midden in zijn carrière staat. Toch lijkt de verhouding in deze film niet helemaal goed te zijn. Hij komt te jong over voor de rol. Want hij neemt het op tegen de grote jongens en weet daar op de één of andere manier zich er goed doorheen te slaan.

De film komt uit 1996 en kan dat niet met de speciale effecten van nu vergelijken. De technieken zijn verbeterd en de stunts worden professioneler aangepakt. Wanneer Ethan Hunt de trein op gaat komt het heel nep over. Het kan nooit dat je aan één hand kan blijven hangen aan een rijdende trein. Ook de helikopter die erachter hangt en mee de tunnel in gaat is ongeloofwaardig.

Mission: Impossible Review
Bron: IMDB & Paramount Pictures | Mission: Impossible

Je merkt dat de verschillende acteurs en mensen achter de camera op zoek zijn naar de juiste toon van de film. Het wiebelt aan alle kanten en komt bij sommige scenes rommelig over. Het goede aan ‘Mission Impossible’ zijn de iconische scene dat iedereen kent, de intro muziek van de film en het begin van de verschillende vermommingen.

De film ‘Mission: Impossible’ wilt te veel voor een eerste film. Het wilt een heel goed verhaal hebben, en dat ook nog goed overkomt op beeld. Waarbij je verschillende verrassingen te zien krijgt. Terwijl je als kijker niet direct verrast wordt, omdat je sommige dingen al aan ziet komen. Of de makers laten de beelden voor de onthulling zien.

Mission: Impossible Review
Bron: IMDB & Paramount Pictures | Mission: Impossible

Het is de start van een franchise en daarmee een film dat je niet mag missen. Toch zou deze film niet overeind blijven als er geen andere delen waren gemaakt. Je krijgt niet veel achtergrond informatie van de verschillende karakters in de film, maar dat is ook niet nodig bij dit soort actie films.

Latest Reviews

Ook interessant
The Voice of Holland
De laatste Blind Auditions van The Voice