Fitness Music

Mixcloud zorgt voor de perfecte workout mix

Felix Cartal, DJ Ken Lin en Ben Sattinger hebben ieders een workout mix voor je

Wanneer ik ga sporten wil ik muziek horen dat erbij past. Daarom zet ik regelmatig Mixcloud met een workout mix.
De ene keer is het een bekende deejay of artiest. In het verleden heb ik wel eens een mix van Fatman Scoop gedeeld. Helaas heeft hij recent geen nieuwe mixen uitgebracht. Maar er zijn een hele hoop andere mixen te vinden.

Wat ik zo fijn vindt aan een workout mix van Mixcloud is dat je zelf niet met de muziek bezig hoeft te zijn. Jij kan je focus op het sporten houden en wordt dan niet afgeleid door dat ene nummer. Want ik ken het probleem dat een nummer begint maar je hebt er geen zin in. De mixen die je hieronder vindt staan klaar om beluisterd te worden.
Het perfecte moment is wanneer jij klaar bent om aan je workout te beginnen.

Cazzette feat. Leo Stannard – Oceans (Dexter Remix)

Felix Cartal zorgt wekelijks voor een verse workout mix

Wat de makers van iedere workout mix doet is je motiveren en stimuleren om door te gaan met zweten. Door de juiste beats en herkenbare muziek samen te voegen ben je in de mood voor een workout.
Felix Cartal zorgt wekelijks voor een workout mix. Een uur lang krijg jij de beste hits en de nieuwste tracks voorgeschoteld.

Zo kan je iedere week wisselen en een nieuw geluid voor je oordopjes krijgen tijdens het sporten.
Daarnaast laat de Canadese deejay een plek voor een bevriende deejays. Zij krijgen om de beurt een kans om maandelijks een workout mix te maken.

Ken Lin weet de juiste mix te maken van oude en nieuwe hits

Deejay Ken Lin volg ik al een tijd op Mixcloud. Hij komt uit Taiwan maar weet en genoeg variatie te brengen tussen de Westerse en Oosterse muziek. Je krijgt verschillende mixen waarvan de Workout mix er één is. Ken Lin is heel goed in het verwerken van bekende nummers of grote hits in de shows. Waardoor je een beetje mee kan playbacken als je aan het zweten bent.

Je hebt genoeg tijd want deejay Ken Lin heeft een anderhalf uur durende show voor je in elkaar gezet. Het is geen eentonige show geworden want je krijgt verschillende genres te horen van dance, R&B, een klein beetje Hip-Hop en Pop. Mocht je hier niet genoeg aan hebben? Op dit is de zeventiende workout mix van de deejay, dus je kan nog  naar zestien gaan luisteren.

Ben Sattinger maakte voor Gym Workout Mix een tweede House workout mix

De zender of pagina Gym Workout Mix is speciaal in het leven geroepen om voor verschillende workouts of sporten een show neer te zetten. Daar blijft het niet bij want voor (bijna) iedere genre muziek is er wel een show gemaakt. Dit keer deel ik de tweede house mix van Ben Sattinger. Hij heeft een aantal bekende deejay als Tiesto, Galantis, Dave Silcox, Tchami en DJ 1Love in een vijfenveertig minuut durende workout mix gepropt.

Met de focus op house en dat kan progressieve house zijn maar ook een beetje tegen de dance aanschuren.
Waar hij wel in slaagd is dat je gemotiveerd bent om door te gaan. En daar gaat het om met de muziek dat je op zet tijdens het sporten.

Latest Reviews