Het vaste team is terug en moeten een nieuwe missie volbrengen in Mission: Impossible - Rogue Nation
Bron: Chiabella James, IMDB & Paramount Pictures | Mission: Impossible - Rogue Nation

Mission: Impossible – Rogue Nation Review

Het vaste team is terug en moeten een nieuwe missie volbrengen in Mission: Impossible – Rogue Nation

Het vaste team is terug en moeten een nieuwe missie volbrengen in Mission: Impossible - Rogue Nation
Bron: IMDB & Paramount Pictures | Mission: Impossible – Rogue Nation

Tom Cruise weet van geen ophouden en zolang de franchise waar hij bloed, zweet en tranen in heeft gestopt blijft scoren, zal er geen einde aan de ‘Mission: Impossible’ franchise komen. Nu zie ik de film meer dan twee jaar later dan dat ‘Rogue Nation’ is uitgekomen. Weet de film met onder andere Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Ving Rhames, Sean Harris en Alec Baldwin nog overeind te staan?

Want films kunnen een mega succes zijn als ze net uit zijn, maar weten zij te overleven nadat er een lading met nieuwe films en technieken zijn uitgekomen? In de ‘Mission: Impossible – Rogue Nation’ recensie krijg je daar antwoord op. Natuurlijk probeer ik de film zo goed mogelijk uit te pluizen.

Zoals ik al in de andere recensies liet weten is Tom Cruise de grote kracht achter deze film. Hij weet wat hij wilt en dat zie in de onmogelijke stunts, maar ook aan het team dat er aan werkt. De acteur en producer kiest bijvoorbeeld de regisseur uit wie de film mag gaan regisseren.

Voor ‘Mission: Imposibble – Rogue Nation’ krijgt Christopher McQuarrie de eer om aan deze actie franchise te werken. Tom en Christopher werkte al eerder samen aan ‘Jack Reacher’. Hij is blijven plakken. Maar hoe het eind resultaat zal zijn is altijd afwachten. Lees de recensie om erachter te komen hoe het heeft uitgepakt.

Het bijzonder efficiënte, destructieve Impossible Mission Force (IMF) van Ethan Hunt wordt door de bureaucraten van Washington, waaronder het hoofd van de CIA, ontbonden. Maar Hunt stelt toch zijn team samen om een schimmige organisatie “The Syndicate” en diens ongrijpbare leider te pakken.

De recensie van Mission: Impossible – Rogue Nation

Dat de ‘Mission: Impossible’ franchise nog niet klaar is, wordt wel duidelijk wanneer je ‘Rogue Nation’ hebt gezien. Want Christopher McQuarrie heeft het script geschreven en nam plaats op de regisseursstoel. Dit heeft hij heel goed gedaan en zijn werk aan zijn vorige actie films kan hij heel goed toepassen aan deze film.

Ook lijkt de franchise op zijn hoogte punt te zijn, met de actie maar vooral het bekende team waar je mee te maken krijgt. De gezichten die in ‘Ghost Protocol’ te zien zijn, komen terug. Een aantal daarvan hebben een upgrade gekregen en zijn in ‘Rogue Nation’ meer te zien. Zoals Simon Pegg. Zijn humor was in de vorige delen verfrissend en brachten wat lucht in de actie gevulde film.

Het vaste team is terug en moeten een nieuwe missie volbrengen in Mission: Impossible - Rogue Nation
Bron: Bo Bridges, IMDB & Paramount Pictures | Mission: Impossible Rogue Nation

In ‘Rogue Nation’ heeft hij een grote en leidende rol. Want zijn kunsten achter de computer komen hier heel goed van pas. Het leek aan het begin van de film dat het vooral om Ethan Hawke en Benji Dunn zou draaien. Alleen is dat niet het geval, want het karakter van Rebecca Ferguson heeft een hele grote rol. Zij is de geheime agent van het Britse kamp, en moest infiltreren bij de slechterik.

In ‘Mission: Impossible – Rogue Nation’ laat de actrice zien dat zij niet één bepaalde rol kan spelen. Je kan Rebecca Ferguson iedere keer een andere rol geven en zij levert goed werk af. De afgelopen jaren is zij steeds vaker te zien in de grote blockbusters. En toch weet zij iedere keer een andere gedaante aan te nemen. Bijvoorbeeld in de films ‘The Snowman‘, ‘The Greatest Showman‘ en ‘Life‘.

De franchise is volwassen geworden en weet waar de mogelijkheden liggen

Het vaste team is terug en moeten een nieuwe missie volbrengen in Mission: Impossible - Rogue Nation
Bron: IMDB & Paramount Pictures | Mission: Impossible – Rogue Nation

De makers achter de schermen weten heel goed wat zij hebben gemaakt en hoe zij het verhaal, de stunts, locaties en decors weten de verbeteren. Want na de vier voorgaande delen zit dit verhaal nog beter in elkaar. In eerste instantie lijkt het heel simpel, maar het zit toch wat gecompliceerder in elkaar. Waardoor de franchise overkomt als een goed gerijpte en oude wijn.

Dankzij de ongelofelijke stunts, prachtige decors en locaties weten de makers je op het puntje van je stoel te houden. Voor mij een pareltje van een film, die mij laten uitkijken naar ‘Mission: Impossible – Fallout’. Één laatste vraag, weet iemand waar de vrouw van Ethan Hawke is gebleven?

 

Latest Reviews

Ook interessant
De nieuwe mogelijkheden bij RTL en SBS6