Heel Holland Bakt TV

Het was een moeilijke Heel Holland Bakt aflevering

Heel Holland Bakt maakte het de bakkers niet makkelijk, met de moeilijke opdrachten

Het einde van seizoen 5 Heel Holland Bakt komt in zicht en om door te gaan naar de halve finale moeten alle thuisbakkers laten zien dat zij het waard zijn. Om de druk te verhogen was het afgelopen zondag een aflevering voor moeilijke baksels. Want het was niet moeilijk bij één opdracht maar bij alle opdrachten. De makers van het programma gingen zelfs zo ver dat Ine met tranen voor de jury stond. Ik laat mij even gaan, maar laat ik bij het begin beginnen.

Tijdens aflevering 5 van Heel Holland Bakt moest thuisbakker Rik naar huis, hij had het wel zien aankomen en had er vrede mee. Rik was heel ver gekomen tijdens het vijfde seizoen, en daar mag hij zeker trots op zijn. De meester bakker van vorige week was, Hans. Ik denkt dat hij heel ver gaat komen. Want zijn baksels zien er prachtig uit en zullen (naar alle waarschijnlijkheid) heel lekker smaken. Genoeg over vorige week, en verder met de aflevering dat vol met moeilijke opdrachten zat.

De kogels (gebakjes) vlogen door de tent

De bakkers kregen de opdracht om kogel gebakjes te gaan bakken. Tot nu toe heb ik ze nog nooit bij een banketbakker in de etalage zien liggen, maar het zag er wel heel erg smakelijk uit. Gwenn had moeite om alles in goede banen te leiden of ze halve kogels eruit te krijgen. Met enig gooi en smijt werk kwamen die eruit. Niet heel, dat wist hij op een creatieve manier op te lossen.

Ine daarentegen nam volgens Robert een risico omdat zij als enige geen chocolade gebruikte om haar kogel gebakjes mee te maken. Hans vond het niet zo moeilijk, hij bekeek het vanaf een ander punt. Namelijk de wetenschappelijke kant. Met het zweet op het voorhoofd presenteerde de thuisbakkers de kogelgebakjes. Het was spannend maar het resultaat mocht er zijn. Met de prachtige kogelgebakjes maakte zij indruk bij mij. Ine had net groene appeltjes gemaakt. De ander had één kijkgat en de ander moest er drie in maken. Uiteindelijk kreeg iedereen positief commentaar en dat maakt het niet makkelijker voor de jury.

De technische opdracht stond in het teken van Malakoffs

Moeilijke aflevering Heel Holland Bakt met Malakoffs
Bron: Omroep Max

Wat er nog meer niet makkelijk was, was de route die de jury af moest lopen of roeien om bij de kleine tent te komen. Want er was een moeilijke variant neergezet, en wel in de vorm van een boot. Het zorgde voor hilarische televisie waarbij ik dubbel gelegen heb toen ik zat te kijken.

Wat ik ook niet gegeten heb zijn de Malakoffs. Het zijn kleine gebakjes die op een strakke manier gemaakt moeten worden. De thuisbakkers hadden het er moeilijk mee, terwijl het een klassiek recept is bij de banketbakkerij. Het was wat rustiger dan dat de technische opdrachten van de vorige afleveringen gingen. Dat waren echte veldslagen en dat viel dit keer mee. Het zag er netjes uit. Marjolein eindigde onderaan en Hans wist voor de zoveelste keer als eerste te eindigen.

Er werden moeilijke nougat bouwwerken gemaakt

Het spektakelstuk was één en al nougat. Het werden bouwwerken en daar konden de thuisbakkers zelf de creativiteit in kwijt. Hans wilde zeker zijn dat het ging lukken en hij stond kwart over vijf op om het nog een keer te testen. Zijn oma kon het niet echt waarderen want zij werd er wakker van, en zij was ook bang dat de buren wakker zouden worden.

Er werden allerlei dingen aan de bouwwerken toegevoegd. Over het algemeen waren dat soesjes. De ander voegde er zaden en noten aan toe. Ine kreeg positieve feedback van Janny dat zij rustig moest worden om het moeilijke baksel tot een succes te maken. Het was alleen aan de late kant want toen de tijd voorbij was stond Ine met tranen voor de jury. De druk werd haar te hoog en dat kan lastig zijn naarmate je dichterbij de finale komt.

Nico zijn baksel werd gewaardeerd, alleen kwam het een beetje raar over dat hij soezen had gemaakt maar niet gegeten mochten worden. Hoe vriendelijk Janny en robert het vroegen, het harde antwoord bleef: nee.
Hans zijn moeilijke baksel was de vraag of het aan elkaar bleef plakken. Gelukkig bleef het staan en kon de jury de wieken er vanaf breken om te proeven. Terwijl het allemaal goed was en dat emotioneerde haar.

Wie moet er voor de halve finale naar huis en wie is de meester bakker

Moeilijk aflevering neemt afscheid van Nico
Bron: Omroep Max

De oude rot van de bakkerswereld moest afscheid nemen van de tent en de mede thuisbakkers. Nico had van de vijf overgebleven bakkers het minst goed gebakken of gepresteerd. Hans werd voor de derde keer meester bakker en daarmee zijn de verwachtingen nog hoger, dat hij in de finale van Heel Holland Bakt seizoen 5 komt te staan. Volgende week is het tijd voor de halve finale. Ik ben benieuwd wie dat overleefd.

Latest Reviews

Ook interessant
Creative Blog
De beste openingsdansen van huwelijken